Performancing Metrics

خاطره شیرین بازیگر «مریم مقدس» از حضور رهبر شهید در پشت صحنه فیلم | اتاق خبر
کد خبر: 469151
تاریخ انتشار: 25 تیر 1405 - 14:31
مهدی فقیه، بازیگر شناخته‌شده سینما و تلویزیون کشورمان خاطره شیرینی را از حضور رهبر شهید در پشت صحنه فیلم سینمایی «مریم مقدس» نقل می‌کند.
به گزارش اتاق خبر به نقل از فارس‌ - گروه سینما: مهدی فقیه از هنرمندان تحصیل‌کرده و بسیار بااخلاق سینما و تلویزیون کشورمان است. این بازیگر ۸۱ ساله و اهل شیراز که سابقه نقش‌آفرینی در آثار گوناگونی چون: «تونل»، «ستارگان خاک»، «لیلی با من است»، «سفر به چزابه»، «دنیای وارونه»، «مریم مقدس»، «شکارچی شنبه»، «آسمان هشتم»، «ملک سلیمان»، «خروج» و... دارد،‌ پس از ایفای نقش «بابا عقیل» در فیلم سینمایی «هور در آتش» ساخته عزیزالله حمیدنژاد به شهرت عمومی دست یافت. فقیه که سابقه دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم سینمایی «ملک سلیمان» را نیز در کارنامه خود دارد، مدتی است که با مشکلات ناشی از بیماری دست و پنجه نرم می‌کند و هنگام انجام این گفت‌وگو در بیمارستان نمازی شیراز به سر می‌برد. با وجود این،‌ با روی گشاده، صدای گرم و لحن صمیمانه همیشگی‌اش، دعوت‌مان را به گفت‌وگو پذیرفت.این هنرمند شناخته‌شده، شهادت رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای (ره) را به منزله رسیدن این حکیم شهید به مراد دلش می‌داند و در عین حال، خاطره جالبی را از حضور امام شهید امت در پشت صحنه فیلم سینمایی «مریم مقدس» ساخته شهریار بحرانی نقل می‌کند. در ادامه، مشروح گفت‌وگوی فارس با این بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون کشورمان را از نظر می‌گذرانید: فارس: گویا مدتی است که دچار کسالت شده‌اید و در حال گذران دوران درمان هستید. کمی از احوال و وضعیت سلامتی‌تان بگویید. فقیه: من ۸۱ سال دارم و در طول عمرم به ندرت پیش آمده است که یک قرص مصرف کنم، اما حالا چند ماهی است که حال مساعدی ندارم و مشغول دوا و درمانم. همین حالا هم که با شما گفت‌وگو می‌کنم، در بیمارستان نمازی‌ شیراز هستم.
 
 
 
فارس: ضمن آرزوی عافیت و بهروزی، غرض این بود که چند کلامی درباره رهبر شهید انقلاب اسلامی با شما گفت‌وگو کنیم؛ البته اگر رنج ناشی از بیماری، شما را برای شرکت در چنین مصاحبه‌ای به سختی و مشقت نمی‌اندازد. فقیه: خواهش می‌کنم، به اعتقاد من، ایشان واقعا به مراد دلش رسید. شما دیدید که مردم چگونه در مراسم عظیم تشییع پیکر پاکشان -چه در ایران، چه در عراق- شرکت کردند و ای بسا مردم بسیاری از کشورهای جهان که امکان حضور در مراسم تشییع را نداشتند، در اعماق قلب خود برای رهبر شهید ما سوگواری کردند. بلاخره آفتاب پنهان نمی‌ماند. عملکرد آقای شهیدمان در طول این چند دهه نشان داد که ایشان چگونه شخصیتی بوده است. انسان، تجلی عبارت «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» را امروز به عینه می‌بیند. هر روز عاشوراست و این‌گونه نیست که ما با واقعه‌ای مواجه باشیم که تنها یک‌بار در طول تاریخ رخ داده و به پایان رسیده است. امام حسین (علیه‌السلام) چنین میراث عظیمی را برای جامعه‌ای مثل ما به یادگار گذاشت، و ایضا جوامع دیگر که البته برخی از آنها به این مهم توجه ندارند، با وجود این، جوامع شیعی از جمله جامعه ایران به میراث عاشورای حسینی اهتمام ویژه دارد. این نکته بسیار مهمی است و همواره مورد توجه آقای شهید ما هم قرار داشت.
 
