کد خبر:
90980
تاریخ انتشار: 9 بهمن 1393 - 11:35
اتاق نیوز- وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: به دليل ركود جهاني، از چند ماه پيش، واردات تنها با عرض آزاد مجاز شده است كه اين امر موجب حمايت از واحد هاي توليدي شد. براي اصلاح تعرفه ها در سال آينده نيز تصميم گيري شده و در صورت تاييد دولت، از اوايل سال آينده اعمال مي شود.
محمدرضا نعمت زاده در پنجمين همايش چشمانداز صنعت فولاد و معدن ايران با نگاهي به بازار گفت: اكنون تدوين طرح جامع فولاد با كمك بخش خصوصي شروع شده كه پس از دريافت پيشنهادات، قرار است طي مدت يك ماه آينده در صورت تصويب دولت، نهايي شود.
وي ادامه داد: از چند ماه گذشته جلساتي را در مورد طرح هايي كه تحقق بيشتري براي بهره برداري را دارند بررسي كرده ايم و طرح هاي زنجيره توليد فولاد (توليد سنگ آهن، كنسانتره، گندله، آهن اسفنجي و شمش) پايش مي شوند.
وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: اكنون ظرفيت توليد كشور در بخش سنگ آهن ۶۰ تا ۷۰ ميليون تن، كنسانتره ۳۰ ميليون تن، گندله ۲۲ ميليون تن، آهن اسفنجي ۲۱ ميليون تن، شمش ۲۴ ميليون تن و نورد ۳۳ تا ۳۴ ميليون تن است كه با توجه به برنامه چشم انداز ۱۴۰۴، نياز به توليد ۱۶۵ ميليون تن سنگ آهن، ۸۰ ميليون تن كنسانتره، ۸۰ ميليون تن گندله، ۵۸ ميليون تن آهن ا سفنجي و ۵۵ ميليون تن شمش هستيم.
نعمت زاده در ادامه خاطرنشان كرد: با برنامه ها و تلاش هاي صورت گرفته اميدواريم تا سال ۹۸،۶۰ ميليون تن كنسانتره، ۶۵ ميليون تن گندله، ۴۳ ميليون تن آهن اسفنجي و ۴۹ ميليون تن شمش و فولاد خام توليد كنيم.
وزير صنعت، معدن و تجارت بيان داشت: به دليل ركود جهاني، از چند ماه پيش، واردات تنها با عرض آزاد مجاز شده است كه اين امر موجب حمايت از واحد هاي توليدي شد. براي اصلاح تعرفه ها در سال آينده نيز تصميم گيري شده و در صورت تاييد دولت، از اوايل سال آينده اعمال مي شود.
نعمت زاده با اشاره به اينكه در بخش معدن، با همكاري ايميدرو و سازمان زمين شناسي برنامه اكتشاف ۲۰۰ هزار كيلومتر مربعي را آغاز كرده و بايد سرعت كار را بيشتر كنيم، اظهار داشت: درخصوص پهناي غيراستفاده در استان ها سياستي تدوين شده كه بخش خصوصي بتواند در مزايدهها شركت كند و بنابر ميل و علاقه خود مشاركت لازم را داشته و در صورت نياز براي اكتشاف، از شركت هاي خارجي نيز كمك گرفته شود.
وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: در زمينه بهرهبرداري از معادن، نياز به منابع مالي داريم و صندوق توسعه ملي همان گونه كه در بخشهاي صنعتي فعال شده، در حوزه معدن نيز لازم است ورود پيدا كند.
وي افزود: عقبماندگيهاي بخشهاي گندله، آهن اسفنجي همچنين پيگيري زيرساختهاي مورد نياز صنعت فولاد نظير راهآهن، تأمين آب و برق و گاز مورد نياز اين دسته از واحدها بايد به سمت خوداتكايي و بدون وابستگي به ساير دستگاههاي اجرايي در بلندمدت پيش رود. در زمينه ماشينآلات و تجهيزات مورد نياز بخش معدن نيز آمارها حاكي از واردات اين گونه وسايل است و البته در صورت امكان بايد ماشينآلات و تجهيزاتي كه در داخل كشور توليد ميشود، بخشي از نياز معدن را تامين كرد.
نعمت زاده تصريح كرد: صندوق بيمه معادن را فعال كرديم و سرمايه آن را افزايش داديم و اميدواريم با بتوانيم با افزايش دوباره سرمايه آن، اين صندوق را كاراتر كنيم.
وزير صنعت، معدن و تجارت يادآور شد: پيگيري و تصريح اجراي طرحهاي مياني زنجيره فولاد موضوع مهمي بوده و نبايد در اين شرايط سنگ آهن خام را صادر كرد.
وزير صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اينكه در صنعت آلومينيوم احداث نيروگاه جزء لاينفك اين صنعت است، گفت: براي تأمين آب مورد نياز صنايع فولادي نيز با استقرار آنها در سواحل جنوب ميتوان بخش عمدهاي از آب مورد نياز آنها را تأمين كرد، به طوري كه هماكنون احداث واحدهاي فولادي در چاربهار، بندرعباس و پارس ايران توانستند موفق عمل كنند.
وزير صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: توجه به صادرات از سوي واحدهاي فولادي امري مهم بوده و اين واحدها بايد حداقل ۲۰ تا ۲۵ درصد محصولات خود را صادر كنند.
نعمت زاده با بيان اينكه با تشكيل كنسرسيوم هاي داخلي به جاي خارجي و استفاده حداكثري از توان داخلي سياست اين وزارتخانه است، افزود: حتي در زمينه خريد تجهيزات خط توليد، كورهها كه نياز به ريختهگري و ماشينكاري و سيستم مهندسي هستند همگي بايد در داخل كشور انجام شود.
نعمت زاده با اشاره به اينكه صنعت فولاد يك موضوع ملي بوده نه استاني، افزود: مكانيابي در صنعت فولاد بايد با دقت بالا انجام گيرد، در غير اين صورت، دو بار در كشور جابجايي مواد صورت گرفته و علاوه بر افزايش هزينههاي توليد، فرصت رقابتپذيري را از بين ميبرد.توليدكنندگان بايد خود را با شرايط سخت، افزايش قيمتهاي حاملهاي انرژي خود را وفق دهند.واحدهاي صادراتي در كنار واحدهاي توليدي فولاد بايد هماهنگ عمل كرده و با بهره گيري از متخصصان خارجي، خود را به علم و دانش روز تجهيز كنند.
منبع: ايميدرو