امور نظارت بودجه سرمايهاي معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهور با انتشار گزارشي وضعيت نظارتي پروژههاي عمراني سال ۱۳۹۰ را اعلام و عنوان كرد كه در سال مذكور تعداد دو هزار و ۸۵۱ طرح عمراني ملي، مشتمل بر ۶ هزار و ۶۴۲ پروژه با ۸/۴۳۳ هزار ميليارد ريال اعتبار در دست اجرا بود.
خبرگزاری مهر- معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهور اعلام کرد: متوسط تخصيص اعتبار از محل منابع عمومي براي طرحهاي عمراني ملي بالغ بر 70.2 درصد بود كه 95.9 درصد آن هزينه شد. در سال ۱۳۹۰، حدود 59.5 درصد از اهداف يكساله پيشبيني شده دستگاههاي اجرايي درخصوص طرحهاي ملي محقق شد.
گزارش مذكور حاكي است در سال فوق از ۴ هزار و ۹۶۸ پروژه ملي بازديد شده، وضعيت ۲۳ درصد خاتمه يافته، 71.1 درصد در دست اجرا، 2.7 درصد متوقف و 3.2 درصد شروع نشده گزارش شده است.
در زمينه ميزان پيشرفت فيزيكي پروژههاي عمراني ملي بازديد شده در سال ۱۳۹۰ هم بايد گفت كه ۲۹ درصد از پروژهها با وزن مالي 19.3 درصد، مطابق برنامه زماني تعيين شده پيشرفت كردهاند. 9.5 درصد پروژهها با وزن مالي 15.6 درصد به طور متوسط 17.6 درصد از برنامه زماني جلو افتاده و 61.5 درصد باقيمانده كه از لحاظ مالي 65.1 درصد كل را تشكيل ميدهند، به طور ميانگين 19.9 درصد عقبتر از برنامه زماني بودهاند.
در گزارش مذكور از دلايل مهم تأخير پروژههاي عمراني نسبت به برنامه زماني ميتوان به مشكلات اعتباري، كمبود متخصص، نارسايي در پرداخت و ناتواني در جذب اعتبارات عنوان شده كه سهم مشكلات اعتباري با 62.9 درصد بيشتر از دلايل ديگر بوده است.
در اين گزارش همچنين آمده است كه در سال ۱۳۹۰، تعداد يکهزار و ۴۶۰ پروژه جديد به پروژههاي عمراني ملي افزوده شد. با دقت در اين گزارش همچنين ميتوان دريافت كه در عمل از ۲ هزار و ۵۰۷ پروژه عمراني ملي بازديد شده، در عمل ۱۱۴۲ پروژه خاتمه پيدا كرده است.
در ميان استانها نيز، آذربايجانشرقي، البرز و قزوين به ترتيب در طرحهاي ملي در استان بيشترين موفقيت را به دست آوردهاند. وزارتخانههاي صنايع و معادن، جهادكشاورزي و ورزش و جوانان در زمينه عملكرد از ساير دستگاهها پيشي گرفتهاند.