 
 
اصلاً به نظر من روا نبود که ایشان در بستر یا در بیمارستان از دنیا بروند، آقای ما باید شهید می‌شد تا با شهادت خود، میراثی ماندگار را برای همیشه تاریخ به یادگار بگذارد. شما ببینید شهدای ما چگونه در طول تاریخ ماندگار شدند. کما اینکه خداوند هم در قرآن کریم می‌فرماید «وَلا تَحسَبَنَّ الَّذينَ قُتِلوا في سَبيلِ اللَّهِ أَمواتًا بَل أَحياءٌ عِندَ رَبِّهِم يُرزَقون.» معنای این آیه همین است؛ یعنی شهدا غایب و میرا نیستند، بلکه زنده و حاضرند.شهید از خدا روزی می‌برد و هستی‌اش همواره جریان دارد. کسانی که اهل توجه و تامل در آیات نورانی کلام‌الله مجیدند و فرهنگ شیعه را به خوبی می‌شناسند، متوجه این معنا می‌شوند. بنابراین آقای شهید ما هم نامیراست و هرگز از میان نمی‌رود. برای چنین انسان بزرگواری حیف بود که در رخت‌خواب از دنیا برود، او شهید شد تا بیش از پیش در دل و جان این مردم و نسل‌های آینده ماندگار شود. لذا هرچند داغ بزرگی از رفتن ایشان در دل داریم اما از سوی دیگر خوشحالیم که رهبر عزیزمان به مقام والای شهادت که آرزویش را داشتند، رسیدند، حیات طیبه یافتند و اکنون ما را می‌بینند، خشنودیم که آقای شهیدمان این‌چنین بر تارک تاریخ این مرز و بوم، جاودانه شدند. امروز وظیفه مهم همه ما این است که مراقب اعمال‌ و رفتارمان باشیم و حق بزرگی که رهبر شهید به گردن‌مان دارند را ادا کنیم.
 
 
 
فارس: شما در طول سال‌های متمادی حضورتان در عرصه سینما و تلویزیون، خاطره‌ای از مواجهه با رهبر شهید انقلاب اسلامی دارید؟فقیه: بله، ایشان یک مرتبه برای بازدید از پشت صحنه فیلم سینمایی «مریم مقدس» تشریف آوردند، اصلا مگر می‌شود خاطره آن حضور شیرین را فراموش کنم؟ در آن بازدید، شهید لاریجانی هم ایشان را همراهی می‌کردند. قبل از اینکه روال معارفه رسمی عوامل و بازیگران انجام شود، ایشان به محض اینکه مرا دیدند گفتند شما بازیگر «هور در آتش» هستید! بعد با مزاح و تبسم گفتند که آن قیافه حالا چه هیبتی پیدا کرده‌ است! مشخص بود که فیلم «هور در آتش» را دیده بودند و بنده را به خاطر داشتند، سپس خوش و بش گرمی انجام دادیم و ایشان خیلی به من ابراز لطف کردند. جالب آنکه بعدها هم از دوستان شنیدم حضرت آقا پس از تماشای بازی من در فیلم سینمایی «ملک سلیمان» که با گریم سنگینی هم همراه بود، پرسیده بودند این فلانی [مهدی فقیه] نیست؟ با توجه به اینکه من در شیراز ساکن هستم و گاه گاهی برای حضور در پروژه‌ها به تهران سفر می‌کنم، متاسفانه این توفیق را نداشتم که همراه با دوستان هنرمند، خدمت آقای شهیدمان شرفیاب شوم.
 
 
 

فارس: اگر در پایان، نکته‌ای باقی مانده است بفرمایید.فقیه: دعا کنید عاقبت به خیر شویم؛ چرا که امروز، عاقبت بخیری و عاقبت به شری به کمتر از مویی بند است. خوب است فکر کنیم و ببینیم در چه موقعیت تاریخی مهمی قرار داریم، این موقعیت، بسیار شگفت‌انگیز و کم‌نظیر است، دنیا دارد ما را نظاره می‌کند، امیدوارم در عمل به تکلیف بزرگی که روی دوش‌مان قرار دارد، سربلند باشیم.

نظرات
ADS
ADS
پربازدید