Performancing Metrics

پیش‌بینی برداشت 2000 کیلو ریواس از علی‌آباد چهل‌گزی مهریز | اتاق خبر
کد خبر: 393070
تاریخ انتشار: 19 اردیبهشت 1396 - 22:54
مسئول بهره‌برداری محصولات فرعی مرتعی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد پیش‌بینی کرد که امسال بیش دو هزار کیلوگرم محصول ریواس از این منطقه برداشت شود.

مسئول بهره‌برداری محصولات فرعی مرتعی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد با اشاره به صدور پروانه بهره‌برداری 10 هکتار از دشت ریواس مرتع تابستانه چاه ترش علی‌آباد چهل‌گزی شهرستان مهریز، پیش‌بینی کرد که امسال بیش دو هزار کیلوگرم محصول ریواس از این منطقه برداشت شود.

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، «محمدرضا  زرگران» با اشاره به این که برداشت کلیه محصولات فرعی مرتعی در استان به جز آنغوزه تلخ و شیرین در شهرستان‌های بافق، بهاباد و مهریز ممنوع است، اظهار کرد: البته در راستای اجرای طرح تحقیقاتی «بررسی مواد موثره و تاثیر خاکی رویشگاه ریواس در کاهش سنتز مواد تلخ در منطقه چاه ترش علی‌آباد چهل‌گزی شهرستان مهریز» برای دومین بار یک مورد پروانه بهره‌برداری در این مورد صادر شده است تا علاوه بر فعالیت‌های تحقیقاتی مذکور، در قبال این برنامه برای دولت درآمدزایی نیز انجام شود.

وی محدوده این طرح را 100 هکتار و سطح مفید رویشگاه را ۱۰ هکتار از دشت ریواس مرتع تابستانه چاه ترش ذکر و پیش‌بینی کرد که در سالجاری دو هزار کیلوگرم محصول اعم از برگ و ساقه و غیره از این گیاه در استان تولید شود.

زرگران خاطرنشان کرد: این دشت با مساحتی بالغ بر 40 هزار هکتار به دلیل برخورداری از پوشش یک‌دست گیاه ریواس، از مناطق شاخص استان که قابلیت گردشگری نیز دارد، محسوب می‌شود.

وی با اشاره به مرغوبیت ریواس دشت علی‌آباد و ارزش بالای خوراکی آن، اظهار کرد: این گیاه که از گیاهان اصیل و با قدمت ایرانی به حساب می‌آید، دارای ظاهری شبیه به کرفس اما صورتی‌رنگ با طعم ترش و شیرین یا ملس است و به طور طبیعی در فصل بهار تا اوایل تابستان می‌روید.

به گفته‌ی زرگران، این گیاه علاوه بر مصارف دارویی، در صنایع غذایی و تبدیلی و صنعتی نیز مورد استفاده است ولی بسیاری به لحاظ خواص درمانی آن از برای تهیه شربت، ترشیجات و خوراکی‌های مختلف بهره می‌گیرند.

وی اظهار می‌کند: ریواس سرشار از عناصر معدنی و انواع ویتامین‌هاست و به هضم غذا کمک می‌کند و در درمان بسیاری از بیماری‌ها و عوارض موثر است.

مسئول بهره‌برداری محصولات فرعی مرتعی استان در مورد طرح بهره‌برداری آنغوزه تلخ و شیرین در استان نیز ابراز امیدواری کرد که با آماده شدن کلیات طرح، مناطق مستعد استان به مزایده گذاشته و از سوی بخش حقیقی و حقوقی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

انتهای پیام/

نظرات
ADS
ADS
پربازدید