به گزارش اتاق خبر، مهدی کرباسیان رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران( ایمیدرو) محسن صالحنیا معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت، مجید پورعطار مدیرعامل شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) و بهرام سبحانی مدیرعامل فولاد مبارکه، وزیر صنعت، معدن و تجارت را همراهی میکردند.
ایران شریک راهبردی اروپا
مرکز همکاریهای اقتصادی ایران و اروپا با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و همچنین جمعی از تاجران ایرانی و آلمانی روز دوشنبه در برلین در منطقهای تجاری افتتاح شد. به گزارش ایرنا، وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سابقه طولانی همکاریهای اقتصادی ایران و آلمان افزود: مرکز تجارت ایران و اروپا میتواند شرکتها و بازرگانان دو کشور را به هم نزدیکتر کند. نعمتزاده با بیان اینکه پیش از اعمال تحریمهای دیوانهوار علیه ایران، حجم همکاریهای ایران و آلمان بین ۷ تا ۸میلیارد دلار بود که پس از توافق هستهای میتوانیم دوباره به این ارقام دست پیدا کنیم. نعمتزاده در این مراسم که بیش از ۱۰۰ نفر از بازرگانان دو کشور حضور داشتند، افزود: اکنون ما هیچ محدودیتی برای مراودات تجاری نداریم و شرکتهایی هم که ملاحظههایی داشتند، فهمیدهاند که میتوانیم به راحتی با یکدیگر همکاری کنیم. این عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به حضور هیاتهای مختلف تجاری در ایران تصریح کرد: میتوانیم در حوزههای مختلف صنعت همکاری کنیم و یک شریک راهبردی تجاری مناسبی برای همدیگر باشیم. وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: با توافق هستهای که یک توافق برد- برد بود، میتوانیم دور جدیدی از همکاری بین ایران و کشورهای غربی بهویژه آلمان را احیا کنیم. در مذاکرات هستهای کشورهای بزرگ صنعتی نیز که در گروه ۱+۵ بودند بعد از سالها مذاکرات متوجه شدند که ما صادقانه عمل میکنیم. وی گفت: من امیدوارم که این مرکز همکاری اقتصادی بتواند شرکتهای دو طرف را به هم نزدیک کند. ما اکنون با هیچ نوع محدودیت سیاسی روبهرو نیستیم و شرکتهای اروپایی و برخی از بانکهای اروپایی که خویشتنداری کرده بودند، متوجه شدند که هیچ مشکلی وجود ندارد و ما میتوانیم به راحتی با هم همکاری بکنیم. نعمتزاده افزود: بهطور تقریبی هر هفته بین ۲ تا ۳ هیات بازرگانی از کل جهان به ایران سفر میکنند. ما میتوانیم با همدیگر در حوزههای مختلف مانند صنایع ماشینسازی، روابط بانکی و دیگر حیطههای اقتصادی همکاری داشته باشیم. وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: اکنون وقت برای یک همکاری جدید فرا رسیده که در آن ما همدیگر را بهعنوان یک شریک راهبردی بلندمدت قبول داشته باشیم. ایران میتواند مرکزی برای همکاری تجاری اروپا در منطقه باشد.
حذف موانع همکاریهای اقتصادی ایران و آلمان
وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان سفر به آلمان که با هدف افتتاح مرکز همکاریهای اقتصادی ایران و اروپا انجام شد با زیگما گابریل وزیر اقتصاد و قائممقام صدراعظم آلمان نیز دیداری داشت و پس از این دیدار در جمع اصحاب رسانه گفت: اگر موانع کوچکی بر سر راه همکاریهای اقتصادی و تجاری ایران وآلمان است باید هرچه سریعتر برداشته شوند. نعمتزاده افزود: برخی موانع بسیار پیش پا افتاده، بر سر راه همکاریها وجود دارند که حاصل چندین سال توقف روابط میباشند و اینها باید یک به یک حل و فصل شوند. وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: برخی از شرکتهای خصوصیسازی شده به بانکهای آلمانی بدهکار هستند که آنها باید هرچه سریعتر بدهیهای خود را پرداخت کنند. دولت خوشبختانه کل تعهداتش را انجام داده و توافقات انجام شدهاند. این عضو کابینه دولت یازدهم خاطرنشان کرد: درباره وامها هم آمادگی وجود دارد. ما امروز با یکی از بانکهای دولتی ملاقات داشتیم. امیدواریم با تلاشهای دو طرف مسئله بیمههای صادراتی را هم برطرف کنیم. در این باره قرار شد که در روزهای آینده مسئول وزارت اقتصاد آلمان ضمن سفر به تهران مسائل باقیمانده را با مقامات بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی حل و فصل کند. وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره قطعیشدن حضور خودروسازان آلمانی در ایران اظهار کرد: در حوزه خودروهای سنگین، ما همکاری بلندمدت داشتیم و این همکاریها دوباره ازسر گرفته شدهاند.
