Performancing Metrics

صدور نیمی از کدهای معاملاتی خارجی بورس انرژی بعد از برجام | اتاق خبر
کد خبر: 391998
تاریخ انتشار: 29 فروردین 1396 - 15:06
حسینی اعلام کرد
مدیرعامل بورس انرژی می‌گوید جذب معامله‌گران خارجی در این بورس بعد از برجام در سال ۱۳۹۵ رشد خوبی داشته، به‌طوری که نیمی از کدهای معاملاتی خارجی که تاکنون برای بورس انرژی وجود دارد بعد از برجام گرفته شده است.

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، سید علی حسینی در نشست خبری که امروز در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه برگزار شد، گفت: یک تفکر سنتی که از گذشته شکل گرفته این است که تجارت انرژی در اختیار بخش دولتی قرار دارد. ما باید بتوانیم این تفکر را تغییر دهیم هر چند که در نگاه اول این موضوع کار ساده‌ای به نظر می‌رسد، ولی در عمل کار پیچیده‌ای است.

وی درباره‌ مزایای استفاده از سازوکار بازار، اظهار کرد: از جمله مزایای بورس‌ها می‌توان به کشف قیمت صحیح و تعادلی، پیشگیری از وقوع تخلفات و استفاده از رانت، کاهش نوسان قیمت، کاهش هزینه‌های معاملاتی و کاهش انحصار و تقویت رقابت و کارایی اشاره کرد.

مدیرعامل بورس انرژی، اضافه کرد: در بورس انرژی برای هر معامله حداقل ۱۵ ویژگی را هر روز منتشر می‌کنیم و این ویژگی مهم برای همه علاقه‌مندان قابل استفاده است. بحث فساد و تخلفات یکی از آفت‌های مهم اقتصاد انرژی است، اما انجام معاملات در بورس انرژی و نظارت سازمان بورس از فشارها و رانت‌ها جلوگیری می‌کند و باعث شفافیت در معاملات می‌شود.

حسینی تصریح کرد: ما بالغ بر ۱۵۰ شرکت حقوقی خارجی را به عنوان معامله‌گر در بورس انرژی داریم و ۵۹ کارگزار برتر سرمایه جزو کارگزاران ما هستند که ۷۶ ایستگاه معاملاتی را راهبری می‌کنند.

وی اظهار کرد: جذب معامله‌گران خارجی در بورس انرژی بعد از برجام در سال ۱۳۹۵ رشد خوبی کرد به‌طوری که نیمی از کدهای معاملاتی ما در بورس انرژی بعد از برجام گرفته شده است.  

مدیرعامل بورس انرژی درباره‌ اقدامات توسعه‌ای که در بورس انرژی انجام شده، گفت: عرضه موفقیت‌آمیز محموله ۳۵ هزار تنی نفت کوره ۳۸۰ سانتی استوک شرکت نفت ملی ایران در رینگ بین‌المللی بورس انرژی از جمله اقدامات مفیدی بود که در بورس کالا انجام شد. علاوه بر این سایر اقسام نفت مثل نفت خام سبک در بورس کالا عرضه و معامله می‌شود. همچنین عرضه شرکت نفت ایران و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران را در بورس انرژی داریم که عرضه‌هایش نسبتا منظم شده و خریداران می‌توانند برای مشارکت در بازار پذیرش داشته باشند.

حسینی افزود: تمامی مصرف‌کنندگان بالای پنج مگاوات ملزم هستند که برق مصرفی خود را از طریق بورس انرژی تامین کنند.

وی درباره برنامه‌های آتی بورس انرژی گفت: توسعه رینگ بین‌الملل بابت معاملات متانول، نفت کوره، گاز مایع و بسترسازی بابت عرضه موفق تمام قراردادهای پتروشیمی و پالایشگاهی از جمله برنامه‌های آینده بورس انرژی است. همچنین ما پیگیر بازارهای مشتقه و تامین مالی فعالان حوزه انرژی خواهیم بود.

انتهای پیام/

نظرات
ADS
ADS
پربازدید