Performancing Metrics

سهم ناچیز دیابتی ها از بیمه های درمانی؛ فروش پمپ های انسولین از دور خارج شده با قیمت های نجومی | اتاق خبر
کد خبر: 458931
تاریخ انتشار: 27 آبان 1402 - 15:28
نیکوسخن مدیرعامل انجمن دیابت ایران به بازار گفت: حدود یک میلیون نفر در کشور از انسولین استفاده می کنند و به کرات باید سطح قند خون شان اندازه گیری شود اما تجهیزات ارزان و در دسترسی در اختیارشان نیست.

 به گزارش اتاق خبر به نقل از بازار؛ گروه صنعت: هر چند در حال حاضر کمبود چشمگیری در حوزه داروهای بیماران دیابتی وجود ندارد اما این روزها دیابتی ها با چالش های دیگری از جمله گران بودن نوارهای تست قند خون، پمپ های انسولینو غیره مواجه هستند. ابزارهای کنترل کننده مفیدی که می تواند سلامت بیماران را تضمین کند اما یا به دلیل عدم پوشش بیمه یا ناکافی بودن آن در کنار هزینه های بالا منجر به محرومیت این گروه از بیماران از این تجهیزات شده است.

 

دامنه حمایتی کوچک بیمه ها از دیابتی ها

امیرکامران نیکوسخن مدیرعامل انجمن دیابت ایران در رابطه تجهیزاتی که اغلب بیماران دیابتی ایرانی از دسترسی به آن ها محروم هستند به بازار گفت: در دنیای پیشرفته امروز خیلی از دیابتی ها از جمله دیابتی های نوع یک که نیازمند تزریقات مکرر هستند یا حتی دیابتی های نوع ۲ که از تزریقات مکرر انسولین استفاده می کنند از سنسورهای اندازه گیری قند خون بهره می برند.

 

امروز مشکل اساسی افراد دیابتی در ارتباط با داروهایشان نیست بلکه در ارتباط با دستگاه های اندازه گیری کنترل قند است که نمی توانند به آن دسترسی داشته باشند

وی با اشاره به اینکه سنسورها مذکور از قیمت های بسیار بالایی برخوردار هستند افزود: متاسفانه این تجهیزات تحت پوشش هیچ بیمه ای نیست و طبیعی است که شمار قابل توجهی از بیماران از دسترسی به آن محروم باشند. بنابراین امروز مشکل اساسی افراد دیابتی در ارتباط با داروهایشان نیست بلکه در ارتباط با دستگاه های اندازه گیری کنترل قند است که نمی توانند به آن دسترسی داشته باشند.

رئیس شبکه ملی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر ادامه داد: همچنین تکنیک های جدیدی همچون پمپ انسولین نیز می تواند به افراد دیابتی نوع یک به خصوص کودکان و نوجوانان بسیار کمک کند، با این حال تنها شرکتی که آن ها را وارد می کرد نیز دست از واردات آن برداشته و می بینیم که پمپ های انسولین در کشور خیلی گران شده است.

 

پمپ های گران و قدیمی در نبود منابع ارزی

نیکوسخن با اشاره به دلایل افزایش قیمت پمپ انسولین تاکید کرد: متاسفانه طی یک سال اخیر شرکت وارد کننده آن به خاطر مشکلات ارزی و غیره دست از واردات کشیده است. از طرفی پمپ های جدیدتر نسبت به پمپ های قدیمی تر مکانیزم خود تنظیمی دارند و حتی میزان انسولین را خودشان با هوش مصنوعی تنظیم می کنند و سنسورهای قند خون، قند را می گیرد و به گوشی موبایل منتقل می کند و بر اساس آن پمپ را تنظیم می کند؛ متاسفانه این پمپ های پیشرفته نیز در دسترس بیماران نیست و بیمار باید از طریق پمپ های قدیمی تر مقادیر انسولین را تنظیم کند و واردات آن پمپ هم یک سالی است که با مشکل مواجه شده است.

وی با اشاره به قیمت پمپ های قدیمی و جدید افزود: پمپ های قدیمی حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان قیمت دارد و پمپ های جدید که به کشور وارد نمی شوند نیز در حدود ۲ هزار یورو و بیشتر قیمت دارند. همچنین نوارهای تست قند خون هم چند شرکت در کشور تولید می کنند که قیمت های آن ها مناسب تر است و قیمت هر بسته نوار آن بین ۸۰ تا ۱۲۰ تومان بر اساس نوع دستگاه است. البته دستگاه های خارجی نوارهای گران تری دارند. البته جای تاسف دارد که برخی از مراکز فروش همین بسته نوارهای ۵۰ عددی را با قیمت های نجومی و با قیمت بسته ای ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تومان هم به فروش می رسانند.

 

انجمن دیابت به دنبال راهی برای کاهش هزینه بیماران

رئیس شبکه ملی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر با اشاره به بسته درمانی بیماران دیابتی از سال ۱۳۹۹ مورد تایید وزارت بهداشت و از بهمن ۱۴۰۰ نیز مورد تایید شورای عالی بیمه قرار گرفته و از آن تاریخ منتظر کمیسیون پزشکی مجلس برای اجرا است گفت: در همان بسته آموزش بیماران دیابتی گنجانده شده؛ اطلاعاتی که متاسفانه در حال حاضر بیماران دیابتی کشور به آن دسترسی ندارند.

