اتاق خبر: جلسه بررسی صلاحیت وزرا پیشنهادی دولت امروز سه شنبه با حضور رییس جمهور در صحن علنی مجلس برگزار شد. این جلسه که با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی با در خصوص عملکرد دولت آغاز شد به بررسی و تشخیص وضعیت وزرا پیشنهادی پرداخت. برخی از نمایندگان مجلس با بیان انتقاداتی از دولت فعالیت های آن را ارزشمند و قابل توجه ندانستند و خواستار جبران برخی اقدامات شدند. در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی حسن نوروزی نماینده رباط کریم ، سید احسان قاضی زاده نماینده فریمان و مجتبی ذوالنوری نماینده قم به عنوان مخالفان و محمد بیرانوندی نماینده خرم آباد ، قاسم احمدی لاشکی نماینده نوشهر، محمدرضا تابش نماینده اردکان و محمد آشوری نماینده بندرعباس به عنوان موافقان به ایراد سخن پرداختند.
در این جلسه که با اظهارات موافقان و مخالفان تا ساعت 16:30 عصر به طول انجامید در نهایت به تایید هر 3 وزیر پیشنهادی ختم شد.
***
در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش حشمت الله فلاحت پیشه نماینده کرمانشاه، اسدالله عباسی نماینده رودسر و سیدحسین نقوی حسینی نماینده ورامین به عنوان مخالفان و داوود محمدی، ابوالفضل سروش و مهدی شیخ نمایندگان تهران و غلامعلی جعفرزاده نماینده رشت به عنوان موافقان به اظهار نظر پرداختند.
نماینده مخالف: باید تمایزی میان سیاست و حوزه آموزش و پرورش وجود داشته باشد
مردم ورامین در مجلس گفت: آموزش و پرورش حزب سیاسی نیست بلکه مرکز تعلیم وتربیت است .آموزش و پرورش حزب سیاسی نیست مرکز تعلیم وتربیت است و متعلق به همه ملت ایران. این وزارتخانه یک میلیون و صد هزار معلم دارد چرا سیاسی برخورد میکنید.
سید حسین نقوی حسینی اظهار داشت: دانش آشتیانی اولین مدیر مدرسه تهران است که به جرم فتنه بازداشت میشود. آقای رئیس جمهور چرا این گونه صحبت میکنید. چرا کارت زرد مجلس را دوباره به مجلس معرفی میکنید. آیا در بین این همه معلم یک نفر شایسته وزارتخانه نیست. شما دانش آشتیانی را در مجلس قبل برای وزارت علوم معرفی کردید. آیا این کارها حاشیه سازی نیست.
نماینده موافق: نباید به نام انقلاب تهمت و افترا بزنیم
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: بنده شهادت میدهم که اگر لحظهای احساس کنم هر فرد و وزیری بخواهد در برابر جریان مقدس انقلاب بایستد به عنوان اولین نفر در برابرش بایستم.
حجتالاسلام مهدی شیخ در دفاع از وزیر پیشنهادی اموزش و پرورش، گفت: تا کی میخواهیم هر کس تزویر و تظاهر کرد، انقلابیتر بدانیم؟ تا کی میخواهیم این راه را ادامه دهیم؟
دانش آشتیانی: آموزش و پرورش باید در مسیر توسعه کشور قرار گیرد
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با بیان اینکه برنامهام در چهار بخش تدوین شده است، گفت: مهمترین دغدغهام آن است که باید آموزش و پرورش را بخش سرمایهای کشور و نه بخش مصرف کننده دانست. مدرسه باید مهمترین واحد تأثیرگذار در توسعه کشور به شمار آید.
دانش آشتیانی ادامه داد: من تمام زندگی خود را در راه انقلاب در بحرانها، مناطق محروم، جهاد سازندگی، جنگ و... گذراندهام. در همین بحران وزارت علوم از من خواستند بعد از افتادن دو سه وزیر به وزارتخانه بیایم. اگر کسی دلسوز انقلاب نباشد در این شرایط حاضر نمیشود قبول مسئولیت کند یا در همین مقطع گفتند در وزارت آموزش و پرورش حضور پیدا کنم.
