
این روزها میادین میوه و تره بار میزبان ناخوانده های وارداتی از جمله مرکبات هستند. واقعیتی تلخ که با وجود اعتراض ها و انتقادات فعالان بخش کشاورزی به خصوص باغداران که بیشترین ضرر از سهم واردات نصیب آنها می شود، هنوز پاسخ روشنی از سوی مسئولان برای آن ارائه نشده است.
به گزارش خبرنگار اتاق نیوز،واردات میوه از جمله مرکبات به کشور در حالی صورت می گیرد که فصل برداشت این محصول در شمال کشور آغاز شده و این موضوع ناراحتی ها و مشکلاتی را برای کشاورزان و باغداران استان های شمالی به وجود آورده است.
این در حالی است که مسئولان امر، هیچ کدام مسئولیت واردات میوه را بر عهده نمی گیرند و یکدیگر را متهم کرده و سیاست های دستگاه متبوع خود را در جهت حمایت از تولید کننده می دانند.
نکته قابل تامل اینجاست که گشودن درهای کشور برای واردات میوه از جمله مرکبات در حالی رخ می دهد که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و تولیدکنندگان محصولات باغی، تولید میوه در ایران 4 برابر میزان مصرف است و به عنوان چهارمین تولید کننده مرکبات جهان محسوب می شویم و نه تنها نیازی به میوه وارداتی نداریم، بلکه می توانیم بخشی از نیاز جهانی را نیز تامین کنیم.
نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد تاثیری است که میوه های وارداتی بر سلامت جامعه و اقتصاد تولید می گذارد و با وجود حجم زیاد واردات میوه به کشور نه تنها سلامت جامعه به خطر می افتد بلکه اقتصاد نیز با چالش روبرو می شود و این موضوع برای کشوری در حال توسعه خطرآفرین است.
در همین رابطه تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از بی توجهی مسئولان به کنترل واردات به کشور اظهار نظرهای متفاوتی را ارائه کردند.
مسئولان وزارت جهاد کشاورزی پاسخگوی واردات باشند
شکور اکبرنژاد، عضو کمیسیون کشاورزی با اشاره به نقش وزارت جهاد کشاورزی در میزان واردات محصولات کشاورزی از جمله مرکبات به کشور اظهار داشت:مسوولان و مقامات فعال وزارت جهاد کشاورزی، در واردات کالا با ارقام کلان به عنوان مقصران اصلی به شمار می روند و باید جوابگوی این اتفاق باشند.
نماینده مردم تبریز،اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی ضمن بیان پیامدهای واردات بیش از حد کالا به کشور، افزود: زمانی که مسئله ای از نگاه سیاسی بررسی می شود، نمی توان انتظار داشت که روش های ایده آلی برای اقتصاد کشور ارایه شود؛ بنابراین باید وزارتخانه مرتبط با این موضوع با برگزاری جلساتی به دنبال تلفیق نظرات یکدیگر با هم باشند و دور از فضای سیاسی، راهکاری مناسب برای کاهش میزان واردات و افزایش تولید داشته باشند.
مدیریت واردات بهترین راهکار حمایت از کشاورزان
محمد مهدی افشاری
، عضو کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نیز کلید طلایی رونق بازار کشاورزی داخل را در گرو کنترل واردات محصولات کشاورزی دانست و گفت: دیگر زمان آن فرا رسیده که به طور کامل از واردات بی رویه محصولهای کشاورزی جلوگیری شود و تنها از این طریق است که می توان وضعیت اقتصادی کشاورزان داخلی را سر و سامان داد.
نماینده مردم داراب و زرین دشت درمجلس شورای اسلامی تصریح کرد:دولت باید با خرید تضمینی محصولات کشاورزان تولید داخل را گسترش دهد و کشاورزان را ترغیب کند که با انگیزه بالا به کاشت، داشت و برداشت محصول اقدام کنند.
افشاری با بیان این که با حمایت از محصولهای کشاورزان می توانیم از سوء استفاده دلالان درخرید محصولهای کشاورزان جلوگیری کرد، افزود: به این طریق کشاورزان می توانند محصولهای خود را با قیمتی مناسب بفروشند ودرآمد مناسبی از فروش محصولهایشان بدست آورند.
واردات مرکبات، زنگ خطری برای کشاورزی
غلامرضا مصباحی مقدم نیز با اشاره به مقدار تولید مرکبات داخلی، واردات این اقلام را ضربه مهلکی به اقتصاد کشور عنوان کرد و افزود: در شرایطی که کشور توان صادرات مرکبات با تولید بیش از ۴ میلیون تن را دارد ؛وزرای مربوطه با ارائه مجوز واردات فقط به اقتصاد کشور ضربه می زنند.
وی ادامه داد: مجوز ورود مرکبات با توجه به شرایط تولید کشور در نوع خود عجیب است که علت آن را باید از مسئولان زیربط ، مانند وزارت صنایع و معادن و تجارت جویا شد.
نماینده مردم ری،تهران، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: بارها در صحن با طرح سوال خواستار اصلاح در اعمال قوانین و اجرای آن در خصوص تجارت وواردات و صادرات کالا شدیم و در برابر آن با وعده هایی عملی نشده روبرو شدیم.
مصباحی مقدم گمرک و وزارت اقتصاد را نیز در این امر دخیل دانست و گفت: گمرک با اجازه ورود این کالاها ،عرصه را برای تولید کنندگان داخلی و کشاورزان محدود می کند.
به هر حال بحث واردات میوه، موضوع تازه ای نیست که مسئولان با آن بیگانه باشند و هر سال در فصل برداشت محصولات مختلف بلای جان کشاورزان و باغداران می شود و کشاورزان معتقدند که اگر واردات انواع محصولات کشاورزی کنترل نشود در نهایت با تغییر کاربری باغات و کاهش تولید مواجه خواهیم شد و ایران تنها به یک کشور وارد کننده تبدیل می شود.
انتهای پیام