Performancing Metrics

تبعات واردات خودرو با ارز مبادله ای | اتاق خبر
کد خبر: 358706
تاریخ انتشار: 22 تیر 1395 - 10:44
اعضای کمیسیون صنعت خانه اقتصاد ایران در گفت و گو با اتاق خبر بررسی کردند
ماشین آلات وارداتی هر سال تغییر قیمت تغییر فرم، تغیر مدل خواهند داشت. این که چگونه می توان بر قیمت این ماشین ها نظارت داشت، خود مسئله ای اساسی است.

رییس کمیسیون صنعت خانه اقتصاد ایران،در خصوص واردات خودرو با ارز مبادله ای گفت: ما به قدری ارز نداریم که کالای اساسی و ماشین آلات و مواد اولیه واحدهای تولیدی را تأمین کنیم. اصلا توجیه ندارد که برای واردات خودرو یا واردات هر کالای ساخته شده دیگری که خیلی ضروری نیستند، از ارز مبادله ای استفاده کنیم.

محمود نجفی سهی، ضمن اشاره به نحوه سودجویی برخی افراد در واردات خودرو اظهار داشت: این افراد با هر شرایطی که می خواهند ماشین را وارد می کنند. در حال حاضر بالغ بر 200 مدل ماشین در کشور وجود دارد، در چند سال آتی چه کسی می خواهد لوازم یدکی این ماشین ها را تأمین کند ،به عنوان مثال از برند هیوندایی بیش از 40 مدل وارد کشور می شود آیا واردکننده می تواند لوازم یدکی این خودروها را تأمین و وارد کند؛ یا اگر چراغ ماشینی شکست باید ماه ها منتظر بماند که از دبی یا هر جایی دیگر این چراغ وارد شود تا بتواند خودروی خود را تعمیرکند.

این کارشناس صنعت خودرو افزود: این اولین و بزرگ ترین مشکل خودروهای وارداتی است.

نجفی ادامه داد: خدمات پس از فروش  خودروهای وارداتی به دلیل تنوع بسیار زیاد ماشین ها ، با سرویس دهی پایین مواجه خواهد بود ، به عنوان مثال اگر 100 هزار خودرو وارد می کنیم و این 100 هزار ، بین 200 تا 250 مدل تقسیم شود در نتیجه تیراژ محدودی از هر مدل را وارد کشور می شود.

رییس کمیسیون صنعت خانه اقتصاد افزود: آیا مکانیک می تواند تخصص لازم را برای تعمیر تمام این ماشین ها کسب کند؟

وی تصریح کرد: متأسفانه تنوعی را که در واردات خودرو ایجاد کردند، از مسیرهایی است که منافع بسیار زیادی را برای واردکننده ایجاد می کند، چرا که هیچ کنترلی در داخل کشور بر روی این موضوع نمی تواند وجود داشته باشد.

نجفی ادامه داد: ماشین آلات وارداتی هر سال تغییر قیمت تغییر فرم، تغیر مدل خواهند داشت. این که چگونه می توان بر قیمت این ماشین ها نظارت داشت، خود مسئله ای اساسی است. مطلب مهم دیگر ضوابطی است که می گوید چند سال بعد از واردات خودرو باید تولید داخل را شروع کرد، ولی متأسفانه نه تنها ساخت داخل شروع نشد بلکه با وارد کردن تیراژ پایین ماشین ها و تغییر مدل ماشین های وارداتی، دیگر تولید هیچ مدلی در داخل کشور توجیه اقتصادی ندارد. این نیز سوء استفاده ای است که واردکنندگان خودرو از صنعت کشور می کنند.

این کارشناس صنعت خودرو افزود: در مورد قیمت خودروهای وارداتی نیز، با توجه به تنوع محصولات هیچ سازمانی نمی تواند قیمت منطقی فروش این نوع خودروها را پیدا کند که منافع خریدار حفظ گردد.

وی در خصوص انجمن و سازمان های موجود در صنعت خودرو گفت: ما تنها یک انجمن به نام انجمن خودروسازان  در کشور داشتیم که این انجمن، به دو انجمن خودروسازان و واردکنندگان خودرو تبدیل شد. اخیرا وارد کنندگان خودرو این انجمن را نیز به دو بخش تقسیم کرده اند؛ انجمن واردکنندگان مجاز خودرو و انجمن واردکنندگانی که مجوز ندارند.

نجفی خاطرنشان کرد:  این آشفته بازاری است که در حال حاضر در صنعت خودرو کشور وجود دارد. بایستی یادآور شدکه در آینده نزدیک نیز خریدارانی که از خوروهای وارداتی استفاده می کنند، در تأمین لوازم یدکی و قطعات خودروی خود دچار مشکل خواهند شد.

وی در خصوص ابهاماتی در مورد واردات خودرو با ارز دارو صورت گرفته است، گفت: من از این موضوع اطلاعی ندارم ولی اگر چنین امری صحت داشته باشد هم دست مسئولین مملکت درد نکند و هم دست کسانی که از این فرصت استفاده کرده و پول داروی مردم را برای وارد کردن خودرو  هزینه نمودند.

در ادامه احمد شریفی از اعضای کمیسیون صنعت خانه اقتصاد ایران در خصوص واردات کالا با ارز دولتی گفت: برای کسانی که قطعه ساز هستند می توان گفت این روند مانند یک ضربه مهلک می باشد. البته بایستی اذعان داشت که این موضوع باید دسته بندی شود، به عنوان مثال چه ضرورتی دارد که ماشین بالای 100 میلیون تومان با ارز دولتی وارد شود؟ در واقع ارزهای مبادله ای باید برای تولید و تأمین قطعات خودرو در داخل کشور استفاده شود.

وی تصریح کرد: تا زمانی که به تولید اهمیت ندهیم متأسفانه سودجویی های برخی از واردکنندگان ادامه خواهد داشت.

در ادامه مزدک اعتمادی در خصوص واردات خودرو با ارز مبادله ای اظهار داشت: به شخصه واردات خودرو با ارز مبادله ای را به عنوان یک تولیدکننده ایرانی به صلاح نمی دانم. اگر با ارز مبادله ای ماشین وارد کشور شود می توان گفت که قدرت رقابت تولیدکننده داخلی از بین خواهد رفت و این امر لطمات جبران ناپذیری به تولیدکننده داخلی خواهد زد.

وی ادامه داد: بایستی عرضه مبادله ای را در اختیار تولیدکننده قرار دهند و از آن ها، کیفیت و تنوع محصول بخواهند.

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید