Performancing Metrics

كالاهای افغانستان ازطریق بندرچابهار به كشورهای مختلف صادر می شود | اتاق خبر
کد خبر: 339516
تاریخ انتشار: 15 اردیبهشت 1395 - 10:34
وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی افغانستان گفت: كالاها و مواد معدنی كشور افغانستان ازطریق بندر راهبردی و اقیانوسی چابهار به نقاط مختلف جهان صادر می شود.

اتاق خبر: «عبدالستار مراد» سه شنبه شب در دیدار با جمعی از مدیران، اعضای هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار اظهارداشت: افغانستان یكی از كشورهای غنی در زمینه معادن آهن، كرومیت، زغال سنگ، سنگ های قیمتی و نفت است.
وی با اشاره به اینكه افغانستان بزرگترین معدن مس دنیا را در اختیار دارد، خاطرنشان كرد: معادن و ذخایر زیرزمینی كشور افغانستان دست نخورده است.
وی ادامه داد: افغانستان در طول 30 سال ناامن، گرفتار جنگ و درگیری های داخلی بوده و فرصتی برای استفاده از ذخایر خدادادی خود نداشته است.
وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی افغانستان تصریح كرد: كشور دوست و همسایه ایران میزبان خوبی برای شهروندان افغان بوده و تعامل و همكاری خوبی در زمینه های مختلف دارد.
عبدالستار مراد بیان كرد: چابهار در توسعه اقتصادی افغانستان تاثیر بسزایی دارد و می تواند نقس محوری در آبادانی این كشور محصور در خشكی ایفا كند.
وی گفت: تجار و بازرگانان افغان تمایل زیادی به فعالیت در بندر چابهار دارند و بر سرمایه گذاری بیشتر در این منطقه تاكید می كنند.
وزیر اقتصاد افغانستان افزود: چابهار با اتصال به اقیانوس هند نزدیكترین مسیر برای ترانزیت كالاهای افغانستان و انتقال به كشورهای مختلف است.
وی خاطرنشان كرد: مسئولان كشور افغانستان بر توسعه روابط اقتصادی، تجاری و سیاسی با ایران تاكید دارند و سفر مقام های بلند پایه از جمله عبدالله رییس اجرایی دولت افغانستان به این كشور و چابهار بر همین اساس بوده است.
وزیر اقتصاد افغانستان اظهارامیدواری كرد كه بندر چابهار در آینده نزدیك شریك خوبی برای فعالیت تجار این كشور و به نوعی نجات دهنده افغانستان از ركود اقتصادی باشد.
عبدالستار مراد گفت: امنیت بالا، تعامل خوب مسئولان كشور ایران و زیرساخت های بندر چابهار مناسب برای ترانزیت، صادرات و واردات كالا برای فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران افغانستان است.
وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی افغانستان در راس هیات اقتصادی روز گذشته در سفر سه روزه به منظور دیدارهای جداگانه با مسئولان و تجار، بررسی فرصت های سرمایه گذاری، تجارت، ترانزیت و تولید وارد چابهار شد.
این هیات نشست های جداگانه ای را با اكبر تركان دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی كشور، علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان و سیاوش رضوانی مدیر كل بنادر و دریانوردی استان خواهد داشت.
بازدید از طرح توسعه بندر شهید بهشتی و اسكله شهید كلانتری، سایت پتروشیمی، پیكره كارگاهی و صنعتی، مراكز تجاری و نقاط دیدنی و گردشگری چابهار از جمله برنامه های این هیات است.
چابهار در سیستان وبلوچستان تنها بندر اقیانوسی كشور و سرزمین موج و مرجان با 13هزار و 161 كیلومترمربع گستره از شمال به شهرستان های نیكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به دریای عمان (مكران) و از غرب به كنارك متصل است.
این شهرستان ساحلی در منطقه مكرانِ بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مركزی، دشتیاری و پلان، شش دهستان و 549 آبادی دارای سكنه تشكیل شده است و تا زاهدان مركز استان سیستان وبلوچستان 645 كیلومتر فاصله دارد.

منبع:ایرنا

 

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید