
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی در نظر گرفتن برنامهای مشخص و تعریف شده در خصوص امکانات و پتانسیل یک روستا جهت ورود گردشگر را امری ضروری تلقی کرد.
به گزارش اتاق نیوز، مهدی زندیهوکیلی در جلسه کارگروه گردشگری با موضوع بررسی وضعیت روستاهای هدف گردشگری و بومگردی استان مرکزی، یکی از راههای تقویت بنیه اقتصاد روستا را رونق گردشگری روستایی عنوان کرد و گفت: این امر در صورتی به نتیجه میرسد که روستاییان را در خصوص مزایا و نقش گردشگری روستایی با آموزش و فرهنگسازی مطلع کنیم، چراکه بدون همکاری روستاییان رونق چندانی در گردشگری روستایی حاصل نمیشود.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد امکان دستیابی به صرفه اقتصادی در میان خانوارهای روستایی بیان کرد: زمانی که خانوارهای روستایی در خصوص راههای کسب درآمد مطلوب از طریق گردشگری و نیز رونق کسب و کار مختص روستا به واسطه ایجاد بازار فروش برای گردشگران مطلع شده و آگاهی کسب کنند، نسبت به پذیرش و سرمایهگذاری در این رابطه راغب میشوند.
زندیهوکیلی با بیان اینکه گردشگری روستایی نیاز به سناریو دارد، افزود: این سناریو باید به گونهای باشد که گردشگران پیش از ورود به روستای هدف از امکانات رفاهی، گردشگری و موقعیتهای طبیعی و تاریخی مطلع شوند و مسیر گردشگری از این طریق برای مسئولین مرتبط نیز مشخص باشد تا تبلیغات هدفمندتری صورت گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز در این جلسه تقویت زیرساختهای گردشگری روستایی را امری ضروری برشمرد و گفت: با هدف توسعه گردشگری روستایی و بومگردی سه میلیارد تومان اعتبار جهت توسعه مشاغل روستایی و بومگردی و گردشگری روستایی تقاضا کردهایم و سه میلیارد تومان نیز جهت آمادهسازی زیرساخت روستاهای هدف گردشگری تأمین شده است.
سیدمحمد حسینی تصریح کرد: برای 25 روستای استان مرکزی در حوزه تبدیل شدن به روستای هدف گردشگری مصوبه داریم ولی باید تلاش کنیم برای روستاهای دیگر که پتانسیل گردشگری دارند نیز مصوبه دریافت کنیم.
وی همکاری رسانهها را در فرهنگسازی جهت پذیرش گردشگر و به وجود آوردن اقبال در خصوص این پدیده موثر دانست و گفت: با توجه به اینکه برخی روستا با وجود زیرساختهای کافی به دلیل عدم اقبال مردم نسبت به صنعت گردشگری، در بخش جذب گردشگر موفق نبودهاند، حضور رسانهها در ایجاد فرهنگ گردشگری روستایی و رونق آن بسیار تأثیرگذار است و همکاری در این رابطه از ضروریات توسعه گردشگری روستایی است.
وی همچنین در رابطه با دخالتهای غیر مسئولانه اصناف و سازمان صنعت، معدن و تجارت جهت نرخ گذاری برای اماکن تفریحی گردشگری تصریح کرد: نرخگذاری در این حوزه باید توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری انجام شود و با عنایت دولت به این امر آییننامه مربوط به نرخ گذاری این اماکن مجددا به تصویب دولت رسید تا اصناف و سازمان صنعت، معدن و تجارت حق دخالت در این خصوص را نداشته باشند.
روستاهای هدف گردشگری استان مرکزی 25 روستا بود که با احتساب 10 روستای اضافه شده در جلسه امروز به 35 روستا افزایش پیدا کرد.
همچنین در این جلسه مقرر شد مصوبه سال 1386 مربوط به منطقه نمونه گردشگری پرندینه واقع در شهرستان زرندیه که رد خصوص اعطای 300 هکتار زمین به سرمایهگذار جهت راهاندازی این منطقه بود و در حوزه اجرا با مشکلاتی مواجه شده است، ابطال شود.