Performancing Metrics

اراده‌ای برای مبارزه با قاچاق پوشاک وجود ندارد / ضرورت برخورد در سطح عرضه | اتاق خبر
کد خبر: 459035
تاریخ انتشار: 12 آذر 1402 - 20:21
دبیر اتحادیه تولید و صادرات پوشاک ایران با انتقاد از عملکرد دستگاه‌های متولی مبارزه با قاچاق پوشاک گفت: تنها راهی که می‌توان قاچاق پوشاک را کنترل کرد مبارزه در سطح عرضه است.

 به گزارش اتاق خبر به نقل از جامعه خبری تحلیلی الف :سعید قدیری دبیر اتحادیه تولید و صادرات صنایع نساجی و پوشاک ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در ارتباط با برآورد میزان قاچاق پوشاک و صدمات قاچاق آن به تولیدکنندگان پوشاک، گفت: در قانون مرجع رسمی اعلام میزان کالای قاچاق در تمامی حوزه‌ها، فقط ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است. آمار پوشاک قاچاق در سال‌های 1396 و 1397، رقمی در حدود 3 میلیارد دلار در سال اعلام شده است.

وی افزود: در سال 1396 تولیدکنندگان و برند‌های داخلی پوشاک طرحی را به دولت ارائه دادند تحت عنوان نظام‌مند کردن واردات پوشاک تا به این ترتیب هر پوشاکی با هر عنوان و اسمی که عمدتاً تقلبی هستند وارد کشور نشود. بر اساس این دستور‌العمل و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در سال 1397 برخورد‌هایی با پوشاک قاچاق در سطح عرضه صورت گرفت تا با برندهای محرز پوشاک قاچاق مقابله شود.

دبیر اتحادیه تولید و صادرات صنایع نساجی و پوشاک ایران ادامه داد: بعد از این اقدام فضا برای پوشاک قاچاق به‌شدت ناامن شد و کاملاً این موضوع در سطح بازار مشهود بود چرا که در 1397 برخورد‌های شدید و نیز عملیات رسانه‌ای سنگینی در خصوص مبارزه با پوشاک قاچاق در سطح عرضه انجام می‌شد. بنابراین سرمایه‌ای که قرار بود در این بخش جریان پیدا کند، از این موضوع ترسید و عقب‌نشینی کرد.

اقدامات مثبت گذشته در راستای مبارزه با قاچاق ادامه نیافته است

جلالی قدیری اظهار داشت: در سال 1397 برآورد ما از رونق تولید پوشاک داخلی، رقمی در حدود 25 درصد بود. بنابراین همین عدد از رقم میزان قاچاق پوشاک از آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کسر شد و رقم 2.7 میلیارد دلار به حدود 2 میلیارد دلار کاهش یافت. اما بعد از آن یعنی در سال 1398 به بعد هیچ اتفاق مثبتی رخ نداد.

وی ضمن اشاره به اینکه پوشاک یک کالای سهل‌الوصول است و به‌سرعت وارد سطح عرضه می‌شود، بیان کرد: برآوردهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نشان می‌دهد در صورت عدم مقابله با پوشاک قاچاق، این پوشاک به‌سرعت خود را به سطح عرضه می‌رساند؛ بنابراین عدم کنترل سطح عرضه، مبادی ورودی و راه‌هایی که منجر به قاچاق پوشاک می‌شود، باعث بازگشت به این نوع پوشاک به سطح عرضه خواهد شد.

به نظر می‌رسد که قاچاق پوشاک افزایش‌یافته است

دبیر اتحادیه تولید و صادرات صنایع نساجی و پوشاک ایران بیان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد آمار پوشاک قاچاق بعد از سال 1397 بیشتر شده است یعنی رقمی بیش از 3 میلیارد دلار. این عدد توسط ستاد مبازره با قاچاق کالا و ارز با اندازه‌گیری شکاف عرضه و تقاضا محاسبه شده است. در حال حاضر حجم مصرف پوشاک در کشور 9 میلیارد دلار است که 5.5 میلیارد دلار آن سهم تولید و مابقی آن نیز باتوجه به ممنوعیت واردات پوشاک، سهم قاچاق است که در حدود 3.5 میلیارد دلار برآورد می‌شود.

 

نظرات
ADS
ADS
پربازدید