به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایرنا، عباسعلی نوبخت از مردم خواست از انداختن کبریت نیمهافروخته و هرگونه مواد آتشزا، بطری و شیشه در داخل پارکهای جنگلی اجتناب و در صورت لزوم آتش را فقط در اجاقهای احداث شده روشن و سپس از خاموش شدن آن اطمینان حاصل کنند.
وی تأکید کرد: سعی شده تا از رسانهها و ابزارهای تبلیغی مانند شبکه های اجتماعی، خبرگزاریها، صداوسیما، تهیه و توزیع دفترچه های راهنما، نصب تابلوهای تبلیغاتی، آمادهسازی و تجهیز ادوات اطفای حریق، آموزش سمنها، تشکیل گروههای گشت و کشیک و سرکشی و بازدید همکاران از تفرجگاه ها در روز طبیعت و با همکاری مردم خطر آتشسوزی را در این روز به حداقل برسانیم.
معاون سازمان جنگلها ادامه داد: شناسایی مناطق بحرانی آتشسوزی و در صورت امکان، جلوگیری از دسترسی افراد به آن و گروهبندی و تجهیز جوامع محلی و دوستداران طبیعت و همچنین هماهنگی و اطلاعرسانی دستگاههای مربوط برای همکاری در 13 فروردین، از دیگر اقدامات پیشبینی شده است.
به گفته نوبخت، مردم میتوانند با مشاهده آتشسوزی در جنگلها و مراتع، در هر ساعت از شبانهروز موضوع را با شماره تلفن رایگان و کشوری 1504 به اطلاع یگان حفاظت منابع طبیعی برسانند.
معاون امور جنگل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به ضرورت پرهیز از ریختن زباله در جنگل و مرتع اظهار داشت: در برخی مناطق از جمله پارکهای جنگلی به گردشگران کیسهٔ زباله داده میشود.
وی افزود: همچنین با احداث زبالهدان و استفاده از مشارکتهای تبلیغی مردم برای جلوگیری از رهاسازی زباله در طبیعت و جمعآوری آن، سعی میشود در روز طبیعت معضل زبالهریزی کاهش یابد.
نوبخت، پرهیز از شستن خودرو و ورود آن به عرصههای جنگلی و ذخیرهگاهی و حفظ نظافت عمومی و همکاری با ماموران پارکهای جنگلی را از دیگر توصیههای مهم برشمرد.
وی از مردم خواست از قطع هر گونه درختان و سرشاخهها و برداشت خاک و خزه و نوشتن یادگاری بر روی درختان خودداری کنند.
نوبخت ادامه داد: مسئولان پارکهای جنگلی به صورت روزانه آمار گردشگران را از تاریخ 25 اسفند 1396 ثبت میکنند که این کار تا روز 15 فروردین 1397 ادامه مییابد و جمع آمار، گویای تعداد دقیق مسافران و گردشگران نوروزی است و به اطلاع عمومی خواهد رسید.
جنگلهای هیرکانی یا جنگلهای شمال 1.9 میلیون هکتار وسعت دارد که 38 هزار و 127 هکتار آن در قالب پارک جنگلی مدیریت می شود.
انتهای پیام/