کد خبر:
9051
تاریخ انتشار: 3 آبان 1390 - 09:59
اتاق نیوز- مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس میزان ذخایر مس خالص کشور را در سال 88، 14 میلیون و 500 هزار تن عنوان کرد و با اشاره به 47 هزار متر اکتشاف انجام شده در سال 89، اظهار داشت: با 92 هزار متر حفاری اکتشافی که در سال گذشته صورت گرفت میزان ذخایر مس خالص کشور به 18 میلیون و 500 هزار تن ارتقا یافت و بدین ترتیب رتبه کشورمان از سیزدهم به نهم جهانی ارتقا یافت.
اردشیر سعدمحمدی افزود: با اکتشافاتی که در دست اجراست، تا پایان امسال میزان ذخایر به 21 میلیون و 300 هزار تن ارتقا مییابد و بدین ترتیب در جایگاه هفتم جهانی خواهیم ایستاد.
سعدمحمدی با بیان اینکه ایران از نظر استخراج معدن مس در دنیا رتبه ۱۳ را داراست، اظهار کرد: سال گذشته 36 میلیون تن ماده معدنی استخراج کردیم که این رقم طی ۲ ساله آینده از نظر استخراج مواد معدنی به 75 میلیون تن خواهد رسید.
وی با اشاره به واردات ۲۹ تراک 136 تنی در سال گذشته برای اولین بار به ایران، گفت:تا دو ماه آینده ۲ دستگاه تراک ۲۴۰ تنی نیز وارد کشور خواهد شد.
مدیر عامل شرکت ملی مس از آماده افتتاح بودن ۵ معدن مس در کشور خبر داد و گفت: معادن تفت یزد، نوچون کرمان، مسجدداغی آذربایجان شرقی، کهنگ اصفهان و هفت چشمه آذربایجان شرقی امسال آماده افتتاح هستند.
وی افزود: برای امسال 150 هزار متر حفاری اکتشافی در نظر گرفته شده است که تا کنون 96 هزار متر آن محقق شده است و برای سال آینده نیز 300 هزار متر حفاری اکتشافی را هدفگذاری کردهایم.
سعدمحمدی با اشاره به مشارکت 47 مشاور و 62 پیمانکار خصوصی در این صنعت، اظهار کرد: در نتیجه فعالیتهای اکتشافی، معدنی همچون درهآلو، چهل کوره، چه فیروزه، ایجو، چاهمسی و درهزار افتتاح شده و بیش از هزار نفر در معادن مشغول به کار شدند.
وی با بیان اینکه برای اجرای پروژههای صنعت نفت به ارزش ۴ هزار و ۳۶۰ میلیارد تومان در کرمان برنامهریزی شده است، گفت: در آذربایجان شرقی نیز ۲ هزار میلیارد تومان پروژه اجرا خواهد شد.
مدیر عامل شرکت ملی مس با اشاره به اینکه ۱۷ کارخانه تولید کنسانتره مس در ایران احداث خواهد شد، افزود: ظرفیت تولید کنسانتره مس در کشور از ۹۰۰ هزار تن به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن خواهد رسید.
وی با بیان این که تمامی پروزهها فعال شده و مراحل مناقصه، عقد قرارداد و تجهیز کارگاه را سپری کردهاند اظهار کرد: تا پایان سال 93 تمامی این پروژهها افتتاح خواهد شد. تا پایان امسال نیز 400 میلیارد تومان پروژه آماده افتتاح خواهیم داشت.
سعدمحمدی افزود: به این ترتیب رتبه ایران از لحاظ تولید مس کاتد از ۲۲ به ۷ میرسد.
وی در خصوص اهداف برگزاری این کنگره گفت: ظرفیت تولید مس با 40 پروژه و سرمایهگذاری 8 هزار میلیارد تومان از 200 هزار تن به 700 هزار تن ارتقا خواهد یافت و در این راستا ذخیرههای بزرگی در این بخش در حال اکتشاف است.
وی همچنین در حاشیه این مراسم در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص میزان تولید مس کاتدی تا پایان امسال گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید مس کاتدی در کشور 200 هزار تن است. اما برای ارتقای سطح تولید کوره سرچشمه را از سیستم Reverb به Flash تغییر میکند و در خاتون آباد نیز کوره 80 هزار تنی تعویض شده و ظرفیت ان به 200 هزار تن می رسد. در آذربایجان هم 200 هزار تن افزایش ظرفیت خواهیم داشت. که این پروژهها تا 2 سال و نیم آینده محقق خواهد شد.
سعدمحمدی با بیان این که تا پایان امسال طرحی در خصوص تعویض کوره نخواهیم داشت، اظهار کرد: یک کارخانه مولیبدن امسال افتتاح میشود و سال آینده نیز دو کارخانه با ظرفیت 150 هزار تن در سونگون و کرمان افتتاح خواهد شد.
کلید واژه ها :