اتاق خبر –محمد حسن گودرزی: بازار خودرو و اخبار مربوط به آن همواره جز مسائلی هستند که مورد توجه مردم در تمام کشورها است. این موضوع همچنین در کشوری مانند ایران با حساسیت قابل توجه افکار عمومی و مردم روبرو است. اتاق خبر تلاش دارد در پایان هر هفته یک گزارش خبری و تحلیلی از این بازار را منتشر کند. گزارش پیش رو در همین راستا به رشته تحریر درآمده است:
خارجی ها می آیند !
در هفته ای که گذشت اخباری مبنی بر حضور خودرو سازان خارجی در رسانه ها مطرح شد. ساسان قربانی دبیر شورای سیاست گذاری خودرو در جمع خبرنگاران گفت: به نظر میرسد بعد از برداشته شدن تحریمها و اجرایی شدن برجام، خودروسازان خارجی که در گذشته مذاکرات خود برای حضور در صنعت خودروسازی ایران را تکمیل کردهاند، وارد بازار شوند؛ بر این اساس ژاپنیها به صورت قوی وارد ایران خواهند شد و با توجه به هیات گستردهای که از ایتالیا به ایران آمدند، به نظر میرسد ایتالیاییها با توجه به مذاکرات، حضور پررنگی در صنعت و بازار خودروی ایران داشته باشند.
به گفته قربانی، فرانسه، آلمان، اتریش و ترکیه نیز در بازار و صنعت خودروی ایران حضور خواهند یافت و اکنون نیز مذاکرات خود را به انجام رساندهاند و علاقهمند به همکاری مشترک هستند. البته محدودیتهایی در تحریم برای خودروسازی و قطعه سازی ایران بهوجود آمده بود که امیدواریم با عملیاتی شدن برجام، بسترها برای حضور و مشارکت خودروسازان و قطعه سازان صاحب نام دنیا با ایران فراهم شود.
وی اظهار داشت: البته برخی شرکتهای قطعه ساز صاحب نام اروپایی مذاکرات خود را با قطعه سازان ایرانی نهایی کرده اند و هیاتهایی را نیز به ایران اعزام کرده که کار مذاکرات را نهایی کرده اند. البته از طرفهای ایرانی خود خواسته اند که تا زمانی که تحریمها برداشته شود، نام آنها را اعلام نکنند.
یانکی ها هم می آیند ؟
اروپایی ها تنها خودروسازانی نبودند که صحبت از حضورشان در ایران شد. عضو شورای سیاست گذاری خودرو در خصوص نحوه حضور کمپانیهای آمریکایی در صنعت خودرو سازی ایران گفت: همانطور که بارها فعالین بخش خصوصی ودولت مردان اقتصادی ما قبلا اعلام کردند کمپانی های آمریکایی برای حضور در ایران در چارچوب قوانین کشور هیچ گونه منعی ندارد اما فعلا امریکاییها به طور جدی وارد مذاکره نشدند .
ساسان قربانی افزود: بعد از توافق برجام و حضور هیاتهای تجاری خارجی برخی از شرکتهای آمریکایی فعال در حوزه خودرو اعم از قطعه ساز و خودروساز تماسهایی را باشرکتهای ایرانی برقرار کردند .
عضو شورای سیاست گذاری خودرو تصریح کرد: آمریکاییها همه فعالیت خود را منوط به اجرای برجام کردند و این طبیعی است که آنها تمایلی به رسمی شدن مذاکرات ندارند حتی برخی هیاتهای خارجی اروپایی و آسیایی که با خودرو سازها ارتباط گرفته اند این را خواستار شدند که مذاکرات رسمی و علنی نباشد.
رشد واردات خودرو به کشور
طبق آمار تجارت خارجی 9 ماهه کشور، طی این مدت افزون بر 30 هزار و 400 خودرو سواری به ارزش 717 میلیون و 857 هزار و 445 دلار وارد ایران شده است.
همچنین طبق آمار رسمی گمرک، در این مدت یک میلیارد و 363 میلیون دلار خودرو به همراه قطعات خودرو به کشور وارد شده است که این میزان طی 8 ماهه بالغ بر یک میلیارد و 211 میلیون دلار بوده است. از لحاظ ارزش دلاری 12.55 درصد رشد نشان میدهد.
در مدت 8 ماه نخست امسال 26 هزار خودروی سواری به ارزش 646 میلیون و 180 هزار و 50 دلار وارد کشور شده است.
