Performancing Metrics

مردم داور خوبی برای بازی سیاستمداران هستند | اتاق خبر
کد خبر: 350560
تاریخ انتشار: 23 خرداد 1395 - 16:55
پژوهشگر علوم سیاسی و اندیشه سیاسی اسلام گفت: در جریان های سیاسی مردم اهمیت بسیاری دارند و با آنکه بازیگر خوبی محسوب نمی شوند اما داور خوبی برای بازی سیاستمداران به شمار می آیند.

اتاق خبر - داوود فیرحی به رقابت مداوم میان اصلاح طلبان و اصولگرایان اشاره کرد و تقابل میان دو گروه را موضوعی عادی برشمرد که در تاریخ همواره وجود داشته است.
وی یادآورشد: تقابل میان دو گروه، بحث ذاتی خلقت است و جامعه این گونه رشد می کند و از این رو تقابل، موضوعی طبیعی محسوب می شود.
فیرحی اظهار کرد: اما قسمتی از تقابل نیز به طور معمول ساختگی می شود، یک نوع تقابل آنتاگونیستی که به معنای تضاد شکننده است.
پژوهشگر علوم سیاسی و اندیشه سیاسی اسلام گفت: منظور از تقابل یعنی یک ایده تازه ای تلاش می کند جایگزین ایده قدیمی تری باشد و پروسه ای دارد که شامل قانع کردن، مقاومت و سرانجام غلبه آن می شود.
وی با بیان اینکه گاه تضادهای آنتاگونیستی است که تضادهایی متکی بر خشونت به شمار می آید، خاطرنشان کرد: به طور معمول دو نوع تقابل وجود دارد که یکی طبیعی و و دیگری ساختگی است.
فیرحی ادامه داد: سعی می کنند که رویه دوم (ساختگی) را به گونه ای درست کنند که رقیب را به دلایلی منفی نشان دهند.
پژوهشگر علوم سیاسی و اندیشه سیاسی اسلام گفت: به طور مثال یک جریان می گوید که ما مذهبی هستیم و تلاش می کنند تا رقیب را غیر مذهبی نشان دهند و جریان مقابل را از ادبیات مذهبی خالی کنند و بگویند که آنها سکولار هستند.
وی تاکید کرد: در واقع یک رویارویی مهم است، هر موضوعی و هر کسی ایده خود را با غیریت سازی می تواند معرفی کند و این هم در خانواده کوچک در مالکیت اشیا، بین دو کشور میان دو ایده است و حتی در جهان میان نگرش ها هم وجود دارد.
فیرحی اضافه کرد: بخشی از غیریت لازم است تا زمانی که آدمی با غیر خود جنگ نکند چون غیر آینه است و تا حدی غیریت لازم و شبیه یک رکن بازی است که با حذف حریف، خود بازیکن نیز حذف می شود.
این پژوهشگر علوم سیاسی و اندیشه سیاسی اسلام گفت: لازمه غیریت پذیرش غیر است و به همین دلیل یک موضوعی در نظریه بازی است که در رقابت سیاسی هم به آن اشاره می شود و آن رقابت جوانمردانه است، یعنی تا آنجا به رقیب حمله کنیم که رقیب از بین نرود.
وی به نقش مردم در این رقابت ها اشاره کرد و افزود: مردم خیلی مهم هستند، مردم بازیگر خوبی نیستند اما داور خوبی محسوب می شوند و تا زمانی که بازی باشد داوری می کنند.
فیرحی یادآورشد: بر همین اساس مردم در نظام های استبدادی قدرت تشخیص ندارند، چون بازی انجام نشده است تا کسی قضاوت کند.
به گفته وی مردم فطرت سالمی دارند اما این فطرت تا رقابتی وجود نداشته باشد فعال نمی شود.
این پژوهشگر علوم سیاسی و اندیشه سیاسی اسلام گفت: بی سوادترین انسان ها امتیازها را می شناسند به همین دلیل می گویند که دموکراسی ها شهروندان را باهوش می کند چرا که فرد نظریه های مخالف را می بیند و حق انتخاب دارد.
وی تاکید کرد: دموکراسی همچون بازی و بازی موتور انتخاب است.
فیرحی به میانه روی در این انتخاب اشاره و اظهار کرد: به طور معمول در بازی دو اتفاق رخ می دهد، یکی قضاوت نهایی است که حد وسط ندارد، اما در فضیلت ها، می توان حد وسطی را انتخاب کرد.

ایرنا

94110

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید