اتاق خبر - عباس شعریمقدم، با اشاره به اینکه خصوصیشدن شرکتهای پتروشیمی توان تضمین سرمایه را از این بخش گرفته است، گفت: زمانی شرکت ملی پتروشیمی به تنهایی 20 میلیون دلار تحت برند خود فروش محصول داشت که این پشتوانهای بزرگ و مورد قبولی برای سرمایهگذاران به حساب میآمد.
وی ادامه داد: در حال حاضر با قسمت شدن این صنعت به بخشهای کوچک خصوصی این تضمین وجود ندارد و موضوع یکپارچهکردن و ساختن برند یکسان تقاضایی است که ما به دنبال اجرایی کردن آنیم.
نایب رییس هیات مدیره شرکت صنایع پتروشیمی همچنین تصریح کرد: علاوه بر این میتوانیم از بانک مرکزی و یا وزارت اقتصاد و امور دارایی بخواهیم که برای دریافت سرمایه و فاینانس خارجی به پتروشیمیهای کشور تضمینهای مورد نیاز را بدهند.
شعریمقدم در ادامه دربارهی مزایای ایران برای جذب سرمایهگذاری در حوزه صنعت پتروشیمی عنوان کرد: ایران با توجه به فراوانی مواد اولیه، خوراک و همچنین نیروی انسانی جوان، ارزان و آموزش دیده یکی از بهترین نقاط جهان برای سرمایهگذاری در این زمینه است.
وی افزود: از سوی دیگر ایران به حدود 2000 کیلومتر ساحل دسترسی دارد که این مزیت مهمی به حساب میآید و همچنین ما با توجه به بازار مصرف 80 میلیونی و وجود خوراک فراوان مهمترین جاذبهها را برای توسعه صنعت پتروشیمی داریم.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی دربارهی اولویت جذب سرمایه در پتروشیمی گفت: با توجه به مزایای ایران و اینکه صنایع پاییندستی در هر جایی میتوان ایجاد کرد بزرگترین جذابیت ایران در صنایع بالادستی پتروشیمی است.
شعریمقدم همچنین خاطر نشان کرد: صنعت پتروشیمی ما بیش از هر چیز به سرمایه و تکنولوژی نیاز دارد و اینها جزو اولویتهایی بود که به دست آوردنشان در دوران تحریم امکانپذیر نبود.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از شرکتهای خارجی آمادهی انتقال تکنولوژی به ایران هستند، گفت: از سویی دیگر صنعت پتروشیمی ما برای اجرای طرحهایش به بیش از 500 میلیون دلار سرمایه نیاز دارد که این سرمایه باید از طریق بانکهای بزرگ و معتبر تامین شود و در این بخش مشکلاتی وجود دارد.
ایسنا
94110