برای رفتن به امارات و بازدید از این مسجد تاریخی می توانید اقدام به تهیه بلیط هواپیما دبی کنید و پس از طی کردن یک مسافتی 1.5 ساعته از دبی به این مسجد برسید. ما قصد داریم تا در این مطلب به معرفی مسجد شیخ زاید بپردازیم. با ما همره باشید.
مختصری از تاریخچه مسجد شیخ زاید
ساخت مسجد بزرگ شیخ زاید در دوره ریاست جمهوری مرحوم شیخ زاید بن سلطان آل نهیان آغاز شد. هدف او از ساخت این مسجد این بود که ساختاری را ایجاد كند تا بتواند جهان اسلام را متحد كند. تنوع فرهنگی، ارزشهای تاریخی و مدرن معماری و هنر، مؤلفه های اصلی معماری این مسجد بوده اند که تداوم و هم احساس سنتی را در بین مسلمانان در سراسر جهان به وجود می آورد.
مسجد شیخ زاید در دسامبر 2007 تکمیل شد، این فضای تماشایی به افتخار اولین حاکم امارات، شیخ زاید بن سلطان آل نهیان ساخته شده است. وی پس از مرگش در همین مسجد به خاک سپرده شد.
بهترین زمان بازدید از مسجد شیخ زاید
این شاهکار زیبا در هر ساعت از شبانه روز تماشایی است، اما غروب آفتاب حال و هوای دیگری دارد می شود. شما می توانید زمان بازدید خود را همزمان با دعای عصرانه برای نماز خواندن تنظیم کنید، زیرا دعای عصرانه به وسیله بلندگو از داخل حیاط تکرار می شوند و پس از طلوع آفتاب این مسجد در زیر نور ماه و انعکاس صدای دعاها و اذان حس و حالی معنوی بسیار خوبی را برای شما به ارمغان خواهد آورد. برای بازدید از دیگر جاذبه های گردشکری امارات و دبی کافی است تا یک بلیط هواپیما خارجی تهیه کنید و از سفری لذت بخش برای خودتان به ارمغان آورید.
معرفی قسمت های مختلف مسجد شیخ زاید
مناره ها
این مسجد چهار مناره دارد که هر کدام تقریباً 106 متر ارتفاع دارند. هر مناره از سه شکل هندسی مختلف تشکیل شده است. اولین مربعی است که پایه مناره را تشکیل می دهد. سبک معماری آن الهام گرفته شده از سبک های مراکش، اندلس و Mameluke است. بخش دوم مناره شکل هشت ضلعی دارد و این طرحی است که به دوران مملوک (قرون سیزدهم تا شانزدهم) برمی گردد. مناره سوم به شکل استوانه ای است، یک عنصر طراحی از دوران عثمانی (قرن 14 تا 20).
گنبدها
شاید قابل توجه ترین عنصر معماری مسجد مجموعه 82 گنبدش باشد که بزرگترین آنها در مرکز سالن نماز اصلی واقع شده است. گنبدها دارای روکش مرمر سفید خالص و قسمت های هلالی شکل هستند که با با موزائیک شیشه ای طلا تزئین شده اند. از طرف دیگر رنگ دیوارها، ستونها و فرش به گونه ای با یکدیگر هماهنگ شده که مسجد را به یک شاهکار هنری و هارمونی ازمجموعه رنگ های زیبا تبدیل کرده است.
حوضچه ها
حوضچه ها در امتداد طاق های حیاط قرار گرفته اند و در شب زیر نور ماه بسیار چشمگیرتر میشوند. یک سیستم روشنایی منحصر به فرد توسط معماران جاناتان اسپیرز و ماژور طراحی شده است تا نور ماه را منعکس کند، در روزها هم انعکاس تصاویر ابرهای خاکستری مایل به آبی بر روی حوضچه ها می افتاد و منظره ای باور نکردنی را به وجود می آورد.
کتابخانه
این کتابخانه که در مناره شمال شرقی واقع شده است، دارای کتاب ها و نشریات کلاسیک با موضوعات مختلفی می باشد. علوم اسلامی، تمدن، خوشنویسی، هنر، سکه و شامل برخی از نشریات کمیاب با قدمت این کتابخانه هستند که بیش از 200 سال قدمت دارند. این مجموعه با انعکاس تنوع جهان اسلام و امارات متحده عربی، مطالب متنوعی از زبانهای مختلف از جمله عربی، انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی، اسپانیایی آلمانی و کره ای را در بر می گیرد.
نمازخانه ها
نمازخانه اصلی مسجد می تواند بیش از 7000 نفر را در خود جای دهد. 96 ستون مرمری در نمازخانه اصلی وجود دارد. همچنین دو سالن نمازخانه کوچکتر وجود دارد که ظرفیت هر 1500نفر را است و برای بانوان ساخته شده است.
به طور کلی مسجد شیخ زاید دارای سه ورودی عمومی و اختصاصی برای کسانی است که با VIP به آن جا می روند دارد. هنگامی که از در ورودی اصلی به داخل مسجد می روید، بر روی یک تکه سنگ مرمر آیه هایی از قرآن با خطی زیبا هک شده است.
قوانین پوشش لباس در مسجد شیخ زاید
قبل از این که به ادامه مطالعه این مطلب بپردازید پیشنهاد می کنیم از جدیدترین اماکن دیدنی دبی نیز دیدنی کنید !
مساجد همیشه مکانی مقدس و قابل احترام هستند و باید در هنگام ورود به آن لباس پاک و مناسب بر تن داشته باشید. اما اگر لباس مناسب هم به همراه نداشتید، اصلا نگران این موضوع نشوید، چرا که در خود مسجد لباس های مخصوصی به نام عبا داده می شود. این لباس ها رایگان هستند و در هنگام خروج از مسجد باید آن ها را به بازگردانید.
عکاسی در مسجد شیخ زاید.
شما می توانید با خودتان دوربین عکاسی و یا حتی تجهیزات بیشتری هم برای عکاسی به همراه ببرید. در این مسجد هیچ محدودیتی برای عکاسی وجود ندارد.
زمان بازگشایی مسجد شیخ زاید
این مسجد در همه ایام باز است و گردشگران می توانند در هر ساعتی از آن دیدن نمایند. اما درهای مسجد در ساعت 9:30 شب بسته می شود. به طور کلی برای بازدید از این شهر باید حتما 3 ساعتی وقت بگذارید تا بتوانید اکثر جاهای دیدنی اش را تماشا کنید.
اگر در ماه رمضان به این مسجد رفتید باید بدانید که از روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت 9 صبح تا 2 ظهر در مسجد باز است.
منبع: