Performancing Metrics

کشوهای مصرف کننده نفت از کاهش قیمت آن منتفع می شوند | اتاق خبر
کد خبر: 313241
تاریخ انتشار: 11 بهمن 1394 - 11:26
کارشناس اقتصادی در گفت و گو با اتاق خبر:
حسین راغفر با بیان اینکه نباید قیمت نفت تا این اندازه نازل باشد، ادامه داد: این مسئله ای است که موجب منتفع شدن کشورهای مصرف کننده نفت خواهد شد. به عنوان مثال کشوری مانند فرانسه چیزی در حدود 20 میلیارد دلار از کاهش قیمت نفت، فقط در سال گذشته سود به دست آور

اتاق خبر- طی چند ماه اخیر قیمت نفت باکاهش قابل توجهی مواجه شده است که بدون شک این عامل معلول دلایل مختلف سیاسی و اقتصادی است. کشور ما به عنوان دومین تولیدکننده نفت در اوپک محسوب می شود و همچنین بیش از 50 درصد بودجه کشور به این ماده وابسته است؛ بنابراین کاهش قیمت نفت تبعات زیادی بر اقتصاد کشور خواهد داشت. برای بررسی دلایل کاهش قیمت نفت و تاثیر آن بر اقتصاد کشور و همچنین راهکارهای کاهش پیامدهای منفی سیر نزولی قیمت نفت، گفت و گویی را با حسین راغفر کارشناس اقتصادی ترتیب داده ایم که در ادامه می خوانید.

حسین راغفر کارشناس اقتصادی در همین رابطه گفت: قیمت نفت همواره تحت تاثیر عوامل اقتصادی و غیر اقتصادی قرار داشته و در بسیاری از موارد معیارهای غیر اقتصادی بسیار نقش تعیین کننده ای دارند.

حسین راغفر در گفت و گو با اتاق خبر افزود: یکی از دلایل اقتصادی موثر بر کاهش قیمت نفت، کاهش تقاضا است. به دلیل رکود اقتصادی، میزان تقاضای کشوری همچون چین که بیشترین تقاضا را در بازار جهانی داشته،  کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: کاهش قیمت نفت سبب شده است که برخی از فعالیت ها در کشورهای تولیدکننده نفت به خصوص در کشورهای صنعتی همچون آمریکا کاهش پیدا کند. به دلیل اینکه میزان قیمت تولید در این کشور بالا است و طبیعتا صرفه اقتصادی نخواهد داشت.

راغفر تصریح کرد: از جمله عوامل سیاسی می توان به موضوع رقابت های عربستان در منطقه که به دنبال اهداف سیاسی خود و فشار بر روی ایران و روسیه است، اشاره کرد. عرضه زیاد نفت توسط این کشور سبب شده که قیمت جهانی نفت در بازار کاهش پیدا کند.

وی با بیان اینکه نباید قیمت نفت تا این اندازه نازل باشد، ادامه داد: این مسئله ای است که موجب منتفع شدن کشورهای مصرف کننده نفت خواهد شد. به عنوان مثال کشوری مانند فرانسه چیزی در حدود 20 میلیارد دلار از کاهش قیمت نفت، فقط در سال گذشته سود به دست آورد. به هرحال کشورهای صنعتی مصرف کننده از این جریان به وجود آمده خوشحال هستند.

به گفته راغفر؛ آثار سوء این کاهش قیمت بر بسیاری از کشورهای تولیدکننده از جمله خود عربستان و کشور ما دیده شده است. وابستگی عمیق اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی می تواند تاثیرات منفی بر فعالیت های اقتصادی کشور داشته باشد.

وی اضافه کرد: بودجه کشور، وابستگی شدیدی به درآمدهای نفتی دارد و این موضوع تاثیرات منفی بر اقتصاد کشور باقی می گذارد.

این کارشناس اقتصادی در رابطه با راهکارهای کاهش پیامدهای منفی سیر نزولی قیمت نفت، اظهار کرد: باید تلاش کنیم که بخش های تولیدی کشور رونق پیدا کنند.

وی با اظهار تاسف از اتلاف فرصت های اقتصادی بزرگ موجود در کشور گفت: اگر از این ظرفیت ها به نحو احسن استفاده شود؛ ضمن ایجاد مشاغل گسترده در کشور، منبع کسب درآمدهای مالیاتی برای دولت قرار می گیرند.

راغفر افزود: اقتصاد کشور باید به سمت افزایش تولید حرکت کند تا دولت درآمدهای خود را بر مبنای رشد فعالیت های تولیدی و درآمدهای حاصل از آن و همچنین کسب مالیات از این دست فعالیت ها قرار دهد.

وی به فرصت های سرمایه گذاری در کشور که می تواند جایگزین درآمدهای نفتی شود؛ اشاره کرد و گفت: فرصت های زیادی در بخش کشاورزی کشور وجود دارد که متاسفانه به دلیل ناکارآمدی این بخش اتلاف می شود.

راغفر افزود: لازم است یک نظام تولیدی مناسب در بخش کشاورزی که محصولات را با قیمت عادلانه تری در بازار عرضه کند، ایجاد شود که این امر حتی منجر به رشد صنعت فرآوری غذا در کشور و صادرات آن خواهد شد. منتهی تمام این فرصت ها از بین می رود.

وی همچنین به پتانسیل های موجود در حوزه صنایع دستی اشاره کرد و گفت: ظرفیت های زیادی در این بخش نیز وجود دارد اما متاسفانه بسیار منفعلانه عمل می کند.

راغفر تاکید کرد: علاوه بر ناکارآمدی بخش های تولیدی در کشور و مشکلات وابستگی به درآمدهای نفتی باید به مسئله فساد هم در کشور توجه کرد که منابع گسترده ای که می تواند وارد چرخه اقتصادی شود را وارد فعالیت های غیر مولد کرده است و این قضیه کج کاری های اقتصادی را دو چندان می کند.

 

نظرات
ADS
ADS
پربازدید