این عضو کابینه دولت یازدهم ادامه داد: در حال حاضر ما درحال تعمیق همکاریهایمان بهصورت سرمایهگذاری مشترک هستیم. مذاکرات بهخوبی پیش میروند و انشاالله در یکی دو ماه آینده در این زمینه شاهد انعقاد قراردادهای سرمایهگذاری مشترک خواهیم بود. وی در ادامه درباره خودروهای سواری افزود: در گذشته دو طرف در این زمینه همکاری صنعتی نداشتهاند بنابراین ما مذاکرات را پس از برجام در اینباره شروع کردیم. دوطرف علاقهمند هستند ولی باید شرایط بررسی شوند تا انشاالله به نفع هر دو کشور باشد. وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: ما در این زمینه با سایر کشورها هم در حال مذاکره هستیم. مذاکرات خود را با فرانسویها نهایی کردیم و با ایتالیاییها هم مذاکراتی برای سرمایهگذاری مشترک درجریان است. با کشورهای دیگر ازجمله با آلمان هم مذاکره میکنیم. در حال حاضر ایران و آلمان در حال مطالعه زمینههای همکاری هستند و امیدواریم که این همکاری به سرانجام برسد.
افتتاح مرکز همکاریهای اقتصادی ایران و اروپا در برلین
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، مرکز همکاریهای اقتصادی ایران و اروپا در برلین در نخستین بخش از سفر مقامات بلند پایه ایران به آلمان راهاندازی شد که در آن رییس و اعضای اتاق بازرگانی ایران، رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران شرکتهای ایرانی نیز حضور دارند. «مرکز همکاریهای اقتصادی ایران و اروپا» دارای مساحت یک هزار متر مربعی است که در یکی از طبقات آن «اتحادیه بازرگانی خاورمیانه و خاورنزدیک آلمان» قرار دارد. این مرکز اروپا در برلین با سرمایهگذاری شرکت ایرانی- آلمانی اسکوتک متعلق به ایمیدرو ایجاد شده است. رییس هیات عامل ایمیدرو نیز در مراسم افتتاح این مرکز درباره ویژگیهای این مرکز گفت: این مجموعه از سوی بخش خصوصی اداره میشود و قرار است در خدمت توسعه روابط اقتصادی و تجاری ایران و اروپا قرار گیرد. مهدی کرباسیان با بیان اینکه خرید ساختمان در ۶ ماه گذشته انجام شده، تصریح کرد: در این مدت برنامهریزیهای لازم برای بهرهبرداری مناسب در جهت افزایش همکاریهای اقتصادی ایران و اروپا انجام شد و اکنون آماده ارائه خدمات به شرکتهای دو طرف است. وی درباره امکانات این مجموعه گفت: مرکز همکاریهای اقتصادی ایران و اروپا، از ۳۲ اتاق تشکیل شده که شامل کاری موقت، ملاقات، جلسات، ارائه برنامه و طرح و... است. کرباسیان افزود: ارائه بانک جامع صنعتی، معدنی و تجاری و همچنین سرمایهگذاری ایران از امکانات این مجموعه به شمار میآید.
دفاتر شرکتهای بزرگ ایران در آلمان افتتاح میشود
رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: آماده راهاندازی دفاتر شرکتهای بزرگ ایران در مرکز همکاریهای اقتصادی ایران و اروپا در آلمان هستیم. مهدی کرباسیان که در آیین گشایش مرکز اقتصادی ایران و اروپا در برلین (آلمان) سخن میگفت، تصریح کرد: با توجه به امکانات این مرکز و ضرورت افزایش همکاریهای ایران و اروپا، دفاتر شرکتهای بزرگ ایرانی در این محل گشایش مییابد. وی با اشاره به فرصتهای همکاری دو کشور بهویژه بخش معدن و صنایع معدنی ادامه داد: ایران و آلمان از گذشته تاکنون همکاری نزدیکی با یکدیگر داشتهاند که امیدواریم در شرایط جدید، روابط دو طرف بیش از پیش توسعه یابد. کرباسیان پیشبینی کرد در ۳ یا ۴ سال آینده، آلمان دوباره شریک اول یا دوم ایران در حوزه اقتصادی شود. رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: فرصتهایی که در بخشهای فولاد، سنگآهن، زغالسنگ، مس، آلومینیوم، عناصر نادر خاکی و همچنین اکتشاف و امور زیرساخت در ایران وجود دارد، زمینه مساعدی را برای توسعه روابط دو طرف ایجاد کرده است.
کرباسیان افزود: با توجه به حضور شرکتهایی از حوزههای بانکی، بیمهای، سرمایهگذاری، امور مشاورهای و حقوقی ایران در همایش اقتصادی با آلمان، فرصت مناسبی برای مذاکرات دوجانبه فراهم آمده تا موانع توسعه همکاریها برطرف شود.
