به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی امروز در حاشیه رونمایی از کارپوشه ملی ایرانیان در خصوص مذاکره برای رفع فیلتر یوتیوب و بلاگ اسپات برای مراجع دانشگاهی، توضیح داد: در حال حاضر حتی کسانی که میخواهند در حوزه پزشکی تحقیقات کنند، هم باید فیلترشکن نصب کنند. به کار بردن یک مکانیزم پالایش برای همه مطلوب نیست. یکی از بحثهایی که در پالایش هوشمند به دنبال آن بودیم و اکنون زیرساختاش فراهم شده همین موضوع است که برای گروههای مختلف، سیاستهای مختلف اعمال شود.
وی ادامه داد: برای مثال خبرنگاران نیاز به سایتهای خبری دارند که شاید به دستور مقامات قضایی از دسترس خارج شده باشند و ما آنها را از دسترسی به این منابع محدود کردیم. اکنون زیرساختهای لازم فراهم شده که شاید گامی برای پیاده سازی نظام پالایش در سالهای آینده باشد. طبیعتا نسبت به گروههای اجتماعی کم سن و سالتر مراقبتهای بیشتر داشته و به کسانی که نیاز به دسترسیهای علمی یا سیاسی دارند، دسترسی بهتری بدهیم.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد: با رفع فیلتر این دو سرویس میتوانیم مرحله آزمایشی این کار را آغاز کرده تا بتوانیم تحولی جدی در نظام پالایش صورت دهیم.
آذری جهرمی در پاسخ به سوالی مبنی بر ارائهی وی پی انهای غیرمجاز در سایتهای مختلف، بیان کرد: از مصادیق مجرمانهای که در موارد 66گانهای که در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه مشخص شده، ترویج شیوههای دور زدن فیلترینگ است. طبیعتا اگر سایتی خرید و فروش وی پی ان انجام دهد، از این مصادیق است و دادستان کل کشور و مراجعی که مسوول پایش هستند وظیفه دارند آنها را شناسایی کرده و اعمال مقررات کنند.
وی با بیان این که درباره سایتهایی که باید فیلتر شود، نقشی مترتب بر وزارت ارتباطات نیست، افزود: اما ما همیشه با یک تناقض روبهرو هستیم که در حوزه فیلترینگ تمام فشارها را متوجه بخش فنی کار که وزارت ارتباطات است میکنیم و دیگران مسوولیت خود را انجام نمیدهند. زمانی که یک فضای باز برای خرید و فروش موارد مجرمانه برای مثال مشروبات الکی در شبکههای اجتماعی وجود دارد، به جای بستن این شبکهها باید با مکانیزمها برخورد کرد و افرادی که در پلیس فتا هستند باید در این خصوص اظهارنظر کنند.
انتهای پیام/