تویوتا در کنار فورد
گوشی های هوشمند در حال حاضر بخش مهمی از زندگی افراد را تشکیل می دهند و به همین دلیل خودروهای تویوتا به زودی بسیار راحتتر با گوشیهای هوشمند ارتباط برقرار خواهند کرد. بزرگترین تولید کنندهی خودرو در جهان در خودروهای ۲۰۱۷ خود از اسمارت لینک دیوایس (SDL) در کنار ماژول ارتباط دادهای (DCM) بهره خواهد برد.
در حال حاضر ۲۷ پلتفرم مختلف در خودروها به کار گرفته میشود که این بدین معنا است که توسعه دهندگان هر اپلیکیشن باید آن را برای ۲۷ پلتفرم مختلف بهینه کنند. اپل و گوگل پیشتر با معرفی راهحلهای خود با نام کارپلی و اندروید اتو سعی بر جذب خودروسازان به پلتفرمهای خود و یکپارچه سازی بیشتر این صنعت کنند. اما شرکتهای بزرگ خودروسازی مانند فورد و تویوتا در حال حاضر علاقهای برای استفاده از کارپلی و اندروید اتو ندارند , به استفاده از SDL تمایل بیشتری نشان دادهاند.
تویوتا در نمایشگاه CES 2016 علاوه بر استفاده از SDL، برنامهی خود جهت تجهیز خودروهای تولیدی به ماژول ارتباط دادهای (DCM) را نیز اعلام کرد. تویوتا به کمک DCM در صدد تشکیل شبکهی جهانی ارتباط تمامی خودروها به یکدیگر است. DCM علاوه بر اعلام خودکار شرایط اضطراری خودرو اعم از وقوع تصادف، میتواند حجم زیادی از اطلاعات را به دیتاسنترهای عظیم تویوتا (TBDC) ارسال کند.تویوتا با جمعآوری اطلاعات خودروها علاوه به توسعه و بهینهسازی محصولات خود، اقدام به ارایهی سرویسهای مورد نیاز مالکان در شرایط اضطراری خواهد کرد.
پیشبینی برترین های 2016
در آخر اینکه نشریه کارانددرایور بهعنوان معتبرترین ماهنامه خودرویی جهان به سنت همه ساله اقدام به انتخاب 10 خودرو برتر سال 2016 کرده است.
این انتخاب را ادی آلترمن، سردبیر این مجله و یکی از معروفترین خودرونویسان جهان انجام داده است. در این انتخاب تنها خودروهای زیر 80 هزار دلار مد نظر قرار گرفتهاند. دلیل آن هم این بوده که خودروهایی در این بازه قیمتی، خودروهایی به حساب میآیند که مشتری عام داشته و تیراژ تولید آنها بالاتر از 100 هزار دستگاه در سال است. آلترمن در انتخاب خود این 10 خودرو را رتبهبندی نکرده و همه آنها را واجد شرایط قرار گرفتن بهعنوان بهترین خودروهای سال 2016 میلادی دانسته است.
از خودرو های حاضر در این لیست می توان به بی ام و M2 ، کادیلاک CTS Vsport و کامارو 2016 نام برد. توصیفاتی که در مورد این خودرو ها شده نیز در نوع خود جالب است. برای مثال توصیف فورد موستانگ در این مقاله به این شرح است:
موستانگ شلبی GT350 مدل 2016 یک اتفاق ویژه در خانواده شلبی است. کافی است یک بار پشت فرمان این خودرو بنشینید تا شما هم اعتراف کنید که این خودرو را برای خیابان نساختهاند. همه چیز این خودرو برای پیست طراحی شده است. فقط یک شماره روی درهای خود کم دارد تا به یک خودرو مسابقه تبدیل شود!
راستش را بخواهید حتی بدون افزایش 200 سی سی حجم موتور هم با همان موتور 5000 سیسی استاندارد موستانگ هم این خودرو یک وحشی رام نشدنی بود. اما اکنون با موتور 5200 سی سی دیگر جای هیچ حرف و حدیثی باقی نمیماند. در سیستم تعلیق نسخه GT350 هم به نسبت نسخه استاندارد تغییراتی دادهاند تا فرمانپذیری آن بهطور چشمگیری ارتقا پیدا کند. یک سیستم دیجیتالی با سرعت 3 هزار بار در ثانیه وضعیت چرخها را اسکن کرده و نیرو را بین آنها تقسیم میکند.