کد خبر:
20018
تاریخ انتشار: 18 بهمن 1390 - 15:33
اتاق نیوز _ جلسه معارفه شركت ذوبآهن اصفهان در آستانه عرضه مجدد در فرابورس روز گذشته با حضور مسوولان اين شركت، مدير عامل فرابورس و فعالان بازار سرمايه در تالار تلاش برگزار شد و در اين جلسه مدير عامل ذوب آهن دليل زيان ده بودن اين شركت را تشريح كرد.
به گزارش اتاق نیوز ، صفرعلي براتي ،مدير عامل ذوبآهن اصفهان اظهار کرد:اكثر طرحهاي توسعه ذوبآهن با نيروهاي متخصص انجام ميشود و نيروهاي انساني متخصص و سابقه نسبتا متناسب و برند بسيار خوب اين شركت در بازارهاي جهاني نقطه قوت ذوبآهن محسوب ميشود..
وي افزود: از سوي ديگر وجود يك زمين نزديك 25 هزار هكتار درمنطقه خوب اصفهان از مزيتهاي اين شركت است و اين شركت با توجه به سهم بازار در داخل تعيين كننده قيمت است.
مدير عامل ذوبآهن اصفهان ادامه داد: تعيين كردن قيمت از سوي ذوبآهن و دولتي ماندن آن باعث شده است كه به طور مرتب به اين شركت فشار وارد شده تا قيمت محصولات آن كاهش يابد كه در اين راستا در سال گذشته مقرر شد تا قيمت محصولات كاهش يابد ولي در برخي موارد قيمت فروش زير قيمت تعيين شده بود كه امروز با آزاد شدن يارانهها اين مشكل برطرف شده و فروش محصولات ذوبآهن سودآور شده است.
وي به مشكلات كمبود نقدينگي ذوبآهن اشاره كرد و توضيح داد: يكي از علتهايي كه ذوبآهن نتوانست طرحهاي توسعهيي خود را انجام دهد و با مشكل نقدينگي مواجه شود صندوق فولاد است..
براتي بیان کرد: صندوق فولاد از سال76 تاسيس شد و نزديك 50 هزار مستمري بگيري داشت كه از همان زمان با كسري مواجه بود و قرار شد شركت ملي فولاد كسري صندوق را پرداخت كند. ولي به تدريج برخي واحدهاي تحت پوشش ايميدرو مانند فولاد مباركه خصوصي شدند وبار اين شركتها به دوش ذوبآهن افتاد.
مدير عامل ذوبآهن اصفهان يادآور شد: در سالهاي اخير نزديك به هزار و200 ميليارد تومان پول از طريق شركت ذوبآهن به صندوق فولاد پرداخت شد ولي با پيگيريهايي كه صورت گرفت از دو ماه گذشته تاكنون هيچ مبلغي به اين صندوق پرداخت نشد و با قانوني كه در مجلس تصويب شد اين كسري از محل ديگري تامين ميشود؛ بنابراين اين بار از دوش ذوبآهن برداشته شد.
وي عنوان كرد: يكي از اميدواريهايي كه براي شركت ذوبآهن وجود دارد اين است كه اين شركت نتوانسته افزايش توليد داشته باشد ولي با اجراي طرح توازن كه از سال 80 آغاز شده است و امسال به بهرهبرداري ميرسد و بخشي از آن امروز توسط رييس جمهوري افتتاح ميشود، توليد ذوبآهن از 2.2 ميليون تن در سال به 3.6 ميليون تن در سال ميرسد.
به گفته براتي ، با اين شرايط قيمت تمام شده محصولات ذوبآهن كاهش يافته و حاشيه سود شركت بيشتر ميشود و اين به زودي اتفاق ميافتد.
مدير عامل ذوبآهن اصفهان خاطرنشان كرد:علاوه بر اين قرارداد طرح توسعه شهيد كاظمي با 15 درصد سرمايه گذاري شركت و 80 درصد فاينانس خارجي به زودي بسته ميشود و با توليد 5.2 ميليون تن وارد ميشود.
وي به دليل افزايش هزينههاي شركت در شش ماه اخير اشاره كرد و افزود: دليل اين كه هزينههاي شركت در شش ماه اخير افزايش يافت اين است كه ذوبآهن دو واحد توليد ككسازي دارد كه كك سازي شماره 3 نزديك900 هزار تن توليد دارد كه در هشت ماهه گذشته به دليل اين كه ككسازي شماره 3 اولين كك سازي كارخانه بود و در سال 50 بهرهبرداري شد و بيش از 25 سال عمر نداشت، استفاده از آن مقرون به صرفه نبود.لذا فعاليت اين واحد در پنج ماه گذشته متوقف شد و اين واحد در حال بازسازي است كه اواسط سال آينده به بهرهبرداري مي رسد.
وي تصریح کرد: با راه اندازي كك سازي شماره سه هزينه قيمت تمام شده مواد اوليه كه يكي از آنها كك است كاهش پيدا ميكند وگرنه دليلي ندارد كه شركت ذوبآهن زيانده باشد.
به گفته براتي با راه افتادن ككسازي شماره سه و نيز راه اندازي طرح توازن كه نزديك به هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري شده است مشكلات ذوبآهن برطرف ميشود.
وي افزود:اين شركت در سال 88 و 89 بيش از 500 ميليون يورو واردات ارزي داشت كه با پرداخت 20 درصد اوليه اين بدهي در سال گذشته 450 ميليون يورو و امسال به 200 ميليون يورو رسيد ودر سال آينده با توجه به راه اندازي واحد كك سازي و طرح توازن اين رقم كاهش يافته و به صفر ميرسد..
براتي اضافه كرد: همچين زيان انباشته شركت در شش ماهه امسال360 ميليارد تومان بود كه شركت ذوبآهن بيش از هزار ميليارد تومان به صورت كمك به صندوق بازنشستگي پرداخت كرد
مدير عامل ذوبآهن اصفهان توضيح داد: زيان انباشته شركت دو نوع است كه شامل ماليات و زمينهاي واگذار شده شركت است اما مصوبهاي از سوي هيات وزيران اخذ شده كه اجازه ميدهد اين هزينهها از سال 89 هزينه قابل قبولي باشد. وي با بيان اينكه بدهي ارزي ذوبآهن 471 ميليارد تومان است عنوان كرد: تا اين لحظه يك دلار ارز آزاد استفاده نشده و نرخ مرجع بانك مركزي مورد استفاده قرار گرفته است.
انتهای پیام