معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: در کشور به بخش معدن توجه کمی میشود و این بخش همچنان بکر مانده و هنوز جای کار دارد.
ایسنا- منطقه خراسان، محسن صالحینیا در مراسم تودیع و معارفه رییس سازمان صنعت معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: چهار محور به صورت کلان در سازمان صنعت و معدن تجارت وجود دارد که باید به آن پرداخته شود.
وی ادامه داد: یکی از این محورها تامین مالی در ارتباط با ایجاد توسعه به منظور حفظ ظرفیت موجود کشور است، تامین مالی را نباید تنها به بانکها معطوف کرد چرا که ظرفیت کشور در این خصوص مقدار مشخصی است بنابراین باید روشهای مختلف تامین مالی را با هماهنگی مراکز مرتبط همچون بازار پول و سرمایه در پیش گرفت.
وی در خصوص دومین محور کلان عنوان کرد: طرحهای که به صورت ایجادی با پیشرفتهای متوسط و بالا در استان وجود دارند مانند واحدهای تولید فعلی، ایجاد طرحهای توسعهای با ظرفیت بالا، ایجاد ظرفیت صادراتی باید از جمله برنامههای محوری استان قرار گیرند.
صالحینیا ادامه داد: توسعه بخش معدن و استفاده از ظرفیتهای این بخش از جمله دیگر محورهای اساسی و کلان این حوزه است چرا که به اعتقاد وزارتخانه بخش معدن در کشور هنوز بکر است و در این زمینه نیاز به فعالیت بیشتری است.
وی ادامه داد: روشهای اجرایی براساس تبادل نظر با معدن کاران و اتخاذ سیاستهای توسعه این بخش میتواند به رشد معدن در کشور کمک کند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: براساس قوانین برنامه بودجه سال 91-92 که امیدواریم در سال 93 افتتاح شود ضرورت تامین سرمایه در گردش از صندوق توسعه ملی به مبلغ شش هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: این روند به صورتی است که صندوق توسعه ملی میتواند از منابع موجود با 9 بانک قرارداد منعقد کند و اعتبارات را برای انجام امور صنعتی در اختیار بانکها قرار دهد که از اوایل سال 91 تا اکنون اقدامات بسیار خوبی در این زمینه انجام شده است.
صالحینیا اضافه کرد: از شش هزار میلیارد تومان مبلغ پیشبینی شده در حال حاضر 2600 میلیارد تومان توسط صندوق توسعه پرداخت شده که این رقم حدود 45 درصد از مبلغ منعقد شده است و طبق مذاکراتی که با صندوق توسعه ملی انجام شده قرار بر این است که تا پایان سال جاری تمامی مبلغ شش هزار تومان از محل صندوق توسعه ملی پرداخت شود که امید است این روند در بودجه سال 93 افزایش یابد.
وی در خصوص سهم خراسان رضوی از این مبلغ نیز تصریح کرد: در حالی که با توجه به شاخصهای خراسان رضوی سهم استان باید 6.5 درصد باشد اما ما این سهم را 10 درصد معرفی کردهایم که در حال حاضر از این مقدار 107 میلیارد جذب شده است که امید میرود با تعامل سازنده بانکها و واحدهای تولیدی و کمک هیات استان شرایط برای استفاده از همه این تسهیلات فراهم شود.
صنعت کشور در شرایط سختی قرار دارد
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، حمیدی - رییس هیات مدیره مدیران صنایع خراسان رضوی - نیز در بخش دیگری از این جلسه عنوان کرد: در حال حاضر با توجه به کاهش تولید داخلی رشد تورم و بیکاری و همچنین کاهش سرمایه در گردش، گره کوری به صنعت کشور خورده است که امیدواریم با کمک دولت، مجلس و وزارت صنعت معدن و تجارت این مشکلات حل شود.
وی ادامه داد: ای کاش علاقه مسئولان به رفع مشکلات صنعت از هشت سال پیش شروع میشد تا با وضع حاضر روبهرو نبودیم، چرا که در سالهای اخیر و با توجه به وضعیت صنعت کشور، شاهد مهاجرت صنعتگران و یا روی آوردن آنان به فعالیتهای دیگر بودهایم و در چند سال اخیر هر چه بیشتر تلاش میکنیم با سودآوری کمتری روبهرو هستیم.
وی با بیان این که در حال حاضر تداوم راه صنعتگران توسط فرزندانش به یک آرزو مبدل شده است، گفت: باید سرمایههای راکد به سوی صنعت سرازیر شوند و این امر تنها با ایجاد امنیت سرمایهگذاری در کشور ممکن است.
ارزش صادرات در کشور رشد منفی داشته است
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، رضا جمشیدی - معاون برنامهریزی و اشتغال استانداری خراسان رضوی - نیز در بخش دیگری از این مراسم اظهار کرد: سهم تولیدات ارزش افزوده در استان حدود پنج درصد از کل تولیدات خراسان رضوی است و این درحالی است که استان برای افزایش این رقم پتانسیل لازم را دارد.
وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور عنوان کرد: در حال حاضر ارزش صادرات در خراسان رضوی رشد منفی 13 درصدی را داشته اما سهم استان از صادرات کشور هیچ تغییری نکرده و این رشد منفی ناشی از شرایط روز اقتصاد در کشور و رشد منفی صادرات در کشور است.
وی در خصوص تدوین بودجه 1393 بیان کرد: در این بودجه اعتبارات عمرانی استان به 33 درصد کاهش یافته و این درحالی است که سهم خراسان رضوی از اعتبارات عمرانی کشور کاهش نیافته است. این کاهش نشان میدهد که واحدهای عمرانی باید با پشتوانه مالی خود حرکت کنند.
جمشیدی خاطرنشان کرد: مشکلات اقتصادی اخیر در نظام فعالیت و اشتغال صنعت معدن و تجارت تاثیرگذار بوده است تورم و افزایش قیمتها توان رقابتی کشور را کاهش داده و در کاهش صادرات استان کشور موثر بوده است.
وی ادامه داد: مشکلات گمرکها و مبادلات، کمبود سرمایه در گردش بانکها با سایر کشورها نیز این مسئله را تشدید کرده است.