به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، سخنگوی صنعت برق ایران گفت: از حدود ۳۰ میلیون مشترک بخش خانگی، حدود ۶۵۰ هزار مشترک بیش از دو برابر الگو، مصرف برق دارند که جزو افراد پرمصرف هستند و تا زمان اوج مصرف برق در تابستان امسال، این مشترکان به کنتورهای هوشمند مجهز میشوند.
مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه احتمال افزایش دما از اواخر اردیبهشتماه وجود دارد که به معنای دوره طولانی پیک مصرف برق و ضرورت حفظ آمادگی شرکتها برای مدیریت این دوره است، گفت: برای گذر از پیک سال ۱۴۰۱، تمرکز بر بحث هوشمند سازی مشترکان و قابلیت کنترلپذیری، انعقاد تفاهمنامه با مشترکان صنعتی و کشاورزی، بهکارگیری حداکثری مشترکان خود تأمین، دیزل ژنراتورها و همچنین فرهنگسازی مدیریت مصرف و صرفهجویی برای تمام مشترکان قرار دارد.
وی با بیان اینکه با هوشمند شدن کنتورها علاوه بر نظارت شرکتهای برق بر میزان مصرف، مشترکان برق نیز در لحظه از میزان مصرف و هزینههای برق خود آگاه میشوند، اظهار کرد: این موضوع میتواند در کاهش مصرف برق تأثیرگذار بسیاری داشته باشد.
او درباره قیمت هر دستگاه کنتور برق هوشمند بخش خانگی گفت: در حال حاضر قیمت یک دستگاه کنتور هوشمند بین ۶۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان است.
وی با بیان اینکه ۳۰۰ هزار کنتور هوشمند در بخش خانگی و تجاری نصب شده است، اظهار کرد: تمام بخشهای اداری، صنعتی، عمومی و کشاورزی کشور با مصرف ۳۰ کیلوولت آمپر به بالا که حدود ۷۰۰ هزار کنتور برآورد میشود هماکنون به کنتورهای هوشمند برق، مجهز و رویتپذیر شدهاند.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه این بخشها حدود ۵۰ درصد مصرف برق کشور را به خود اختصاص میدهند، گفت: بیش از ۳۰ میلیون دستگاه کنتور برق نیز در بخش خانگی و تجاری کشور داریم که ۶۰ درصد آنها کنتورهای دیجیتال و مابقی مکانیکی هستند و درمجموع حدود ۳۰۰ هزار کنتور هوشمند در بخش خانگی و تجاری نصب شده است.
به گفته رجبی مشهدی با احتساب بخش خانگی و تجاری هماکنون یک میلیون دستگاه کنتور برق هوشمند در کشور نصب شده است.
وی با اشاره به سرمایهگذاریهای کلان برای ایجاد یک نیروگاه، گفت: مدیریت مصرف نقش مهمی در اقتصاد انرژی و شکوفایی اقتصاد کشور دارد و در اولویت برنامه کاری شرکتهای توزیع برق قرار گرفته است.