
با گذشت بیش از یکسال از رونمایی نخستین کامیون ملی با نام«کاوه» در شرکت سایپا دیزل مدیر عامل کنونی سایپا اعلام کرد که این کامیون کاملا چینی بوده است وهیچ یک ازکالای های استفاده شده در این کامیون ایرانی نیست .
از قرار معلوم این کامیون محصول شرکت دانگ فنگ چین بوده است که بدون اطلاع این شرکت چینی به عنوان کامیون ملی توسط ایرانیان معرفی شده است .پس از اطلاع شرکت دانگ فنگ از این قضیه واعتراض های واصله از سوی این شرکت مدیر عامل سایپا دیزل مجبوربه اعتراف شد وبیان کرد کامیون (کاوه)ساخت داخل نبوده است .
این موضوع در حالی مطرح است که محمد شیخالاسلامی چندی پیش در یک نشست خبری بیان کردکه نامگذاری کامیون چینی بهعنوان خودروی ملی یک اشتباه بود و در واقع این محصول همان کامیون دانگفنگ است که سال گذشته تحت عنوان کامیون ملی با حضور برخی مدیران شرکتهای خودروسازی و نمایندگان مجلس رونمایی شد.
خودروی ملی باید تعریف شود
حمید رضا فولادگر در این خصوص به خبرنگار اتاق نیوز گفت :برای این که خودرویی چه از نوع سواری وچه تجاری به عنوان خودروی ملی مطرح شود باید ابتدا این سوال مطرح شود که آیا این خودرو تمام شرایط لازم برای ملی شدن را داراست؟
این عضوکمیسیون صنایع ومعادن مجلس گفت:ابتدا باید خودروی ملی و ویژگی های آن تعریف شود تا هر خودرویی به عنوان خودروی ملی معرفی نشود.سیستم های اصلی خودرو از قبیل سیستم انتقال خودرو،تعلیق،محرکه و...از جمله مواردی است که باید در یک خودروی ملی لحاظ شود.
طراحی خودروی ملی باید داخلی باشد
احمد مهدوی ابهری دیگر عضو کمیسیون صنایع ومعادن مجلس با بیان این که معرفی کامیون چینی به عنوان ماشین ملی فاجعه است؛افزود:درشاَن مردم ایران نیست که با ورود کالای چینی و ایجاد تغییرات جزئی ،آن را به عنوان خودروی ملی معرفی کنند.
وی گفت :حداقل چیزی که در خودروی ملی باید مد نظر قرار بگیرد؛ طراحی داخلی آن است که باید توسط طراحان و مهندسان داخل انجام شود.با ایجاد تغییرات ظاهری در یک خودروی خارجی نمی شود آن راملی کرد.
با تمام این تفاسیر چه دلیلی وجود داشته است که یک کامیون چینی راملی معرفی کرد .آیا این مسئله هویت مردم ایران رازیر سوال نمی برد وبرای کشور ما ننگ آور نیست ؟ قرار است که امروزدر جلسه ی کمیسیون صنایع ومعادن مجلس این موضوع به بحث گذاشته شود .
انتهای پیام/