
به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایرنا، «دوستين خان جمالديني» عصر سه شنبه پس از بازديد از طرح توسعه بنادر چابهار در نشستي با مديران اداره كل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان و منطقه آزاد اين شهرستان اظهارداشت: چابهار و گوادر موقعيت راهبردي در دنيا دارند و مي توانند مكمل همديگر باشند.
وي گفت: كشور ايران و پاكستان دوست و همسايه و داراي اشتراكات فراواني هستند و بايد از ظرفيت هاي يكديگر نهايت استفاده را ببرند.
وي ادامه داد: بندر گوادر براي توسعه زيرساختها هشت سال منتظر سرمايه گذاري سنگاپور بود كه محقق نشد و هم اينك از ساير بنادر همجوار عقب افتاده است.
مديركل بندر گوادر كراچي پاكستان افزود: بندر چابهار نيز براي توسعه عقب است و نبايد بيشتر از اين فرصت سوزي شود.
خان جمالديني بيان كرد: امروز به همراه هيات بلند پايه كشور پاكستان از زيرساختهاي بنادر شهيد بهشتي و شهيد كلانتري ديدن كرديم و خيلي خوشحال هستيم كه دولت ايران توجه ويژه اي براي توسعه چابهار دارد.
وي گفت: تمايل زيادي براي سرمايه گذاري در زمينه بانكرينگ(سوخت رساني به كشتي ها)، خطوط كشتيراني(ترانزيت كالا و جابجايي مسافر) داريم و پس از توافق و امضاي تفاهم نامه اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.
وي اظهار كرد: سفر استاندار سيستان و بلوچستان و مقامات بلندپايه ايران اسفند سال گذشته به بندر گوادر پاكستان سبب توسعه روابط شده است و اميدواريم سفرها ادامه داشته باشد.
وي بيان كرد: آماده سازي زيرساخت هاي بندر گوادر به سرعت در حال آماده شدن است و در آينده اي نزديك نقش مهمي در توسعه و آباداني كشور پاكستان خواهد داشت.
معاون دريايي و بندري اداره كل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان نيز با تشريح ظرفيت ها و پتانسيل هاي بندر چابهار گفت: اين شهرستان موقعيت مناسبي براي ترانزيت و انجام فعاليت هاي تجاري و اقتصادي در جهان دارد.
سيدحسن ابراهيمي اظهار داشت: طرح توسعه بندر در فاز نخست در حال تكميل است و براي فازهاي بعدي نياز به حضور سرمايه گذاران است.
وي بيان كرد: موقعيت استراتژيك چابهار آماده هر گونه سرمايه گذاري است و در صورت اعلام آمادگي سرمايه گذاران تمامي اقدامات در اسرع وقت انجام مي شود.
هيات كشور پاكستان صبح امروز از طرح توسعه بندر چابهار ديدن كردند و همچنين امشب نيز ديدار و نشستي با فرماندار اين شهرستان خواهند داشت و فردا چابهار را ترك مي كنند.
چابهار تنها بندر اقيانوسي كشور و سرزمين موج و مرجان با 13هزار و 161 كيلومترمربع وسعت از شمال به شهرستانهاي نيكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به درياي عمان(مكران) و از غرب به كنارك متصل است.
اين شهرستان زيبا و ساحلي در منطقه مكرانِ بلوچستان از 2 شهر به نام هاي چابهار و نگور، سه بخش مركزي، دشتياري و پلان، شش دهستان و 549 آبادي داراي سكنه تشكيل شده است و تا زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان 645 كيلومتر فاصله دارد.




انتهای پیام/
کد: 94108