به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، حسین مدرس خیابانی، قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت هفته گذشته در گزارشی بر اهمیت صادرات غیرنفتی و ممنوعیت واردات غیرالزامی تاکید و اعلام کرد که وزارت صمت تصمیم دارد واردات هرگونه کالای خارجی دارای مشابه داخلی را ممنوع کند. ممنوعیت واردات برخی تجهیزات فناوری اطلاعات و ارتباطات باعث اعتراض شرکتهای تامین کننده و فعالان حوزه فناوری شده و سازمان نظام صنفی رایانهای به این موضوع واکنش نشان داد.
البته پس از آن معاون امور صنایع وزارت صمت با اشاره به موضوعات مطرحشده پیرامون اعلام محدودیت واردات کالاهای صنعت فناوری خاطرنشان کرد: مکاتبه سازمان نظام رایانه استان تهران به محدودیت ثبت سفارش از سوی یکی از سازمانهای صمت اشاره دارد که موضوع از طریق وزارتخانه پیگیری و برطرف شده و هیچ تغییر رویهای در واردات و ثبت سفارش کالای صنعت IT ایجاد نشده است.
این در حالی است که بخش خصوصی و سازمان نظام صنفی همچنان معتقد است سیاست قبلی در رد کردن ثبت سفارش ادامه دارد. در این راستا احسان زرینبخش - دبیر کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانهای- با اشاره به مشکل عدم هماهنگی در وزارت صمت، گفت: آنها میگویند اصلا مشکلی نبوده و اگر هم بوده حالا حل شده؛ در حالی که هنوز هم بسیاری از شرکتها میگویند درخواستهای ثبت سفارششان رد میشود. یعنی با وجود اینکه مدیران ارشد اعلام کردند محدودیت ثبت سفارش برداشته شده، بدنه کارشناسی میگوید به ما چیزی بخشنامه و اعلام نشده است.
وی ادامه داد: در یک ماه گذشته به دلیل شیوع کرونا ابتدا اعلام شد این موضوع پیگیری نشود و بسیاری از شرکتها هم موضوع را پیگیری نمیکردند، اما زمانی که سازمان نظام صنفی موضوع را پیگیری کرد، به قطعیت رسید که چنین مشکلی وجود دارد و الان هم با وجود اظهارات مدیران ارشد وزارت صمت، همچنان این مشکل حل نشده و درخواستهای ثبت سفارش توسط وزارت صمت رد میشود. این تصمیم بهقدری بهتآور بود که ما تصور میکنیم اشتباهی صورت گرفته و موضوع هنوز به وزارت ارتباطات نرسیده است.
دبیر کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانهای با بیان اینکه اکنون در بازار و برای شرکتهایی که قرارداد دارند، اعوجاج ایجاد شده است، افزود: وقتی قرارداد بسته میشود، ثبت سفارش انجام شده و در نوبت تخصیص ارز از بانک مرکزی قرار میگیرند اما الان نزدیک به یک ماه است که هیچکدام از شرکتها نمیتوانند ثبت سفارش کنند و با ادامه این روند، همه آنها در زمان تحویل جریمه تاخیر خواهند داشت و کسی هم برای هزینهای که اینها متضرر شدند پاسخگو نخواهد بود.
زرینبخش با بیان اینکه این تجهیزات بهقدری هایتک هستند و سرعت رشد تکنولوژی در آنها بالاست که نمیتواند در داخل کشور تولید شود، گفت: باید بررسی شود معیار تولید داخل چیست؟ چه تعدادی ظرفیت تولید داخل داریم؟ میزان مصرف کشور چقدر است و چه دستگاهی و با چه کیفیتی تولید میشود؟ اگر کسی ادعا میکند که توانسته تجهیز تولید داخل تولید کند، وزارت صمت اول باید این ادعا را بررسی کند و اگر درست بود، محدودیت واردات داشته باشد، نه اینکه محدودیت بگذارند و بعد بخواهند بررسی کند.
وی با اشاره به خودتحریمیهای موجود بیان کرد: چنین اقداماتی باعث میشود قیمت تجهیزات بالا و پایین شود، قراردادها به جریمه بخورد، تجهیزات زیرساختهای حیاتی دیر تامین شود و اینها همه معضل است. زمان تحویل این تجهیزات چند ماهه است، چند ماه بعد کارفرما فراموش میکند و اصلا باورش نمیشود که زمانی در وزارت صمت عدم هماهنگی بوده و به همین دلیل تامینکننده تجهیزات را بابت تاخیر جریمه میکند.
انتهای پیام/