Performancing Metrics

فوب خلیج فارس، بهترین مرجع تعیین قیمت بنزین | اتاق خبر
کد خبر: 338175
تاریخ انتشار: 11 اردیبهشت 1395 - 15:23
یک کارشناس مسائل نفت و انرژی در گفت و گو با اتاق خبر
بهترین حالت برای تعیین قیمت بنزین، نرخ فوب خلیج فارس است. در چنین شرایطی با تغییر نرخ فوب، قیمت بنزین نیز در داخل کشور متغیر می شود.

اتاق خبر- گروه اقتصادی: عضو مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد طرح دو نرخی شدن قیمت بنزین، این طرح را برای اجرا در کشور مناسب ندانست.

حامد فرنام کارشناس مسائل نفت وگاز و عضو مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت و گویی که با اتاق خبر داشت با بیان اینکه طرح دو نرخی کردن قیمت به بنزین برای اجرا در ایران مناسب نیست، از تک نرخی شدن قیمت بنزین دفاع کرد و تاکید کرد: بهترین حالت برای تعیین قیمت بنزین، نرخ فوب خلیج فارس است. در چنین شرایطی با تغییر نرخ فوب، قیمت بنزین نیز در داخل کشور متغیر می شود.

فرنام در تشریح دونرخی شدن قیمت بنزین گفت: هدف این طرح این است که یکی از نرخ ها را نزدیک به نرخ فوب خلیج فارس قرار دهد و بتواند به تدریج مردم را به آن نرخ عادت دهند. با این حال با نگاهی به طرح های مشابه می توان این نتیجه را گرفت که طرح هایی که در کشور اجرا می شود در صورتی که در مدت زمان کوتاه تری به مرحله اجرا برسند موفق تر از طرح هایی با مدت زمان طولانی مدت و تدریجی هستند.

عضو مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با ذکر مثالی از طرح هدفمندی یارانه ها و انحراف از اهداف اولیه آن، تصریح کرد: در طرح دو نرخی شدن نرخ بنزین ممکن است همان اتفاقی که برای طرح هدفمندی یارانه ها رخ داد، برای این طرح نیز اتفاق بیفتد و دو نرخی شدن بنزین از اهداف خود دور شود.

این کارشناس مسائل نفت وگاز ادامه داد: کشور های دیگر بر روی نرخ فوب خلیج فارس مالیات های مختلفی وضع می کنند و باعث می شود که قیمت بنزین در این کشورها بالاتر می رود. اما در ایران می توان بدون وضع کردن مالیات های مختلف بر بنزین آن را با نرخ فوب خلیج فارس در کشور عرضه کرد با توجه به اینکه نرخ فوب خلیج فارس تغییرات زیادی را به خود نمی بینید، قیمت بنزین در کشور بدون تغییرات فاحش است.

وی با اشاره به یارانه های اختصاص داده شده به بنزین توسط دولت، از فروش بنزین به نرخ فوب خلیج فارس دفاع کرد و اعلام کرد: با توجه به این مسئله، به هر میزان  که قیمت بنزین به فوب خلیج فارس نزدیکتر باشد میزان یارانه های دولتی اختصاص داده شده به آن کمتر خواهد شد. در چنین شرایطی مصرف کننده با توجه به قیمت بنزین می تواند مصرف بنزین خود را مدیریت کند.

فرنام افزود: در شرایطی که بنزین در کشور با نرخ فوب خلیج فارس در کشور عرضه شود، مهمترین اتفاقی که رخ خواهد داد کمرنگ شدن و محو شدن معضل قاچاق سوخت در کشور است که در هنگامی که نرخ بنزین در کشور دو نرخ خواهد داشت رخ نخواهد داد.

عضو مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با رد ازمیان رفتن قاچاق با بنزین دو نرخی در کشور تصریح کرد: دو نرخی کردن بنزین با توجه به پایین بودن نرخ کنونی فوب خلیج فارس نسبت به گذشته کمتر شده است زیرا برای قاچقپیان سوخت به صرفه نیست. اما در صورت بالا رفتن قیمت نفت و به تبع آن افزایش قیمت فوب خلیج فارس، قاچاق سوخت بار دیگر رونق خواهد گرفت و به اقتصاد کشور ضربه خواهد زد.

این کارشناس مسائل نفت وگاز در مورد ادعای کمک به محیط زیست با دو نرخی کردن قیمت بنزین،ضمن رد این موضوع اعلام کرد: در صورتی که بنزین در کشور به نرخ واقعی فروخته شود، می توان از محل درآمد های کسب شده از این راه به محیط زیست کمک کرد.

وی با ذکر مثالی از طرح سهمیه بندی بنزین و ناموفق بودن آن در کاهش مصرف بنزین گفت: در ابتدای این طرح و با توحه به مطالعات انجام شده در ابتدای اجرای این طرح مصرف بنزین کاهش پیدا کرد اما بعد از مدتی مصرف بنزین دوباره بعد از سازگار شدن مردم با شرایط به حالت اول برگشت.

94105 ت

نظرات
ADS
ADS
پربازدید