وی با بیان اینکه در بسیاری از کالاهای حوزه ICT بارکدهای سه رقمی وجود دارد، گفت: ما باید قوانین بینالمللی را بپذیریم تا بتوانیم از حقوق تولیدکنندگان در داخل حمایت کنیم. همچنین باید لایحهای را با همین موضوع به مجلس شورای اسلامی ببریم تا بتوان جلوی سوءاستفادهها از تولیداتمان در فضای مجازی را بگیریم.
این فعال حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در حوزه تولیدات رسانهای و حتی سینمایی نیز حقوق تولیدات آثار در نظر گرفته نمیشود، اضافه کرد: برای اینگونه از سوءاستفادهها که باعث دلسرد شدن تولیدکنندگان نسبت به مقوله تولید میشود، باید قوانین سفت و سختی وضع کرد که اگر کسی از این تولیدات چه در عرصه رسانه و چه در عرصه ارتباطات و فناوری ارتباطات سوءاستفاده کرد، مورد پیگرد قانونی واقع شود. به عبارتی اگر این موارد تخلف و جزو جرایم قانونی به حساب بیایند، بسیاری از مشکلات این حوزه برطرف میشود.
برخوردار همچنین به مسائل فرهنگی و اجتماعی دخیل در مقوله حفظ حقوق تولیدکنندگان در فضای ICT نیز اشاره و تصریح کرد: در بسیاری از کشورهای توسعه یافته، مردم برای تولیدات محتوایی در فضای مجازی احترام قائل هستند که در اینجا نیز میتوان با انجام فرهنگسازیها و یادآوری حقوق به شهروندان این وضعیت را به وجود آورد، ضمن اینکه میتوان با طراحی نوعی از کپیرایت در داخل کشور و یا حتی پیوستن به انواع بینالمللی جلوی این پدیده را گرفت.
تولیدات محتوایی و نرمافزاری به دلیل قابلیت قرار گرفتن در فضای اینترنت به راحتی قابل کپی شدن هستند؛ امری که پیش از هر چیز به تولیدکنندگان این آثار ضرر میرساند و چه بسا آنها را از ادامه فعالیت تولیدی خود دلسرد میکند. با این اوصاف ادامه این روند در بلندمدت حتی میتواند باعث کاهش کیفیت محصولات تولیدشده در عرصه محتوا باشد. با این حال خسرو سلجوقی، عضو هیئت عامل سازمان فناوری اطلاعات چندی پیش از تدوین لایحهای با عنوان "مالکیت معنوی" برای ارائه به مجلس شورای اسلامی و تبدیل شدن به قانون خبر داده بود؛ امری که در صورت تحقق میتواند موجبات حمایت از تولیدکنندگان در این عرصه را فراهم آورد.
انتهای پیام/