
اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی با هر گونه اقدامی که مخل صادرات کشور باشد ؛مخالف است .
اتاق نیوز- با وجود این که بانک مرکزی پیمان سپاری ارزی را ملغی اعلام کرده است ولی معاون ارزی بانک مرکزی اعلام کرد که بانک مرکزی باید از وضعیت ارز حاصل از صادرات مطلع و اطلاعات عملکرد صادرکنندگان را در این زمینه داشته باشد که این موضوع به نوعی بیانگر اجرایی شدن دوباره پیمان ارزی است.
محسن بهرامی ارض اقدس با ابراز نگرانی از اجرایی شدن این موضوع به خبرنگار اتاق نیوز گفت: پیمان سپاری ارزی در چند سال گذشته و زمانی که کشور در تنگنای ارزی وکمبود منابع ارزی بود اجرایی شد.
رئیس کمیسیون تولید وتجارت اتاق تهران ادامه داد:زمانی که پیمان سپاری ارزی به مرحله اجرا درآمد با شکست مواجه شد واثرات مخرب بسیاری بر میزان صادرات کشور به جای گذاشت وتعداد زیادی از صادرکنندگان به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی با مشکل روبه رو شدند .
وی با اشاره به این که در سال های اخیر افرادی تحت عنوان عدم ایفای تعهدات ارزی در زندان به سر می برند؛اظهار کرد:در آن زمان بعد از فروش کالا وخروج آن از کشور خریداران خارجی پول صادرکنندگان را تحویل نمی دادند ودر نتیجه بنگاه های تولیدی دچار ضرر و زیان شدند .
بهرامی گفت:مطرح کردن دوباره یک تجربه ناموفق کار بیهوده ای است. زیرا هنگامی که بحث پیمان سپاری ارزی مطرح می شود صادرکنندگان باید ارز حاصل از صادرات خود را در اختیار دولت قرار دهند که بخش خصوصی با اجرایی شدن دوباره این موضوع مخالف است .
وی تصریح کرد:اگرقرار باشد که صادرکننده ای اغلب کالاهای خود را با نرخ آزاد وبدون استفاده از ارز دولتی تولید و صادرکند ودر نهایت ارزحاصل از صادرات را در اختیار دولت قرار دهد عملا در ادامه کار با مشکل روبه رو خواهد شد و باید صادرات خود را متوقف کند .
رئیس کمیسیون تولید وتجارت اتاق تهران با اشاره به این که کشور در شرایط اقتصادی مناسبی قرار ندارد؛عنوان کرد:تنها انتظار فعالان اقتصادی در شرایط تحریم این است که دولت موانع موجود بر سر راه فعالان اقتصادی را کاهش دهد. ولی با اجرایی شدن دوباره مواردی از قبیل پیمان سپاری ارزی عملا کار صادرات مشکل تر از گذشته خواهد شد.
بهرامی ادامه داد:نقل وانتقال پول به یکی از مهم ترین مشکلات صادر کنندگان در چند ماه گذشته تبدیل شده است وصادرکنندگان بعد از خروج کالا از کشور با مشکل دریافت وجه خود مواجه می شود .
وی تصریح کرد :نقل وانتقال پول از بانکی به بانک دیگر هزینه ترانسفرپول را افزایش وحاشیه سود صادر کننده را کاهش می دهد .
پایان پیام /