کارشناس پژوهشگاه صنعت نفت گفت: توسعه فناوریهای انرژی کارآمد و تجدید پذیر، تبعات منفی اجرای قانون هدفمندی یارانهها را کاهش میدهد.
اتاق نیوز به نقل از شانا- کاظم کاشفی رئیس بررسی طرحهای انرژی صنایع نفت در پژوهشگاه صنعت نفت گفت: در اقتصاد مقاومتی، اثرگذاری و دوام توسعه فناوریهای انرژی کارآمد و تجدیدپذیر از اصلاح رفتار مصرف کنندگان انرژی بالاتر است و به همین دلیل باید این موضوع در تعامل و به موازات اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها مورد توجه قرار گیرد.
کاشفی افزود: از طرفی ایجاد ساختارهای لازم و برنامهریزیهای کلان و بلندمدت با حضور ذینفعان حوزه های فناوری، انرژی و اقتصاد کشور در این زمینه ضروری است و از سوی دیگر، تدوین استانداردها و نظارت بر حسن اجرای برنامه ها نیز از الزامات است.
به گفته کاشفی، توسعه فناوریهای انرژی کارآمد و تجدیدپذیر، به جز تاثیر مثبت در کاهش تبعات اجرای قانون هدفمند کردن یارانه های انرژی، می تواند بیشترین تاثیر را در بهره گیری از مزیت نسبی نفت و گاز کشور برای تبدیل به مزیتهای رقابتی در فضای اقتصاد دانایی محور، ایجاد اشتغال، افزایش تولید ناخالص داخلی GDP و توسعه پایدار ایفا کند.
وی با یادآوری این که در اصلاح الگوی مصرف انرژی، محرکهای مختلف اقتصادی، فرهنگی، قانونی، فناوری، نظارتی و امنیتی موثر هستند، ادامه داد: بدون استفاده و نفوذ فناوریها، محرکهای اقتصادی و غیراقتصادی، توان کاهش و بهینه سازی پایدار و گسترده مصرف را ندارند.
کاشفی در تبیین مفهوم توسعه فناوریهای انرژی کارآمد اظهار داشت: این عبارت به مفهومی گفته می شود که هدف آن توسعه و ارتقای فناوریهایی است که بتوانند در تجهیزات و فرآیندها، به خصوص در تجهیزات و فناوریهایی با مصرف بالای انرژی، راندمان انرژی را به نحوی مطلوب بالا ببرند، به شکلی که انرژی با بالاترین کارکرد و یا کارآمدی لازم استفاده شود.
وی با بیان این که تحقق عملی اهداف چشم انداز ملی با استفاده از مزیت نسبی انرژی کشور و تبدیل اقتصاد مبتنی بر منابع به اقتصاد مبتنی بر دانش و فناوری با کمک توسعه فناوریها در حوزه انرژی، اشتغالزایی مولد و غیرکاذب در حوزه های جدید و دانش بنیان و کاهش قابل توجه هدررفت منابع و حصول بخشی از تولید ثروت و ارزش افزوده بالاتر از مزیتهای توسعه فناوریهای انرژی کارآمد است، خاطرنشان کرد: در مواد چهارم، ششم، هفتم و نهم قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی و تبصره ذیل ماده ١٢٩ قانون برنامه پنجم توسعه کشور، بر ارتقای فناوریهای موجود و توسعه و بومی سازی فناوریهای نوین تاکید شده است.