وی با بیان این که اکثریت دانش آموزان در آموزش و پرورش از دختران هستند افزود: متاسفانه با این وجود نقش خانمها در مدیریت آموزش و پرورش کم رنگ است من این را نه به دلیل مسائل جنسیتی میگویم بلکه ما از نظر نگاه تربیتی نیازمند این هستیم که از این قشر فرهیخته در آموزش و پرورش بیشتر استفاده کنیم.
بر این اساس نمایندگان با 157رای موافق ، 111رای مخالف و 6 رای ممتنع از مجموع 274 رای اخذ شده به دانش آشتیانی اعتماد کردند.
****
در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی حسن نوروزی نماینده رباط کریم ، سید احسان قاضی زاده نماینده فریمان و مجتبی ذوالنوری نماینده قم به عنوان مخالفان و محمد بیرانوندی نماینده خرم آباد ، قاسم احمدی لاشکی نماینده نوشهر، محمدرضا تابش نماینده اردکان و محمد آشوری نماینده بندرعباس به عنوان موافقان به ایراد سخن پرداختند.
نماینده مخالف: فرهنگ دغدغه صالحی نیست
نماینده اصولگرای مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارشاد ضمن اینکه مبارزه با نفوذ فرهنگی را رکن مهم دانست گفت: در برنامه هایی که آقای صالحی ارائه داده اند جای این اصل خالی است.
آیت الله حسن نوروزی تصریح کرد: کشور ما دارای ظرفیت ها یبسیاری است و باید با در نظر گرفتن آن ها برای تحقق اهداف انقلابی بکوشیم که به نظر می رسد وزیر پیشنهادی از طرف دولت راهکارهای جدی در اینخصوص نداشته اند.
نماینده موافق: حمایت از فرهنگ کشور باید ورای حرف زدن صرف باشد
نماینده خرم آباد با تاکید بر اهیمت فرهنگ در کشور تصریح کرد: فرهنگ در دوران فعلی امری پیچیده است و باید بیش از هر حوزه دیگری مورد توجه قرار گیرد.
محمد بیرانوندی افزود: صالحی امیری دغدغه فرهنگ دارد و آنچه نشان دهنده این مسئله است ده ها کتاب و مقاله ای می باشد که تا کنون از وی تالیف شده است همچنین بیش از 30 سال خدمت بی دریغ همه گواه لیاقت وشایستگی او هستند.
صالحی امیری: اصل حمایت از فرهنگ در کشور وجود فضایی امن توام با آرامش است
وزیر پیشنهادی ارشاد تصریح کرد: نزدیک به ۲۰ سال از عمرم را صرف مطالبات فرهنگی، اجتماعی کردم. دورانی پر افتخار در دستگاه امنیتی بودم که مطالبات فرهنگی رسانه ای از وظایف دائمی ما بود.
صالحی امیری با بیان اینکه اگر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نتواند با منظومه فرهنگی در جامعه سازوگار باشد دچار چالش میشود گفت: اولین کار من در وزارت ارشاد در ۹ ماه آینده ایجاد ثبات و آرامش در محیط فرهنگی است چرا که توسعه در بستر اغتشاش و تنش شکل نمیگیرد. اصلاح طلب و اصولگرا، ولایتمدار و معتدل همه زیر سقف ولایت و انقلاب اسلامی و در یک دایره قرار دارند.
وی توجه جدی به معیشت و ا منیت فکری و شغلی هنرمندان، سینماگران، مولفان و تمامی اصحابان فرهنگ و هنر به عنوان سرمایههای فرهنگ ملت را در دستور کارش عنوان و اظهار کرد: باید به موضوع بیمه هنرمندان نیز توجه شود . همچنین گسترش و تقویت تعاملات بینالمللی فرهنگی برای شناساندن ارزش های فرهنگ ایرانی و اسلامی به جهانیان یک ضرورت است.
