Performancing Metrics

گياه ضد گلوله در سراوان | اتاق خبر
کد خبر: 336831
تاریخ انتشار: 6 اردیبهشت 1395 - 23:39
ثروت سبز جنوب شرق در كما
پايگاه خبري تحليلي عصر هامون مطلبي با عنوان ' گياه ضد گلوله در سراوان!/ ثروت سبز جنوب شرق در كما' منتشر كرده است.

اتاق خبر - در اين گزارش آمده است: گياه صنعتي و اقتصادي «استبرق» كه مي‌تواند از محورهاي توسعه اقتصادي سيستان و بلوچستان باشد به دليل نبود سرمايه گذار مغفول مانده و در كما به سر مي برد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي عصرهامون، 'استبرق 'درختچه اي سرسبز است كه در اواخر اسفندماه و اوايل بهار در نقاط گرمسير و سواحل جنوبي درياي عمان و مكران بلوچستان به‌صورت خودرو مي‌رويد و تنها در بازار هاي محلي در بين طرفداران خود به نام ' كرك' به فروش مي‌رسد در حالي كه از اين گياه بهترين استفاده ها را در صنايع لاستيك سازي خودرو وهواپيما، لنج سازي، لباس هاي ضد گلوله و پارچه هاي ابريشمي مي توانيم داشته باشيم.
توليد لباس ضد گلوله سعودي ها در مزارع سراوان
دهقان رئيس منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان سراوان در گفت و گو با شستون در خصوص اين گياه با اشاره به اينكه گياه استبرق «ASCIEPIADACEAE»داراي خاصيت كش سان و ارتجاعي است گفت: اين گياه در خاك هاي شني ولومي با زهكشي خوب رشد مي كند و زمان گل دهي آن در تابستان است.
وي با بيان اينكه گرده افشاني گياه استبرق توسط زنبور،حشرات و پروانه ها صورت مي گيرد افزود: از اين گياه جهت توليد لباس هاي فاخرلطيف تر از ابريشم و لباس هاي ضد گلوله در افريقا، فرانسه و عربستان استفاده مي شود.
دهقان با توجه به اينكه گياه استبرق دماي بيست درجه زير صفر را تحمل مي كند خاطرنشان كرد: دامنه گسترش استبرق از جنوب ايران شروع و تا صحراي عربستان و بخشي از افريقا امتداد دارد.
رئيس منابع طبيعي و آبخيز داري شهرستان سراوان با اشاره به اينكه بذر استبرق بيست و يك درصد روغن نيمه خشك دارد اظهار داشت: از ريشه اين گياه براي درمان سوختگي، جذام،برخي بيماري هاي جلدي مانند سودا و سيفيليس،سوختگي، التهاب،بيماري هاي گوارشي،ميگرن ،نيش مار و عقرب و براي درمان تومور استفاده مي شود.
وي ارتفاع استبرق را تا سه متر تخمين زد و ادامه داد: مي توان ابريشم استبرق را در تهيه ريسمان و لباس ها استفاده كرد.
بهترين گونه استبرق جهان در بلوچستان
عبدالباسط پاكزاد مدير كل منابع طبيعي و آبخيز داري استان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون با بيان اينكه بهترين گونه استبرق جهان در بلوچستان وجود دارد، گفت: تيره استبرق تقريبا داراي 206 جنس و حدود 2 هزار گونه است كه اكثر آن ها به نواحي گرم جهان تعلق دارند.
وي ادامه داد: رويشگاه اين گونه در سيستان و بلوچستان از پيگل شهرستان خاش و پسكوه شهرستان سراوان آغاز و تا نوار ساحلي درياي عمان ادامه دارد.
وي با بيان اينكه برخي از انواع گونه استبرق ها خواص دارويي دارند، افزود: پوست ساقه اين گياه كه بوي آن مخلوطي از فلفل و دارچين است و طعمي بسيار تلخ دارد براي مداواي زخم هاي ناشي از سرطان و همچنين به عنوان مقوي مورد استفاده مي باشد از شيرابه آن به عنوان داروي قي آور و ساختن سموم استفاده مي شود و همچنين براي درمان برخي از زخم هاي پوستي ، به ويژه زخم هاي ناشي از سفليس به صورت استعمال خارجي استفاده مي شود.
پاكزاد با بيان اينكه از تارها و پوشش ابريشمي دانه هاي اين گياه در نواحي جنوبي ايران و سواحل خليج فارس در بافت پارچه ي استبرق ، به ويژه پرده ي كعبه در گذشته استفاده مي شده است.
مدير كل منابع طبيعي و آبخيز داري استان در خصوص گونه اين گياه در بلوچستان، تصريح كرد: گونه كالوتروپيس ژيگانتئا در سيلان، هند و مالزي و در ايران در بلوچستان مي رويد كه مغز دانه ها ، طعم بسيار تلخ و معادل 25 تا 30 در صدچربي دارد كه در صورت استخراج به صورت روغني غليظ به رنگ بنه زيتوني ازآن به دست مي آيد.
وي با بيان اينكه از اين گياه در كشور هاي اروپايي به علت خطرناك بودن استفاده نمي شود، گفت: شهرت درماني فراوان اين گياه در هند بسيار است و در هند و مالزي از ريشه اين گياه در مداواي جذام، برخي بيماري هاي جلدي مانند سودا و رفع اولسرهاي سيفيليسي استفاده به عمل مي آيد.
