
اتاق نیوز- مدير اجرايي برنامه راهبردي صنعت، معدن و تجارت از آغاز فازچهارم طراحي برنامه از اواسط آبان ماه، با اخذ نظرات تشكل هاي بخش خصوصي مرتبط خبر داد.
علي رئيسي با بيان اين كه حدود 40 درصد توليد ناخالص داخلي را بخش صنعت ، معدن و تجارت بر عهده دارد اضافه كرد:طبق ماده يك قانون برنامه پنجم توسعه موظف به ايجاد الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت شديم و بر اين اساس برنامه راهبردي تعريف شد.
به گفته وي در طراحي برنامه سوالات اساسي از جمله اهداف ، (توليد ، اشتغال ، صادرات ) و چگونگي رسيدن به اهداف و نيز نقش عوامل و ذينفعان مختلف در دستيابي به اهداف و اجراي راهبردها طرح شده است.
رييسي درباره تضمين اجراي برنامه اضافه كرد: انجام همه امور از ديدگاه برنامه ، تخصيص منابع بر اساس اهداف برنامه ، ارزيابي بر اساس شاخصهاي برنامه ، مشاركت ذينفعان در طراحي برنامه و تداوم برنامه راهبردي تا تعريف منشور پروژه ها تضمينهايي براي اجراي برنامه به شمار مي روند.
وي ادامه داد: اگر منشور پروژه ها تعريف نشود،پيوند طراحي برنامه با برنامه عملياتي گسسته مي گردد.
مدير اجرايي برنامه راهبردي صنعت ، معدن و تجارت تصريح كرد : در تقسيم بندي برنامه 12 برنامه عمومي و 10 برنامه زنجيره تامين پيش بيني شده است.
وي اظهار كرد : در طراحي برنامه ، ازنظرات ذينفعان از جمله نمايندگان كميسيون هاي تخصصي ، مركز پژوهش ها و ساير نمايندگان در مجلس و نيز معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري و ساير دستگاههاي اجرايي استفاده مي كنيم .
رييس با بيان اينكه پيش نويس اوليه برنامه پتروشيمي تدوين شده است و اكنون در مرحله داوري قرار دارد، تصريح كرد: نبود طرح و برنامه لازم براي توسعه اين صنعت از چالشهاي اصلي در اين بخش بود.
وي افزود : صنعت پتروشيمي صنعتي سرمايه بر است و اگر به سمت زنجيره هاي ارزشي برود اشتغال زايي را به دنبال خواهد داشت.
به بيان وي در صورت تكميل زنجيره هاي ارزشي ، پتروشيمي مي تواند موجبات توسعه ساير صنايع را فراهم كند.
يادآور مي شود: تدوين برنامه راهبردي صنعت ، معدن و تجارت در چندين فاز در حال انجام است كه سه فاز اول آن با حضور مديران ، كارشناسان و صاحب نظران انجام شده و ادامه دارد و از نيمه دوم آبان با اخذ نظرات تشكل هاي بخش خصوصي وارد فاز چهارم مي شود.