Performancing Metrics

کشاورزان اهوازی از پساب صنعتی استفاده می کنند | اتاق خبر
کد خبر: 143307
تاریخ انتشار: 30 شهریور 1394 - 09:06
رییس جهاد کشاورزی اهواز گفت: برخی کشاورزان اهواز به دلیل کمبود آب برای کشاورزی به آبیاری با پساب های صنعتی روی آورده اند....
رییس جهاد کشاورزی اهواز گفت: برخی کشاورزان اهواز به دلیل کمبود آب برای کشاورزی به آبیاری با پساب های صنعتی روی آورده اند.

به گزارش اتاق نیوز به نقل از ایرنا عبدالرضا نیسی گفت : 500 هکتار از اراضی دیم اهواز که از سهمیه آب کشاورزی محروم شدند در کشت پاییزه گذشته از پساب صنایع فولاد برای آبیاری استفاده کردند. وی با اشاره به حساسیت شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان اهواز در رابطه با آبیاری اراضی کشاورزی با پساب و فاضلاب خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از بیماری ها به ویژه وبا، شورای سلامت از آبیاری با پساب و فاضلاب جلوگیری می کند. نیسی اضافه کرد: به همین دلیل محصول گندم این اراضی مورد آزمایش قرار گرفت و آنالیز آن نشان داد که مشکلی ندارد و سالم است. نیسی افزود: صنایع فولاد مدعی است که پساب خود را تصفیه و در 'نهر مالح' رهاسازی می کند به همین دلیل این کشاورزان از آن استفاده کرده اند. وی اضافه کرد: قرار بود این اراضی امسال زیر کشت شلتوک بروند اما مجوز این کار داده نشد. نیسی با اشاره به اینکه 12 نفر از کشاورزان در این اراضی کشت می کردند افزود: با پیگیری حقوقی نماینده این کشاورزان به مراجع قضایی معرفی شد که بعد از نمونه برداری و اطمینان از سلامت محصول آزاد شد البته این به اراضی در سال گذشته هیچگونه نهاده کشاورزی داده نشد و قراردادی نیز با آنها منعقد نگردید. این مقام مسوول تاکید کرد: آبیاری این مزارع با پساب صنعتی برای کشت پاییز آینده در جلسه آینده شورای سلامت بررسی می شود و در صورت لزوم ممنوعیت کشت برای آنها اعلام می شود. وی اراضی دیم اهواز را 30 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: 100 درصد کشاورزی این اراضی در سال گذشته خسارت دیده است. رییس جهاد کشاورزی اهواز تصریح کرد: خسارت کشت هنوز پرداخت نشده و کشاورزان این شهرستان در انتظار غرامت صندوق بیمه هستند. وی همچنین اظهار کرد: در گذشته بخشی از اراضی شهرستان کارون نیز به وسیله فاضلاب شهری آبیاری می شد که هم اکنون از این مساله جلوگیری شده است. بر اساس این گزارش، در اهواز 45 هزار هکتار گندم، 500 هکتار کلزا و پنج هزار هکتار جو کشت می شود. از مجموع این محصولات 30 هزار هکتار به صورت دیم کشت می شوند که در سال گذشته با خسارت صد درصدی روبه رو بوده است. با وقوع خشکسالی در حوضه رودخانه های کرخه، جراحی و زهره این کشاورزان حدود نیمی از اراضی خود را نتوانستند آبیاری کنند و این حوضه ها از کشت تابستانه نیز محروم شدند. استان خوزستان باتولید سالانه 14 میلیون تن محصولات کشاورزی و باغی ، رتبه نخست تولیدات این بخش را در کشور دارد.

مطالب مرتبط
نظرات
ADS
ADS
پربازدید