
اتاق نیوز_ شبکه بانکی کشور هنوز از تبعات نا گواری که اختلاس 300هزار میلیاردی پدید آورد در رنج است بطوری که به لحاظ اعتباری بانک ها هنوز نتوانسته اند به شرایط قبل از اختلاس بازگردند.
به گزارش پایگاه خبری اتاق نیوز،سونامی که برای سیستم بانکی بوجود آمد نشان داد که پایه های نظارتی سیستم بانکی تا چه اندازه متزلزل است و تا چه اندازه می توان بر آن رخنه کرد به همین دلیل وضعیتی که بانک ها با آن روبه رو هستند را می توان بحران اعتبار نامید.
معلوم نیست اعتبار از دست رفته نظام بانکی کی؟ و در چه زمانی بدان برگردد؟ اما آنچه از وضعیت فعلی بر می آید با توجه به اینکه دوتن از مدیران بانک مرکزی نیز در جریان اختلاس اخیر دست داشته و دست گیر شده اند شرایط بحرانی ادامه دارد.
اما در این میان باید به وضعیتی اشاره کرد که تولید کننده ها و فعالان اقتصادی به شدت با آن دست به گریبانند.
بانک ها در شرایط موجود وضعیت پرداخت تسهیلات را به مراتب نسبت به گذشته سخت تر کرده اند بطوریه با قفل زدن بر وامها راه را برصادرکننده ها،تجار و بازرگانان و مهمتر از اینها راه را بر صنعتگران تولید داخلی سد کرده اند.
بدون نقدینگی واحدهای تولیدی توان راهبری نخواهند داشت و ادامه حیت آنان در هاله ای از ابهام قرار گرفته است.
برخی تحلیلگران و اقتصاددانان بر این باورند که ادامه این روند بحران بانکی و اقتصادی ایجاد خواهد کرد که بیرون رفت از آن به مراتب سخت تر خواهد بود.در بسته سیاستی _نظارتی سال 90 پیش بینی شده بود؛10 در صد کل تسهیلات نظام بانکی به بخش صادرات اختصاص یابد اما تا امروز که 9 ماه از سال 90 می گذرد تنها 3درصد این رقم محقق شده است.
به نظر می رسد نظام بانکی دچار مشکلات عدیده ای شده باشد که توان برنامه ریزی و تحقق برنامه های از پبش تعیین شده را ندارد.
وقت آن رسیده مسئولان نظام بانکی فکری به حال وضعیت اقتصادی بنگاههای اقتصادی کنند.
در این میان نباید از نظر دور داشت که افزایش بی رویه نرخ ارزها بخصوص دلارکه در محدوده 1370 تومان در بازار غیر رسمی مورد معامله قرار می گیرد ؛که باعث آشفتگی بازار شده و مسئولان وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تنها به دادن وعده ها اکتفا می کنند.
در جلسه هفته گذشته شورای پول واعتبار مقرر شد بانک مرکزی نسبت به تک نرخی شدن نرخ دلار اقدام کند؛ اما با اینکه نزدیک به یک هفته از این تصمیم شورای پول و اعتبار می گذرد اما تحقق این امر هنوز در بازار خود را نشان نداده است و نرخ دلار همچنان صعودی است.
دخالت های دولت و پایین نگه داشتن دستوری نرخ بهره را نیز باید به موارد بالا اضافه کرد.
باید هرچه سریعتر برای پشتوانه های اعتباری نظام بانکی کاری صورت گیرد تا وضعیت موجود تغییر کند.
پایان پیام/