یک فعال کارگری با تاکید بر اینکه سازمان تامین اجتماعی باید بر مبنای اصل سه جانبه گرایی اداره شود، گفت: منابع تامین اجتماعی متعلق به نیروی کار است و باید به گونهای هزینه و سرمایهگذاری شود که در دوران بازنشستگی فرد پاسخگوی نیازهای او باشد.
عبدالله مختاری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: اینکه بعضا عنوان میشود سازمان تامین اجتماعی ورودی و خروجی بیمه شدگانش با یکدیگر همخوانی ندارد دیدگاه غلطی است زیرا سرمایه بیمهشدگان با چنین توجیهی به تاراج میرود.
وی ادامه داد: در خصوص منابع تامین اجتماعی بحث ورودی و خروجی مطرح نیست؛ پولی است که از نیروی کار برای بازنشستگی او کسر شده و جزو سرمایه فرد به شمار میرود از این رو منابع تامین اجتماعی باید به درستی هزینه شود و در اختیار کارگران قرار بگیرد.
مختاری تاکید کرد: همواره در آماری که از بیمهشدگان تامین اجتماعی ارائه میشود برای فرار از زیر بار مسئولیت اینطور استناد میشود که ورودی بیمهشدگان و بیمه پرداختیها کم و خروجی بیمهشدگان و بیمهپردازیها بسیار است در صورتی که سرمایه تامین اجتماعی عینا با سودش متعلق به نیروی کار است.
به گفته این فعال کارگری حتی اگر سازمان تامین اجتماعی تعطیل شود باز هم نباید عدم همخوانی ورودی و خروجی بیمهشدگان را مطرح کند زیرا پولی که در مدت 30 سال از فرد کسر میشود در واقع پس انداز و آتیه او است که باید به درستی مدیریت شود تا فرد در دوران بازنشستگی دغدغهای نداشته باشد.
مختاری در بخش دیگر از سخنان خود با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی باید بر مبنای اصل سه جانبه گرایی اداره شود، خاطرنشان کرد: تامین اجتماعی برای بیمه شدگان نقش یک بنگاه اقتصادی را ایفا میکند زیرا در طول دوران خدمت، از فرد حق بیمه کسر میکند از این رو باید این سرمایه به نحو احسن هزینه و سرمایهگذاری شود تا در زمان بازنشستگی فرد پاسخگوی نیازهای او باشد.
وی در عین حال از نمایندگان جامعه کارگری در تامین اجتماعی و هیات امنای سازمان خواست تا مطالبات کارگران در این زمینه را با مشارکت بیشتری پیگیری کنند.
مختاری همچنین تمرکز شرکتها و زیرمجموعههای سازمان تامین اجتماعی در یک معاونت یا اداره کل را خواستار شد و گفت: هم اکنون شرکتهای متعددی از جمله شستا زیرمجموعه تامین اجتماعی هستند که میتوان به منظور کنترل و اعمال نظارت بهتر، آنها را در قالب یک اداره کل یا معاونت کوچک سازی کرد.