گروه اقتصادی: به گزارش اتاق خبر، سید محمد جعفری در رابطه با آمار منتشر شده از سوی یکی از رسانه های اصولگرا که ادعا کرده ایران از فرودین تا خرداد ماه جاری 2 میلیارد و 400 واردات از چین داشته گفت: این آمار توسط مراجع ذی صلاح کشور یعنی بانک مرکزی و گمرک اعلام نشده است. تاکنون آمار واردات سال 95 اعلام نشده است. با توجه به آمارهای ضد و نقیص آمارهایی قابل استناد است که توسط بانک مرکزی و یا گمرک اعلام شود.
وی ادامه داد: کل حجم واردات در سال 94 که از طریق بانک مرکزی گمرک اعلام شد 41 میلیون و 490 هزار دلار با وزن 35 میلیون و 69 هزار تن بوده است.
رییس کمیسیون واردات تصریح کرد: پس از برجام انتظار می رفت که مبدا واردات چین به کشورهای اروپایی انتقال یابد تا بدین وسیله اجناس با کیفیت تری داشته باشیم اما متاسفانه همچنان شاهد واردات اجناس چینی هستیم.
وی افزود: یکی از اهداف کمیسیون صادرات مدیریت و برنامه ریزی در خصوص تغییر واردات کالا از کالاهای مصرفی به کالاهای سرمایه ای است تا بدین وسیله تولید ملی توسعه پیدا کند و نیز بتوان از مبدا چین کالاهای اروپایی را نیز بتوانیم وارد کرده و تنوع و کیفیت لازم را برای مصرف کنندگان فراهم نماییم
جعفری در رابطه با دلالیل اشباع شدن کالاهای چینی در بازار تصریح کرد: یکی از دلالیل اشباع شدن کالاهای نامرغوب چینی، تحریم ها بود که بهانه ای برای مراوده بیشتر با چین شد و از طرفی قیمت ارزان همراه کیفیت نامطلوب به اشباع شدن دامن زد، در حال حاضر انتظار می رود که تجار به بازارهای با کیفیت تری ورود پیدا کرده و نیاز مصرف کننده مسیر حرکت واردات تعیین کند.
وی در خصوص راه های موجود در کاهش میزان واردات کالاهای چینی ادامه داد: برای کاهش میزان واردات نیاز است که کالاهای چینی و غیر چینی اعم از اروپایی و ایرانی را در کنار هم داشته باشیم، در این صورت مصرف کنندگان به سمت کالاهای با کیفیت گرایش پیدا کرده و وارد کنندگان برای سود بیشتر مجبور به کاهش واردات کالاهای چینی و افزایش واردات کالاهای با کیفیت می شوند.
جعفری افزود: از سوی دیگر سیاست گذاری ها می تواند با سمتی باشد که برای کالاهای با کیفیت و دارای استانداردهای بین المللی تعرفه های گمرکی کمتری دریافت شود تا به این ترتیب وارد کنندگان تشویق به واردات کالاهای با کیفیت شوند.
رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی درباره نقش اتاق در تغییر مسیر واردات از چین بیان کرد: اتاق بازرگانی و کمیسیون مدیریت واردات می تواند با ایجاد تعامل بین تجار و کشورهای مبدا واردات در تسهیل واردات کالاهای با کیفیت کمک کند، دلیل واردات بی کیفیت از چین به حجم ثبت سفارش تجار ایرانی بر می گردد. در زمان تحریم مردم به اجبار هر کالایی را که وارد کنندگان به بازار عرضه می کردند می خریدند اما با توجه به مسئله برجام و امکان ایجاد ارتباط تجاری با هر کشوری و طبیعتا با تغییر خواسته های مصرف کنندگان به سمت تولید و واردات کالاهای با کیفیت، شیوه ی کار وارد کنندگان تغییر خواهد کرد.
95102 ت