 

آموزش در همه جای دنیا به عنوان اولین خط درمان دیابت معرفی می شود که متاسفانه در اینجا به آن توجهی نمی شود. از طرفی آموزش هزینه بر است و تمام هزینه های آموزش باید توسط شرکت های بیمه گر پرداخت شود

وی افزود: آموزش در همه جای دنیا به عنوان اولین خط درمان دیابت معرفی می شود که متاسفانه در اینجا به آن توجهی نمی شود. از طرفی آموزش هزینه بر است و تمام هزینه های آموزش باید توسط شرکت های بیمه گر پرداخت شود. با این حال می بینیم که آموزش در سیستم بیمه ای کشور وجود ندارد و این موضوع به عنوان مشکلی اساسی شناخته می شود.

نیکوسخن ادامه داد: همانطور که اشاره شد بسته درمانی بیماران دیابتی از بهمن ۱۴۰۰ هنوز در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مورد بررسی قرار نگرفته است. با اینکه چندین بار هم درباره این مساله به آن ها رجوع کردیم و از آن ها درخواست کردیم که زودتر به این مساله رسیدگی شود و متاسفانه هنوز خبری نیست.

 

هزینه عوارض نبود درمان به موقع بیش از درمان اولیه

مدیرعامل انجمن دیابت در پاسخ به این سوال که اگر مجلس سریع تر بسته درمان بیماران دیابتی را بررسی و تایید کند چقدر به کاهش عوارض ناشی از عدم دسترسی به درمان به موقع بیماران کمک می کند گفت: در آن بیانیه که نوشته شده که بیمه ها موظف هستند ۱۰۰ درصد نیاز بیماران دیابتی به نوارهای تست قند خون را پوشش دهند.

وی با اشاره به اینکه همه افراد دیابتی به یک اندازه به آن بسته نیاز ندارند و ممکن است برخی از افراد دیابتی باشند که کنترل قند خون مناسبی داشته باشند افزود: برخی از بیماران متناسب با بیماری شان داروهایی که استفاده می کنند افت قند نمی دهد و ۲ بار در هفته قندشان را بگیرند کافی است اما در مقابل برخی از افراد مثل دیابتی به ویژه مبتلایان به دیابت نوع یک، ممکن است ۶ بار و حتی بیشتر در روز نیاز به تست داشته باشد.

نیکوسخن ادامه داد: با این تفاسیر اگر این بیانیه عملی شود و راهنمای خود پایشی که نوشتیم در اختیار بیماران قرار گیرد، در حقیقت به نفع بیمه ها است و آن ها هم متضرر نمی شوند؛ چار که اگر امروز شرکت های بیمه هزینه آموزش و درمان های اولیه را پرداخت نکند، در آینده باید هزینه عوارض بیماری دیابت را بپردازند که چندین برابر بیشتر از هزینه های درمان دیابت است.

 

یک میلیون ایرانی مجبور به تزریق انسولین هستند

این پزشک هشدار داد: دیده شده در برخی از نقاط دنیا بدون در نظر گرفتن نرخ تورم که روز به روز بیشتر می شود اگر برای مثال هزینه های درمان یک فرد دیابتی را در مرحله درمان نپردازیم در آینده آن هزینه ها بین ۱۰ تا ۵۰ برابر بیشتر خواهد شد.

 

متاسفانه جامعه بیماران دیابتی ثبت شده نیستند و پیش بینی هم این است که حدود ۵ تا ۷ میلیون نفر مبتلا به بیماری دیابت در کشور داشته باشیم که خیلی از آن ها حتی از بیماری خودشان نیز خبر ندارند

نیکوسخن در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چند بیمار دیابتی در کشور شناسایی شده اند افزود: متاسفانه جامعه بیماران دیابتی ثبت شده نیستند و پیش بینی هم این است که حدود ۵ تا ۷ میلیون نفر مبتلا به بیماری دیابت در کشور داشته باشیم که خیلی از آن ها حتی از بیماری خودشان نیز خبر ندارند.

وی ادامه داد: حدود یک میلیون نفر از انسولین استفاده می کنند. کسانی که از انسولین استفاده می کنند لازم است که به کرات قند خونشان را در روز چک کنند. دیابتی های نوع یک نیاز به تزریق مکرر انسولین دارند بسته به شرایط شان بین ۴ تا ۶ بار در روز باید قند خونشان چک شود.

مدیرعامل انجمن دیابت ضمن درخواست از مجلس برای تصویب لایحه ای که شورای عالی بیمه تاکید کرد: این حق افراد دیابتی است و اگر این حق را محقق نکنیم در حقیقت ظلم می کنیم. این حداقل حقوقی است که باید به آن ها داده شود اما متاسفانه در کشور ما، حداقل حقوق افراد دیابتی به آن ها داده نمی شود.

 
نظرات
ADS
ADS
پربازدید