اتاق خبر: علی خاکساری با بیان اینکه حمل و نقل بین شهری باید به گونه ای دیگر مدهای حمل و نقلی آنگونه ترکیب شود که مسافران برای جابجایی خود در کلان شهر ها کمترین زمان را صرف کنند، گفت: در حال حاضر بهترین و کارآمدترین شیوه حملونقل در کشور حوزه ریلی است که برای این منظور توسعه شهرها باید به سمت و سوی توسعه حمل و نقل برون شهری و حومه ای و اتصال آنها به ایستگاه های مشترک در داخل شهر باشد.
بنا بر این گزارش به نقل تسنیم؛ وی با اشاره به اینکه نگاه متولیان این حوزه به حملونقل ریلی حومهای، منطقهای و همچنین گستردگی حملونقل درونشهری تغییر کرده است، گفت: همه وسائل حملونقل برای آنکه بتوانند در یک سیکل کوتاه مدت مسافر را از نقطه ای به نقطه دیگر جابجا کنند، باید به شکل سلسله مراتب به یکدیگر متصل شون و این امر می تواند یک ترکیب مناسبی برای استفاده کنندگان از وسایل همگانی باشد.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه در ایران حمل و نقل ریلی همچنان برای مسافت های طولانی مدنظر است ، برای دستیابی به توسعه ریلی در مسیرهای کوتاه نیازمند حمایت همه جانبه از سوی دولتمردان و به خصوص حضور بخش خصوصی و سرمایه گذران داخلی و خارجی در پروژه های ریلی هستیم تا بتوانیم در جهت سرعت بخشی به خطوط و استفاده از قطارهای سریع السیر کمکی به حوزه ریلی کرده باشیم.
به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، نکته اصلی برای این موضوع، اتصال خطوط حملونقل به یکدیگر و کارآمدسازی آنها برای جابجاییها حتی در مسیرهای کوتاه است.
خاکساری به ویژگی های مهم حمل و نقل ریلی از جمله ظرفیت بالای حمل بار و مسافر و سرعت بالا است اشاره کرد و افزود: زمانی حمل و نقل ریلی از کارایی بالا برخوردار می شود که در داخل کلان شهرها امتداد داشته و همچنین ایستگاه ها دور از شهر نباشند تا استقبال از آن به طور طبیعی افزایش یابد.