به گزارش اتاق خبر به نقل از عبدالجلیل بلاشی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهارکرد: بیشتر زیورآلات ترکمنی مانند نیم تاجهای سنتی، شقیقه بندها، سربندها، آویزهای تزئین گیسو، دستبندها، گوشواره، قلابهای تزئینی(گل یقه)، انگشترها، قابهای قرآنی، طلسمها و آویزهای سینه بر مبنای نقره ساخته می شود و فقط قطعات کوچکی از طلا در آن به کار گرفته می شود.
این هنرمند زیورساز ترکمن افزود: بیشتر نقش های به کار رفته در زیورآلات ترکمن از طرح های گیاهی، حیوانی و تصاویری هندسی الگوبرداری شده و این نقوش بار مفهومی دارد.
وی ادامه داد: در سال های اخیر به سبب افزایش تنوع در زیورآلات طلایی و البته برخی مباحث فرهنگی رغبت مردم به استفاده از زیور آلات ترکمن بسیار کاهش یافته است.
بلاشی گفت: بیشتر مشتریان ما در این سال ها کسانی هستند که برای جشن ها و مراسم های شادی به سراغ این زیورآلات سنتی می آیند و از این زیورآلات به صورت موقت استفاده می کنند.
این هنرمند گلستانی بیان کرد: اگر دولت از فعالان این صنعت حمایت مالی داشته باشد امکان صادرات زیورآلات به کشورهای همسایه وجود داشته و ارزآوری خوبی برای کشور خواهد داشت.
بلاشی ادامه داد: حمایت مالی دولت و پرداخت وام زمینه ساز خوبی برای افزایش تولید و حرکت در مسیر صادرات است.
وی گفت: دستگاه و نهادهای دولتی باید از هنرمندان رشته زیورآلات ترکمنی حمایت کرده و هدایا و جوایز پیش بینی شده در مراسم مختلف را از دسترنج این هنرمندان تهیه کنند تا این صنعت زنده بماند اما این هنرمندان فراموش شده اند.