Performancing Metrics

افت 20 متری آبهای زیرزمینی | اتاق خبر
کد خبر: 178938
تاریخ انتشار: 8 آذر 1394 - 23:30
معاون وزیر جهاد کشاوری گفت: سطح آب های زیر زمینی در برخی از دشت های کشور 20 متر پایین رفته است و این یعنی وقوع فاجعه ای زیست محیطی. همچنین مطمئنا تا 10 سال آینده خاک معضل

معاون وزیر جهاد کشاوری گفت: سطح آب های زیر زمینی در برخی از دشت های کشور 20 متر پایین رفته است و این یعنی وقوع فاجعه ای زیست محیطی. همچنین مطمئنا تا 10 سال آینده خاک معضل اصلی کشور خواهد شد، چراکه امروز به میزان هر هکتار 17 تن فرسایش خاک وجود دارد.

به گزارش اتاق خبر به نقل از ایسنا در اصفهان، علیمراد اکبری امروز - یکشنبه - در مراسم افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه تجهیزات و ادوات کشاورزی در نمایشگاه بین المللی استان اصفهان اظهار کرد: از سال 1378 کشور وارد سیر خشکسالی شد و وضعیت نامناسب آبی از آن زمان آغاز شد و سرانه آب در کشور از 4500 متر مکعب امروز به زیر هزار متر مکعب نزدیک می‌شود که این ابتدای راه یک فاجعه را نمایش می‌دهد.

وی با بیان اینکه استفاده از منابع تجدید پذیر آب در کشور ما به 74 درصد رسیده است این در حالی است که در دنیا هنگام استفاده از 60 درصد منابع تجدید پذیر آب آن کشور را کشوری دچار فاجعه می نامند، افزود: این برداشت‌ها مشکلات زیادی را در زمینه محیط زیست به‌ همراه دارد و می‌تواند سبب بروز فجایع زیست محیطی و تخریب زیرساخت‌های اصلی کشور شود.

معاون وزیر جهاد کشاوری ادامه داد: میزان استحصال آب از منابع مختلف بررسی شده که به ترتیب 52.4 درصد از چاه ها، 20.9 درصد از چشمه ها، 17.4 درصد از آب های سطحی و 9.3 درصد از قنوات است. این در حالی که اکنون حدود 800 هزار حلقه چاه در کشور وجود دارد که نیمی از آنها غیرمجاز است و این یعنی عده ای به غارت آب روی آورده اند و اگر جلوی چاه های غیر مجاز گرفته شود، بسیاری از مشکل های آبی ما حل می شود.

در هر هکتار زمین 17 تن فرسایش خاک داریم

اکبری با اشاره به اینکه امروز حدود 50 میلیارد متر مکعب از آب های زیرزمینی خود را مصرف کرده ایم، تصریح کرد: امروز چاه های کشور وضعیت اسفناکی دارد چاه هایی که در سال 1352 نزدیک به 180 هزار متر مکعب توان برداشت داشتن امروز توان برداشت آنها به 60 هزار متر مکعب رسیده است.

وی با بیان اینکه سطح آب های زیر زمینی در برخی از دشت های کشور 20 متر پایین رفته است، اضافهکرد: وقوع فجایع زیست محیطی و زیرساختی به دلیل نشست دشت ها دور از انتظار نیست چراکه 300 دشت از 609 دشت کشور در وضعیت فوق بحرانی قرار دارد که اکثر آنها در دو استان خراسان رضوی و همدان واقع است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به معضلات خاک اظهار کرد: معضل خاک پنج تا 10 سال آینده به معضل اصلی کشور تبدیل می شود متاسفانه شاید خاک امروز مغفول مانده باشد، اما حتما در سال های آینده نسبت به معضلات آن زیاد خواهیم شنید.

اکبری با اشاره به اینکه در این کشور به میزان هر هکتار 17 تن فرسایش خاک وجود دارد، گفت: سالانه دو میلیارد تن فرسایش خاک داریم که ارزشی حدود 56 میلیون دلار دارد. این در حالی است که طبق برنامه ششم توسعه سالانه باید دو و نیم میلیون هکتار از اراضی کشور بهبود یابد.

دوران سدسازی در کشور به سر آمده است

وی با اشاره به مصرف آب در بخش کشاورزی گفت: براساس آمار، مصرف آب در بخش کشاورزی 61 میلیارد مترمکعب بوده و صحبت‌های مطرح شده مبنی بر 90 و 92 درصد مصرف آب در بخش کشاورزی درست نبوده است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی به راهبردهای بخش مدیریت آب کشاورزی اشاره کرد و افزود: دوران سد سازی به سر آمده است و سد سازی در این کشور باید متوقف شود همانگونه که باید انتقال آب بین حوضه ای در این کشور به پایان برسد.

اکبری اضافه کرد: تنها راه درست توسعه کشاورزی در این کشور افزایش توسعه به روش نوین و مسدود کردن چاه های فاقد پروانه است چراکه این غارت آب باید بالاخره متوقف شود.

وی به دشت حاصلخیز شرق اصفهان که نمونه آن در کشور وجود ندارد اشاره کرد و گفت: باید یک طرح اساسی برای زیر کشت بردن شرق اصفهان به کار ببریم و آن چیزی نیست جز آوردن آب توسط لوله از سد تا دشت حاصلخیز شرق اصفهان و بنده حتما چنین طرحی را در شورای عالی آب مطرح می کنم و به شدت پیگیر آن خواهم بود.

مطالب مرتبط
نظرات
ADS
ADS
پربازدید