گروه اقتصادی:به گزارش اتاق خبر،قطع روابط یک جانبه عربستان صعودی با ایران و لابی های گسترده بزرگترین تولیدکننده نفت در جهان با سایر کشورهای حوزه خلیج فارس منجر به این شد تا به تازگی اعراب خلیج فارس روند مذاکرات گازی را متوقف کنند و به گفته معاون وزیر نفت شرایطی که با عربستان پیش آمد، برخی از کشورهای عربی را نگران کرده است. قطع مذاکرات در حالی صورت گرفته که برخی از کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس گاز کافی برای تامین نیازهای خود ندارند. این کشورها علاقه مند به واردات گاز طبیعی از ایران هستند و قطعا عدم تامین گاز به ضرر این کشورها خواهد بود. این مقام مسئول اظهار داشته که کشورهای عربی به دنبال واردات گاز طبیعی از ایران در فصول گرم و تابستان هستند که در این فصل هم گاز مازاد و کافی برای صادرات به کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس در اختیار داریم.
بدون تردید کشورهای حوزه خلیج فارس علاقمند خریدگاز طبیعی از ایران هستندو در این بین کشور عمان که طی سال های اخیر روابط دیپلماتیک خوبی با تهران داشته همچنان مشتری اصلی گاز طبیع ایران خواهد بود و طی یادداشت تفاهمی که سه سال پیش منعقد شد دو طرف در احداث خط لوله گاز ایران توافق کردند و با این اوصاف تا اطلاع ثانوی مشتری اصلی گاز ایران در حوزه خلیج فارس عمان خواهد بود.
بر اساس این گزارش روابط بین ایران و عربستان که اکثر اوقات در حد مطلوبی نبوده در روابط تجاری ایران با اعراب خلیج فارس تاثیر گذاشته است و احتمال اینکه در ماه های آتی روابط اقتصادی در هر حوزه ای با کشورهای عربی همسایه تحت تاثیر قهر دیپلماتیک سعودی ها با ایران قرار بگیرد؛ بسیار بالاست.
ا.ا94103