Performancing Metrics

ذخیره ۶۰هزارتن سیب و پرتقال برای شب عید | اتاق خبر
کد خبر: 438270
تاریخ انتشار: 20 بهمن 1398 - 15:48
یک مقام مسئول اعلام کرد:
یک مقام مسئول در وزارت جهاد با بیان اینکه ۲۵ هزار تن سیب درختی و ۳۵ هزار تن پرتقال بعنوان ذخایر شب عید در نظر گرفته شده، گفت: با توجه به میزان تولید، مشکلی در تنظیم بازار شب عید نداریم.

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، داراب حسنی، مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی در نشستی خبری، میزان تولید محصولات باغبانی را ۲۴ میلیون تن پیش بینی کرد و افزود: میزان تولید محصولات گلخانه‌ای نیز سه میلیون تن در سال جاری پیش بینی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تنظیم بازار شب عید امسال به وزارت صمت محول شده است، گفت: حدود ۲۵ هزار تن سیب درختی و ۳۵ هزار تن پرتقال تامسون شمال و پرتقال جنوب برای ذخایر شب عید در نظر گرفته شده است.

حسنی با اشاره به اینکه میزان تولید مرکبات در کشور ۵.۵ میلیون تن و میزان تولید سیب درختی ۴ میلیون تن است، تصریح کرد: بنابراین مشکلی برای تأمین میوه شب عید وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه ایران رتبه چهارم جهان را در تولید سیب درختی دارد، اضافه کرد: در تولید محصولاتی مثل زردآلو، انگور و کشمش، ایران به ترتیب در رتبه‌های دوم، سوم، هفتم و سوم جهانی قرار دارد.

در ادامه این نشست علی برابری، مشاور معاون وزیر در امور بازرگانی از ایجاد ترمینال محصولات کشاورزی خبر داد و افزود: در این زمینه با معاونت صنایع وارد مذاکره شده ایم و برای جلوگیری از نوسانات سینوسی عرضه محصولات کشاورزی، ایجاد این ترمینال‌ها را در دستور کار قرار داده ایم.

تشکیل باشگاه تولیدکنندگان زیتون در کشور

در ادامه رحمت الله پریچهر، مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه طرح توسعه باغات زیتون از سال ۷۲ در کشور آغاز شده است، گفت: در حال حاضر در ۲۶ استان کشور زیتون تولید می‌شود که استان‌های زنجان، فارس، گلستان، سمنان و قزوین بیشترین سطح زیرکشت را در این زمینه دارند.

پریچهر سطح زیر کشت باغات زیتون را ۹۲ هزار و ۶۳۰ هکتار عنوان کرد و گفت: ۱۴۷ هزار و ۲۲۴ تن زیتون از این سطح تولید می‌شود، ضمن اینکه میزان تولید روغن ۱۱.۵ هزار تن است.

وی رتبه جهانی در تولید زیتون را بیستم و رتبه کشور در سطح زیر کشت را ۱۶ جهان اعلام کرد و افزود: ما برای تولیدکنندگان بیش از ۵ تن زیتون باشگاه تولیدکنندگان زیتون را شکل دادیم.

پریچهر ادامه داد: در گذشته حدود ۷۰ درصد محصول زیتون تبدیل به کنسرو و ۳۰ درصد تبدیل به روغن می‌شد که اکنون این رقم به ۵۰، ۵۰ رسیده و تلاش می‌کنیم درصد تبدیل را به ۸۰-۲۰ برسانیم چرا که تولید روغن باید اولین مؤلفه ما در حوزه توسعه کشت زیتون باشد.

سرانه مصرف قارچ در ایران یک دوم جهان است

در ادامه غلامرضا تقوی مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ایران رتبه ششم تولید قارچ خوراکی را در دنیا دارد، گفت: مصرف سرانه قارچ خوراکی در کشور ما بیش از ۱.۲ کیلوگرم و میانگین مصرف سرانه دنیا ۴ کیلوگرم است که این نشان می‌دهد باید در زمینه افزایش مصرف قارچ خوراکی اقداماتی را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه تولید قارچ نسبت به سال ۹۲، ۵۹ درصد رشد داشته است، افزود: استان‌های تهران با ۴۱ هزار تن تولید و البرز با ۲۵ هزار تن تولید، رتبه‌های اول و دوم را در این زمینه دارند.

خودکفایی ایران در تأمین اندام‌های تکثیری گیاه

مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در بحث واردات اندام‌های تکثیری، به شدت با کاهش واردات مواجه بوده‌ایم، گفت: خوشبختانه در حوزه تولید اندام‌های تکثیری به ضریب خوداتکایی صد درصد رسیده‌ایم و در حوزه پیاز گل و گیاهان زینتی نیز این کار باید انجام شود.

تقوی با بیان اینکه کشت محصولاتی مثل سبزی و سیفی از فضای باز باید به گلخانه منتقل شود، اضافه کرد: ۸ استان به صورت پایلوت برای اجرای این طرح انتخاب شده‌اند و تاکنون بیش از ۶۶ درصد پیشرفت فیزیکی در این حوزه اتفاق افتاده و به نظر می‌رسد تا پایان سال ۹۸ به صد درصد برسد.

به گفته وی، قرار است در این طرح ۱۰۰۰ هکتار کشت از فضای باز گلخانه منتقل شود.

انتهای پیام/

نظرات
ADS
ADS
پربازدید