Performancing Metrics

خسارت چهار هزار و 810 ميليارد ريالي سيل به بخش كشاورزي خوزستان | اتاق خبر
کد خبر: 337598
تاریخ انتشار: 9 اردیبهشت 1395 - 02:30
رييس سازمان جهاد كشاورزي خوزستان خسارت وارده به بخش كشاورزي ، دام و شيلات اين استان ناشي از سيل و طغيان رودخانه دز در فروردين امسال را چهار هزار و 810 ميليارد ريال عنوان كرد.كرد.

اتاق خبر: كيخسرو چنگلوايي روز چهارشنبه در نشست شوراي كشاورزي شوش در محل فرمانداري اين شهرستان افزود:
سيل و طغيان رودخانه دز و نيز تگرگ و تندباد موجب كاهش 300 هزار تني توليدات بخش كشاورزي ، دام و شيلات خوزستان شد.
وي گفت: به بخش زراعت ، باغباني ، دامپروري ، شيلاب ، طيور ، زنبورداري و نيز زير ساخت ها و تاسيسات اين بخش ها در خوزستان بر اثر سيل اخير خسارت سنگين وارد شده است.
وي با بيان اينكه كشاورزان ، دامداران و فعالان بخش شيلات در 27 شهر خوزستان بر اثر سيل و بارندگي شديد متحمل خسارت سنگين شدند اظهار كرد:چهار هزار و 200 راس دام سنگين و سبك نيز در جريان اين سيل تلف شدند.
رييس سازمان جهاد كشاورزي خوزستان با تاكيد بر ضرورت تسريع در جبران خسارت كشاورزان ، دامداران و شيلات با توجه به حجم خسارت وارده افزود: علاوه بر صندوق بيمه محصولات كشاورزي ، پرداخت خسارت كشاورزان ، دامداران و نيز بخش شيلات از طريق مديريت بحران در دست پيگيري است.
فرماندار شوش نيز با ارايه گزارشي از سيل اخير و خسارت وارده به زير ساخت هاي اين شهرستان در بخش هاي مختلف گفت: طغيان رودخانه دز در اواخر فروردين گذشته موجب آب گرفتگي و يا خسارت به 19 روستاي شهرستان شوش در شمال خوزستان شد.
رضا نجاتي افزود: طبق بررسي به عمل آمده هشت هزار و 500 نفر به طور مستقيم درگير اين حادثه بودند.
رييس ستاد بحران شهرستان شوش مجموع خسارت وارده به زير ساخت هاي مناطق روستايي از جمله بخش راه ، تاسيسات آبرساني ، تاسيسات شهري و نيز بخش كشاورزي را در مجموع تاكنون 800 ميليارد ريال عنوان كرد و افزود:احتمال افزايش اين رقم با بررسي دقيق خسارت وارده به ساير بخش ها وجود دارد.
وي خسارت وارده به بخش كشاورزي اين شهرستان را 480 ميليارد ريال عنوان كرد و گفت: اين خسارت شامل نابودي كامل ششهزار و 500 هكتار مزارع به ميزان 100 درصد و خسارت 10 تا 40 درصدي به 11 هزار و 500 هكتار مزرعه است.
شوش با 220 روستا و بيش از 200 هزار نفر جمعيت در فاصله 100 كيلومتري اهواز مركز خوزستان واقع است.
افزايش دبي رودخانه دز از 300 متر مكعب برثانيه در شرايط عادي به چهار هزار و 500 متر مكعب بر ثانيه در اواخر فروردين امسال موجب طغيان اين رودخانه شد.
طغيان رودخانه دز موجب شد تا علاوه بر تعدادي از روستاهاي شمال خوزستان، مزارع كشاورزي به زير آب رفته و زير ساخت هاي بخش كشاورزي ، دام و شيلات دچار خسارت سنگين شوند.
خوزستان با داشتن 870 هزار هكتار اراضي آبي، 350 هزار هكتار اراضي ديم و 68 هزار هكتار باغات سالانه 138 نوع محصول زراعي، باغي و شيلاتي با بيش از 14.5 ميليون تن توليد مي كند.

منبع:ایرنا

 

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید