اتاق خبر: سياوش رعيت پناه روز چهارشنبه،براساس اين بررسي آزمايشگاهي كه در سال 92 انجام شد، ميزان سموم بر روي اين دو نوع محصول راهبردي مازندران كمتر از حد زيان قرار دارد و هيچگونه عوارضي جانبي براي مصرف كنندگان ندارد.
وي اضافه كرد : سموم مركبات و برنج حداقل بين 50 تا 90 روز قبل از مصرف انجام مي شود ودراين مدت زيان سموم از بين مي رود و در حد كمتر از مجاز قرار مي گيرد.
به گفته وي حدمجاز براي استفاده از اين محصولات پس از استفاده از سم حدود 50 روز است كه حد زماني در مركبات و برنج رعايت مي شود.
اين كارشناس گياهپزشكي مهمترين نگراني مضرات سموم براي مركبات را واحدهاي سورتينگ غيرمجاز دراين استان اعلام كرد.
بنا برگفته رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران از 24 تا 26 هزار تن مصرف كل سموم در ايران، چهار هزار تن در سال در مازندران مصرف مي شود كه از اين مقدار، يك هزار و 500 تا دو هزار تن سم گرانول ديازينون است كه ماده موثره آن فقط 5 تا 10 درصد است و 99 درصد از محصولات توليدي اين استان به صورت سالم توليد و به مصرف كنندگان مي رسد.
** پايين بودن سرانه مصرف سموم در محصولات كشاورزي كشور نسبت به اروپا
طبق آمار رسمي سرانه مصرف سموم در مزارع كشاورزي ايران در هر هكتار 400 گرم است كه اين سرانه در كشورهاي آمريكا و اروپايي بين يك هزار و 300 تا يك هزار و 500 گرم است.
در اين استان 220 هزارهكتار از اراضي زراعي زيركشت محصول برنج و 100 هزار هكتار از اراضي باغي نيز باغ مركبات اختصاص دارد كه سالانه از اين مزارع 900 هزارتن برنج سفيد و يك ميليون و 700 تا دو ميليون تن مركبات برداشت مي شود.
همچنين درمازندران بيش از 60 واحد سورتينگ براي نگهداري مركبات فعال است.
منبع:ایرنا