به گزارش اتاق خبر، به نقل از مثلث آنلاین، در حالی که انتظار میرفت در ادامه روند رو به رشد انتهای هفته گذشته، قیمت دلار کانال ۲۶ هزار تومانی را حفظ کند، نرخ اسکناس آمریکایی کاهشی شد و در انتهای هفته جاری حتی به نیمه اول کانال ۲۵ هزار تومانی بازگشت.
هفته پیشرو اولین روزها پس از پایان دوران برزخی تعویض دو دولت است و از این نظر برای فعالان و معاملهگران اهمیت ویژهای دارد. با توجه به اینکه دلار پس از تحلیف سالهای۹۲ و ۹۶ عمدتا رفتاری آرام ولی صعودی داشته، تحلیلگران فنی احتمال میدهند که در دوره جاری نیز افزایش قیمت رخ دهد. حتی اگر چند روزه مهار شود.
از طرفی اکبر کمیجانی، رئیسکل بانکمرکزی نیز این روزها نسبت به آینده تورم در کشور اظهار نگرانی کرده و تنها راه کنترل پایه پولی و نقدینگی را رعایت جدی انضباط مالی دانسته است. همتی، رئیس پیشین بانک مرکزی هم به طور پیوسته، نسبت به تامین پولی کسری بودجه و اثرات تورمی ناشی از آن هشدار میدهد.
با این حال عدهای باور دارند که امکان افزایش عرضه ارز توسط بازارساز جهت تلطیف فضای روانی نسبت به دولت جدید وجود دارد و حتی علت کاهش قیمت دلار در روزهای پایانی هفته جاری را هم این میدانند که معاملهگران به واسطه هراس از عرضه زیاد بازارساز در آغاز دولت سیزدهم وارد موقعیت فروش شدند.
بعضی دیگر اما این افزایش فروش را با احتمال تعطیلی دو هفتهای پایتخت با توجه به درخواست وزیر بهداشت، مرتبط میدانند. فارغ از این که کدام یک از این دو نگاه به واقعیت بازار نزدیکتر است، تاثیر درهم امارات را نباید فراموش کرد.
از دو روز پیش درهم امارات (حواله) برخلاف رشد قبلی با افت قیمت روبرو شد، بطوری که درهم امارات (حواله) که ۳ روز پیش تا هفت هزارتومان رسیده بود، روز گذشته با کاهش ۰.۲۸ درصدی به هفت هزار تومان رسید. طبیعتا با ریزش قیمت حواله درهم در چند روز اخیر، نرخ دلار هم متاثر شده است.