پاكزاد با بيان اينكه اين گياه را جيوه گياهي مي نامند، افزود: اثر خلط آور، مقوي، مقوي معده (به مقدار بسيار كم) قي آور و معرق و اثر قاطع در مداواي سيفليس است.
وي با بيان اينكه دانه اين گياه، پوشيده از تارهاي ابريشمي است كه در گذشته و در بسياري از كشورها در تهيه پارچه ابريشمي استفاده مي شود.
درمان بيماران چشمي گلوكوم توسط گياه استبرق
وي اضافه كرد: يكي از علل عمده كوري در جهان و از معضلات مهم علم چشم پزشكي، بيماري گلوكوم است . افزايش‌فشار داخل چشمي و اثرات پاتولژيك آن بر روي عصب بينائي، از فاكتورهاي مهم در پيشرفت گلوكوم و عوارض غيرقابل برگشت آن بر روي ديد بيماران و در نهايت كوري آنها مي‌باشد. يكي از راههاي‌ اصلي درمان و در واقع پيشگيري از عوارض گلوكوم بر روي عصب بينائي، كاهش فشار داخل چشمي‌ در حد مطلوب به طرق مختلف مي‌باشد. از جمله روشهاي كاهش فشار، استفاده از داروهاي موضعي‌ بصورت قطره است كه باعث كاهش توليد مايع زلاليه شده و يا از طريق افزايش ميزان خروج اين مايع‌از راههاي مزبوطه اين امر ممكن مي‌گردد و نيز نسبت به داروهاي خوراكي و تزريقي اثرات سيستميككمتري داشته شايد براي اكثريت بيماران روشي آسانتر باشد.
پاكزاد ادامه داد: از ميان مراجعين به كلينيك چشم پزشكي الزهرا (س) زاهدان به دو مورد برخورد گرديد كه در معرض تماس چشمي با شيره گياه استبرق قرارگرفته بودند. شكايت اين بيماران قرمزي، درد چشم و كاهش ديد بود. علاوه بر قرمزي و ترشح چشمي، كاهش ميزان بينائي، ادم و كدورت قرنيه، كاهش فشار داخل چشمي از جمله علائمي بود كه در معاينات‌اوليه اين بيماران مشاهده گرديد. از آنجا كه قرمزي و كدورت قرنيه‌گذار بوده ولي فشار داخل چشمي‌بمدت طولاني‌تري پايين مانده بود، لذا تصميم گرفته شد كه چگونگي اثر كلينيكي شيرآبه گياه استبرق(كالوتروپيس ) بر روي فشار داخل چشمي مدل خرگوش بدون آنكه تغييرات شيميائي خاصي روي‌آن صورت گيرد، در غلظتهاي مختلف مورد ارزيابي قرار گيرد و نيز غلظتي از اين ماده بدست آيد كه‌ به مقدار دو مرتبه در روز فشار داخل چشمي را با حداقل عوارض پايين آوردن فشار داخل چشمي بيماران‌گلوكومي استفاده نمود.
استفاده از استبرق درصنعت لاستيك سازي و صنايع كفش سازي
مدير كل منابع طبيعي و آبخيز داري يكي ديگر از كاربردهاي استبرق را توليد وساخت لاستيك ازمواد كائوچو دانست و گفت: از اين گياه به دليل مقاومت بسيار خوب درمقابل دماي بالاانعطاف پذيري پائين وخاصيت ضدسر خوردن كه با تغيير نوع قالب ئآج دارد علاوه در صنعت لاستيك سازي براي تهيه كفش نيز استفاده مي شود.
وي ادامه داد: لاستيك تهيه شده از اين گياه درمقابل نور خورشيد، تغييرات ازن، تشعشعات ميكروارگانيسم ها، باكتري ها، روغن ها، سوخت هاي فسيلي ،حلال ها، الكلها، محلول هاي اسيدي يا بازي مقاوم مي باشد. به جز اين لاستيك مقاومت خوبي در مقابل خمش‌،پاره شدن و فشارهاي هيدروليكي دارد باتغيير در تركيبات لاستيك خام مي توان بنا به نوع نياز دقيقا به ‌خواص مورد نظر زيره براي استفاده زيره تخت كفش دست يافت.
پاكزاد ادامه داد: دست طراح براي هرگونه زيره با شكل و فرم مورد نظر بازگذاشته شده است حتي توليد يك زيره نازك هيچ مشكلي نخواهدداشت .معمولا براي ساخت و توليد كفش با زيره دو رنگ كه لاستيكي به نظر ميرسد بيشتر به مد نزديك باشد .لاستيك سازي و دارويي اهميت اين گياه را صد چندان مي كند.
كيفيت ابريشم استبرق از كرم ابريشم هم بهتر مي باشد
وي با بيان اينكه به دليل نبود سرمايه گذار از صادرات اين محصول به ساير كشور معذوريم ، گفت: به دنبال جذب سرمايه گذار براي محصولات گياهي پركاربرد استان هستيم.
وي همچنين در ادامه با اشاره به آيات قرآن اظهار داشت: لباس بهشتيان را سبز رنگ، و از نوع سندس و استبرق كه بهترين انواع حرير است شمرده است.
مدير كل منابع طبيعي و آبخيز داري استان تصريح كرد: از گياه استبرق مي‌توان چيزي لطيف تر از ابريشم طبيعي توليد كرد و ما كه اين منبع بزرگ را دراختيار داريم لازم نيست ابريشم را فقط با كرم ابريشم توليد كنيم زيرا ابريشم حاصل از گياه كويري استبرق بسيار لطيف، سفيد و با كيفيت است.
وي در پايان با بيان اينكه اين گونه نياز به منابع آبي كم دارد، خاطر نشان كرد: اين گونه به مآندابي حساس است و اگر چند روز در آب قرار گيرد خشك مي شود.

ایرنا

94110

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید