
دبیر انجمن صنفی کارخانجات صنعت ریختهگری گفت: این روزها هیچ تحولی در فضای کسب و کار رخ نمیدهد و به جز صنایع محدودی نظیر صنایع غذایی و ساختمانسازی، سایر صنایع در وضع نامطلوبی به سر میبرند که صنعت ریختهگری نیز از همین دست است.
عبدالحمید قدیمی در گفت و گو با خبرنگار اتاق نیوز، افزود: با انقباض جدیدی که در منابع مالی رخ داده، ساختار چرخش نقدینگی در کشور دچار بیانضباطی شده است که تاوان آن را صنایع پس میدهند.
وی با بیان این که اختصاص مابهالتفاوت هزینه سوخت امری بیفایده است، اظهار کرد: این ارقام دردی از صنایع درمان نمیکند. چراکه این روش تنها راهکاری کوتاه مدت است که میتوانست فشار وارده به صنایع را در بدو اجرای قانون هدفمندی یارانهها به حداقل برساند که متاسفانه در آن مقطع زمانی این امر محقق نشد.
قدیمی با اشاره به ضربه وارد شده به صنایع پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها گفت: صنایع گوناگون با افت تولید مواجه شدند و اختصاص مابهالتفاوت انرژی در برابر ضربه وارد شده به صنعت و معدن بسیار ناچیز است.
دبیر انجمن صنفی کارخانجات صنعت ریختهگری با اشاره به تبعات منفی اختلاس اخیر گفت: این تخلف عرصه را بر تولیدکنندگان تنگتر کرد چراکه گشایش LC داخلی تنها راهکاری است که میتواند ارتباط اقتصادی بنگاههای بزرگ و کوچک را امکانپذیر کند که پس از اختلاس اخیر بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار باید حتما یک طرف آن دولتی باشد.
قدیمی با اشاره به واگذاری صنایع بزرگ اظهار کرد: بر همین اساس ماهیت بسیاری از شرکتها خصوصی است و در عمل گشایش اعتبار داخلی غیرممکن شده و عرصه بر بخش خصوصی تنگتر میشود.
وی کمبود نقدینگی را بزرگترین مشکل فعلی صنایع دانست و افزود: بخشی از این معضل ناشی از عدم تناسب رشد صنایع و بخشهای اقتصادی است، به گونهای که منابع پولی و بازار سرمایه پاسخگوی صنایع نیست و علاوه بر این کند شدن روند چرخش نقدینگی به دلیل سیستم بروکراسی اداری باعث شده است در عمل تنها بدهیهای صنایع افزایش پیدا کند.
قدیمی با بیان این که کند شدن روند جریان نقدینگی باعث ایجاد تقاضای کاذب میشود، اظهار کرد: تنها راه برون رفت از چنین بحرانهایی بازنگری در سیاستهای نظام پولی و بانکی است.