Performancing Metrics

کاهش هزینه تمام شده معادن در گرو بهبود تکنولوژی | اتاق خبر
کد خبر: 170409
تاریخ انتشار: 25 آبان 1394 - 11:07
باتوجه به اینکه معادن طول عمر مشخصی ندارند و با گذر زمان ارزش معادن تغییر می کند؛ در نتیجه نمی توان انتظار داشت معادن دارای عیار ثابت باشند. در این خصوص باید تکنولوژی ...

باتوجه به اینکه معادن طول عمر مشخصی ندارند و با گذر زمان ارزش معادن تغییر می کند؛ در نتیجه نمی توان انتظار داشت معادن دارای عیار ثابت باشند. در این خصوص باید تکنولوژی و فناوری های روز را در بخش معادن به کار برد.

2015_11_14_14_635831074273437500

اتاق خبر-سوسن یحیی پور- در یکسال گذشته ارزش معادن فعال در بورس تهران در حدود 70 درصد کاهش داشته است، این درحالیست که این کاهش برای صنعت خودروسازی کمتر از 30 درصد بوده؛ حال سوال اینجاست که چرا دولت در بسته خروج از رکود از به جای معدن از صنعت خودرو حمایت کرده است؟ برای آگاهی از مسائل این چنینی اتاق خبر گفت و گویی را با رئیس نظام مهندسی معدن استان زنجان ، مهدی حمیدی ترتیب داده که در ادامه می خوانید:

با توجه به اینکه ارزش معادن در بورس در یک سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است و این کاهش بسیار بیشتر از کاهش ارزش صنعت خودروسازی در بورس بوده؛ چرا دولت در بسته خروج از رکود به جای معدن از خودرو حمایت کرده است؟

برای رونق معادن به زیرساخت هایی احتیاج داریم که متاسفانه هنوز در کشور شکل نگرفته است. در این حوزه لازم است که مواد استخراج شده  وارد صنایع پایین دستی شود ولی این نوع صنایع در کشور هنوز به طور کامل وجود ندارد؛ به این دلیل بخش معدن غیرفعال می شود. محصولات  مواد معدنی باید بازاری را به خود اختصاص دهند که جذابیتی برای مشتریان داشته باشد. باتوجه به کاهش قیمت جهانی محصولات معدنی، در ایران هم شاهد رکود در محصولاتی همچون روی، سرب، آهن و مس هستیم، این جریان از اختیار دولت خارج می شود؛ چون بحث رقابت جهانی مطرح است و بدین ترتیب برای موفقیت در این امر بایستی قیمت ماده معدنی کاهش پیدا کند که باید در این خصوص تدابیری اتخاذ کرد.

چه سیاست هایی می تواد معدن را به موتور محرک خروج از رکود تبدیل کند؟

در این خصوص باید معیارهایی که باعث افزایش قیمت تمام شده مواد معدنی می شود را شناسایی کرد. دولت باید یکسری تسهیلات ویژه در اختیار بخش حمل و نقل موادمعدنی قرار دهد. هزینه حمل و نقل به دلیل اینکه معادن در نقاط دوردست واقع هستند، زیاد است. با توجه به اینکه در معادن ماشین آلات خیلی زود فرسوده می شوند، در این خصوص بایستی ماشین آلاتی نو با بهره پایین وارد حوزه معدن شود. باید حقوق دولتی به شرایط قبلی بازگردد؛ قیمت ماده معدنی در کشور کاهش داشته است ولی حقوق دولتی تغییری نکرده است؛ باید اقداماتی برای کاهش آن انجام داد. از آنجایی که خیلی از مواد معدنی کشور همچون شن، ماسه، سیمان، گچ و سنگ های گرانیتی به صنعت ساختمانی وابسته است باید مجددا این بخش در کشور راه اندازی شود. تمام این موارد باعث رونق بخشیدن به حوزه معدن خواهد شد.

با توجه به اینکه فعالان معدنی در زنجان معتقدند که کاهش عیار معادن زنجان به ویژه معدن انگوران باعث مشکلاتی در هزینه تمام شده خواهد شد؛ چه برنامه و تدابیری برای افزایش بهره وری معادن زنجان درنظر گرفته شده است؟

باتوجه به اینکه معادن طول عمر مشخصی ندارند و با گذر زمان ارزش معادن تغییر می کند؛ در نتیجه نمی توان  انتظار داشت معادن دارای عیار ثابت باشند. در این خصوص باید تکنولوژی و فناوری های روز را در بخش معادن به کار برد. معدن انگوران مواد معدنی متنوعی دارد که با پیشرفت تکنولوژی می توان به بهره وری آن افزود. در استان زنجان معادن غنی وجود دارد؛ درحدود 32 ماده معدنی در این معادن هست که بیشتر آن هم به صنعت ساختمان مربوط می شود. در بحث صادرات هم اگر کشورهای همسایه راغب به بازسازی کشورهای خود هستند می توانند از ظرفیت های استان زنجان که به عنوان یک استان معدن خیز شناخته می شود، بهره ببرند. در استان زنجان درحدود 47 معدن گرانیت وجود دارد که اگر بتوانیم در صنایع ساختمان از آن استفاده کنیم، بسیار مفید و راهگشا خواهد بود. در این استان صنایع معدنی مشغول به فعالیت هستند که معدن انگوران در این بخش می تواند پاسخگو باشد. قطعا باید معادن دیگری در استان زنجان شناسایی شود که در این قضیه بحث اکتشاف تکمیلی باید شناخته شود؛ دراینصورت می توانیم فعالیت صنایع معدنی را به 100 درصد برسانیم که باعث رونق معادن خواهد شد.

بخشی از فعالیت های اتاق بازرگانی مربوط به حوزه معدن است؛ دراین خصوص اتاق زنجان در این دوره چگونه عملکردی داشته است؟

در اتاق بازرگانی زنجان، کمیسیون معدن تشکیل شده که خیلی فعال عمل کرده است. چند موضوع در این اتاق درحال پیگیری است؛ یکی بحث رفع موانع تولید در ماده 35 است که در این خصوص اتاق زنجان درنظر دارد معدن انگوران را از این ماده خارج کند.  در کمیسیون معدن زنجان با جمع کردن نخبگان معدنی استان اعم از  افراد دانشگاهی، عوامل اجرایی، فعالان معدن و بهره برداران معدن راهکارهایی برای رشد و رونق کار در معادن استان زنجان ارائه شد. همچنین از آنجایی که26 معدن آهن کوچک مقیاس در زنجان وجود دارد؛  انجمن آهن در این کمیسیون تشکیل شد که در این انجمن درخصوص فروش و عرضه این ماده به یکپارچگی رسیدند.

مطالب مرتبط
نظرات
ADS
ADS
پربازدید