به گزارش اتاق خبر به نقل از  اکوایران، نوسان قیمتی سنگ‌آهن در کف کانال قیمتی 130 دلار ادامه‌دار شده است؛ سنگ آهن عیار 63.5 درصد وارداتی به بنادر شمالی چین در روز پنجم ماه دسامبر با نرخ 131 دلار به ازای هر تن معامله شد؛ این در حالی بود که این محصول ظرف روز 22 نوامبر با نرخ 138 دلار به ازای هر تن معامله شده بود. اقدامات نظارتی دولت پکن برای مقابله با استمرار جریان رشد قیمت در بازار سنگ‌آهن باعث شد تا این محصول از سقف نرخ 18 ماه اخیر خود که ظرف روز 22 نوامبر به ثبت رسید، عقب‌نشینی کند.

سنگ‌آهن از سقف نرخ 18 ماهه عقب نشست

فعالان بازار سنگ‌آهن چین از مداخله عوامل نظارتی دولت چین در قیمت‌های پیشنهادی در خرید سنگ‌آهن خبر دادند. دولت این کشور ظرف ماه‌های اخیر مقرراتی برای مقابله با خریدهای سفته‌بازان در بازار سنگ‌آهن به تصویب رساند؛ این تصمیم همزمان با اعمال محرک‌های اقتصادی از سوی دولت و برای مقابله با افزایش بیشتر بهای سنگ‌آهن در پی اجرای این محرک‌های قیمتی انجام شد.

دولت چین از صدور یک تریلیون اوراق قرضه بدهی به‌منظور تامین مالی پروژه‌های زیرساختی در این کشور خبر داد؛ همچنین بانک مرکزی این کشور درصدد حمایت یک تریلیون یوآنی از شرکت‌های ساختمانی بدهکار به‌منظور اتمام پروژه‌های در حال اجرا است. مجموع این موار د با تحریک تقاضا در بخش آهن و فولاد می‌تواند به رالی رشد قیمت در بازار سنگ‌آهن دامن بزند و به این ترتیب دولت چین برای جلوگیری از این رشد قیمتی درصدد نظارت بیشتر بر معاملات این محصول است که بخش عمده‌ای از آن از طریق واردات تامین می‌شود.

مدیران واله به رشد نرخ سنگ‌آهن امیدوارند

ادواردو بارتولومئو مدیر اجرایی شرکت Vale معتقد است که چین نمی‌تواند قیمت سنگ‌آهن را کنترل کند. وی می‌گوید اگرچه چین بزرگترین خریدار سنگ‌آهن در دنیا است؛ اما این موقعیت باعث نمی‌شود که چین بتواند در کنترل قیمت مواد اولیه فولادی در دنیا موفق باشد.

واله یکی از بزرگترین شرکت‌های تولیدکننده سنگ‌آهن در دنیا است که عمده فعالیت آن بر استخراج ذخایر سنگ‌آهن در برزیل معطوف شده است. این شرکت و شرکت‌های ریوتینتو و بی‌اج‌پی همزمان جزو تامین‌کنندگان اصلی سنگ‌آهن مورد نیاز چین هستند.

چینی‌ها در هفته‌های اخیر از نرخ بالای سنگ‌آهن انتقاد کرده و خواستار بهبود سیستم قیمت‌گذاری شده‌اند. دولت پکن نیز در حال طرح‌ریزی برای مقابله با رشد نرخ سنگ‌آهن است. دولت چین مدت‌ها است از قدرت بالای 3 شرکت معدنی بزرگ تولیدکننده سنگ‌آهن در دنیا شکایت می‌کند و معتقد است، تمرکز قدرت در میان این 3 شرکت برتر تولیدکننده معدنی باعث شده تا نرخ سنگ‌آهن از قیمت تعادلی خارج شده و زیان فولادسازان چینی را رقم بزند.

ظرف شش هفته گذشته بهای سنگ‌آهن حدود 16 درصد رشد داشت؛ تلاش دولت پکن برای بازگرداندن اقتصاد به مسیر رشد عامل صعود بهای سنگ‌آهن بود. در شرایط کنونی سنگ‌آهن وارداتی به چین با نرخی در محدوده 130 دلار به ازای  هر تن معامله می‌شود؛ این در حالی است که پیش‌بینی‌ها نرخ 100 دلاری را برای این محصول ظرف سال 2023 برآورد کرده بود.

بارتولومئو در مصاحبه ای گفت، واله مطمئن است که قیمت ها با تعادل بین عرضه و تقاضا تعیین می‌شود و دولت چین نمی‌تواند مانع این رویه شود. این موضوع خبری خوش برای معادن سنگ‌آهن دنیا است. مدیران واله از احتمال کاهش عرضه سنگ‌آهن در دنیا سخن می‌گویند، تحقق این پیش‌بینی می‌تواند سیگنال افزایشی جدیدی برای بازار سنگ‌آهن به ارمغان آورد.