صالحی امیری با تاکید بر اینکه معیار حرکتش قانون است، گفت: بنده هرگز به شما دروغ نخواهم گفت و به اموال مردم دستبرد نخواهم زد . هرگز رای جمعی را به رای فردی ترجیح نخواهم داد. تا جان دارم در ارشاد باشم یا نه در دفاع از حقوق اصحاب فرهنگ و هنر تلاش و از امام، رهبری و انقلاب دفاع خواهم کرد.
همچنین براساس رای گیری انجام شده، صالحی امیری با ۱۸۰ رای موافق، ۸۹ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.
***
در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، محمود شکری نماینده تالش، محمد جواد ابطحی نماینده خمینی شهر و شهاب نادری نماینده پاوه به عنوان مخالفان و ابوالفضل موسوی نماینده یزد ، مهدی مقدسی نماینده اراک ، محمد نعیم امینیفرد نماینده ایرانشهر و پروانه سلحشوری نماینده تهران به عنوان موافقان به ایراد سخن پرداختند.
نماینده موافق: تمرکز سلطانی فر بر حوزه ورزش فرصت جدیدی برای ظرفیت های این بخش است
نماینده اراک با تاکید بر لزوم توجه به ورزش بانوان گفت: آقای سلطانی فر توجه ویژه ای به موضوع استفاده از مدیران خانم در فدراسیون ها، کمیته ها و سایر پست ها به عنوان یک حق برای آنها دارد چون بانوان باید جایگاه واقعی خود را در حوزه ورزش داشته باشند.
مهدی مقدسی با بیان اینکه در سال های گذشته به جوانان توجه نشده است گفت: سلطانی فر در 23 سال گذشته خانه جوانان را تاسیس کرد و همواره از نظر مشاوران جوان استفاده می کند. ایشان در حوزه جوانان حرف برای گفتن دارد.
مقدسی با اشاره به برنامه های سلطانی فر در حوزه ورزش همگانی، قهرمانی و حرفه ای گفت: ایشان به حوزه کاری اش اشراف کامل دارد و می تواند تحول آفرین باشد. اهل تعامل است و می تواند ورزش کشور را به ساحل نجات برساند.
نماینده مخالف: سلطانی فر در حوزه ورزش پیشینه قابل توجهی نداشته است
نماینده مردم پاوه در ادامه تاکید کرد: ورزش از نظر رهبری پدیده ارزشی و اخلاقی است که در صورت برخورداری از شرایط لازم میتواند موجبات پیشرفت کشور را از طریق پرورش نیروی انسانی فراهم آورد.
شهاب نادری افزود: آقای سلطانیفر کارنامه موفقی در میراث فرهنگی داشته؛ چه دلیلی برای انتقال ایشان به این پست وجود دارد. اگر شاهد رشد 80 درصدی گردشگری هستیم حق این است که چنین مدیری فرصت کافی را برای دیدن ثمره تلاش اش داشته باشد نه اینکه در نیمه راه مسئولیت جدیدی به او بدهیم.
وی افزود: سیاست اقتصاد مقاومتی در برنامه وزیر پیشنهادی مشخص نیست. آیا روح برنامه های بالادستی در برنامه ایشان جاری خواهد بود؟ تمرکز ایشان بر باشگاه های بزرگ کشور است در حالیکه وزرش کشور در این مسئله خلاصه نمی شود. در برنامه های آقای سلطانی ابهام قابل توجهی در زمینه ورزش دانش آموزی و دانشجویی وجود دارد.
بر این اساس سلطانیفر با ۱۹۳ رای موافق، ۷۲ رای مخالف و ۹ رای ممتنع وزیر ورزش و جوانان شد.
95103ت