اروپاییها برای همکاری با ایران رقابت میکنند
معاون اتحادیه بازرگانی خاورمیانه و خاورنزدیک آلمان نیز در همایش اقتصادی ایران و آلمان گفت: شرکتهای اروپایی برای همکاری اقتصادی با ایران رقابت میکنند. بوکهارت دامِن معاون اتحادیه بازرگانی خاورمیانه و خاور نزدیک آلمان (NOMUV) با تاکید بر این مطلب افزود: مذاکرات ایران با ۱+۵ به خوبی پیش رفته و به همین دلیل شرکتهای اروپایی از جمله فرانسوی و ایتالیایی قصد پیشی گرفتن از یکدیگر برای همکاری اقتصادی دوباره با ایران را دارند. در ابتدای این همایش که با حضور بیش از۳۰۰نفر از مدیران و روسای شرکتهای اقتصادی و صنعتی آلمانی از یک سو و سفیر جمهوری اسلامی در برلین، رییس هیات عامل ایمیدرو، رییس و اعضای اتاق بازرگانی ایران و همچنین تعدادی از مدیران شرکتهای ایرانی از سوی دیگر در یکی از هتلهای شهر برلین برگزار شد، بورکهارد دامِن رییس شرکت ام ام اس دماگ آلمان و معاون انجمن نوموف، ایران را بهعنوان کشوری که به هیچوجه در معادلات بینالمللی نمیتوان آن را نادیده گرفت توصیف کرد. این مدیر اقتصادی آلمانی افزود: در شرایط تحریم، آلمان بهدلیل محدودیتهای ناشی از تحریمها از این بازار مناسب محروم ماند در حالی که در شرایط جدید باید این نقص جبران شود.
فرصت سرمایهگذاری در ایران را از دست ندهید
در این همایش همچنین علیرضا شیخ عطار، سفیر جمهوری اسلامی ایران ضمن اشاره به سابقه روابط اقتصادی ایران و آلمان گفت: تحریمهای اقتصادی هرچند که ایران را از برخی نیازمندیهای انسانی همانند دارو و درمان محروم کرد اما تاثیر چندانی در کاهش مبادلات تجاری ایران با جهان خارج نگذاشت. شیخ عطار تاکید کرد: بر خلاف اهداف تحریمکنندگان، حرکت اقتصاد ایران متوقف نشد.
سفیر ایران در آلمان در ادامه به ظرفیتهای اقتصادی بیشمار کشورمان برای سرمایهگذاران خارجی و آلمانی در شرایط جدید اقتصادی ایران بعد از موافقتنامه ژنو اشاره و از سرمایهگذاران آلمانی دعوت کرد که این فرصت مغتنم را از دست ندهند.
امیدوارم رییسجمهوری ایران به زودی به آلمان سفر کند
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه سفر خود به آلمان و در ضیافت صدراعظم پیشین آلمان اظهار امیدواری کرد دولت این کشور در آینده بسیار نزدیک رییسجمهوری ایران را برای سفر به آلمان دعوت کند. به گزارش شاتا از خبرگزاری صداوسیما از برلین، «گرهارد شرودر» عصر دوشنبه در ضیافت شام «اتحادیه بازرگانی خاورمیانه و خاورنزدیک آلمان» موسوم به «نوموف» که به مناسبت افتتاح مرکز همکاریهای تجاری، اقتصادی ایران و اروپا با حضور محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه برگزار شد، در جمع صدها نفر از نمایندگان شرکتهای ایرانی و آلمانی، مقامات آلمانی و سفیران خارجی مقیم این کشور گفت: توافق هستهای موجب برداشته شدن قدم مهمی در راستای احیای روابط تنگاتنگ بین ایران و آلمان شد و من امیدوارم که این شامل قدمهای بعدی نیز بشود. صدراعظم پیشین آلمان که ریاست افتخاری نوموف را برعهده دارد در ادامه با اشاره به افتتاح مرکز همکاریهای تجاری، اقتصادی ایران و اروپا در برلین گفت: این مرکز آدرس اروپایی شرکتها و سازمانهای مهم ایرانی بهشمار میرود و نقطه تمرکز روابط تجاری ایران و آلمان در آینده خواهد بود و کمک خواهد کرد ظرفیت روابط دو کشور کامل شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به مناقشات منطقهای ازجمله یمن، سوریه، عراق و لیبی اشاره کرد و افزود: ما با نگرانی عمیق به منطقه خاورمیانه نگاه میکنیم زیرا بیثباتی در این منطقه، صلح و رفاه در اروپا را نیز تهدید میکند. داعش چالش بسیار بزرگی برای جامعه بینالمللی است و همه ما اعم از اتحادیه اروپا، امریکا و روسیه باید با ریشههای مهاجرت در منطقه مبارزه کنیم.
شرودر در ادامه گفت: ما نیازمند هماهنگی مشترک دیپلماتیک و همکاری بینالمللی هستیم تا با چالشهای تاریخی مناقشات خاورمیانه مبارزه کنیم. تحولات در جهان عرب نشان داد که توسعه اقتصادی تا چه اندازه برای ثبات کشورهای منطقه مهم است. صدراعظم پیشین آلمان افزود: تبادل اقتصادی و سرمایهگذاری خارجی میتواند چشماندازی از اشتغال برای شمار زیادی از اقشار تحصیلکرده به وجود آورد و این چشمانداز از اهمیت کلیدی برای منطقه برخوردار است.
منبع: صمت