Performancing Metrics

نگاهی به عملکرد ۱۰۰ روزه وزارت نیرو تلاش برای پیشبرد برنامه‌ها بدون وزیر | اتاق خبر
کد خبر: 402932
تاریخ انتشار: 11 آذر 1396 - 15:03
وزارت نیرو به عنوان متولی بخش آب و برق در ۱۰۰ روز اولیه دولت دوازدهم علی‌رغم مشخص نشدن وزیر، اقدامات متعددی انجام داده که می‌توان به کاهش ۹۸ میلیون مترمکعبی آب‌های زیرزمینی و سرمایه‌گذاری خارجی ۳۴ میلیون دلاری در بخش نیروگاه های خورشیدی اشاره کرد.

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، بر اساس گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه دولت، بهره برداری از ۱۴۷۷۵ هکتار شبکه های اصلی آبیاری و زهکشی در اراضی پایاب با تکمیل طراحی تامین آب، تعادل بخشی به سفره های آب زیرزمینی در چارچوب مصوبات شورای عالی آب از طریق جلوگیری از اضافه برداشت چاه های مجاز و مسلوب المنفعه کردن چاه‌های غیر مجاز و کاهش برداشت غیر مجاز از آب‌های زیرزمینی به میزان ۹۸ میلیون متر مکعب اشاره شده است.

علاوه بر این طی این مدت آغاز عملیات اجرایی سد ماشکید سفلی در استان سیستان و بلوچستان، بهره برداری از یک واحد نیروگاه برقآبی سد داریان به ظرفیت ۷۰ مگاوات اهم عناوین عملکرد بخش آب وزارت نیرو در ۱۰۰ روز نخست شروع دولت بوده است.

در حوزه برق نیز در گزارش ۱۰۰ روزه دولت وضعیت این صنعت اینگونه تبیین شده که صنعت برق ایران در جایگاه چهاردهم در سطح جهانی و جایگاه اول در منطقه قرار دارد و حدود ۳۴ میلیون مشترک برق در کشور از شبکه سراسری برق برخوردار هستند و بیش از ۷۷ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده نیروگاهی نصب شده است.

علاوه بر این شبکه برق دارای ۱۲۳ هزار کیلومتر شبکه انتقال و فوق توزیع بوده اما تعرفه فروش انرژی و انشعاب برق متناسب با قیمت تمام شده طی سال های قبل اصلاح نشده بود همچنین حجم بدهی های صنعت برق به تولید کنندگان بخش خصوصی برق، پیمانکاران و تولید کنندگان تجهیزات و بانک ها به میزان بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

از سوی دیگربستر لازم جهت استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور راندمان پایین نیروگاه ها و تلفات انرژی برق ایجاد نشده بود.

در همین راستا چشم انداز و اهم شاخص های انجام شده در این بخش افزایش راندمان و کاهش هزینه سوخت مصرفی نیروگاه ها با شروع بهره برداری از ۴ واحد بخار نیروگاه های گازی شیروان، پرند، سمنگان و تابان و افزایش ظرفیت ظرفیت جدید تولید برق به میزان ۶۴۰ مگاوات وصرفه جویی سالیانه حداقل ۹۳۲ میلیون مترمکعب سوخت مصرفی نیروگاه ها تبیین شده است.

همچنین بهره برداری از نیروگاه های تجدیدپذیر به میزان ۴۲ مگاوات در استان های مختلف، بهره برداری از ۶۴ مگاوات مولدهای مقیاس کوچک در نقاط مختلف کشور، افزایش ۲۵۵ هزار مشترک جدید برق و توسعه و بهینه سازی شبکه انتقال، فوق توزیع و توزیع برق کشور در راستای افزایش قابلیت اطمینان شبکه برق و امکان تأمین برق مطمئن و پایدار با اتمام عملیات اجرایی و راه اندازی ۳۸ پست جدید برق ۴۰۰، ۲۳۰، ۱۳۲ و ۶۴ کیلو ولت به همراه خطوط انتقال برق جدید جز چشم انداز های صنعت برق تعریف شده است.

علاوه بر این برنامه ریزی و انجام تمهیدات لازم برای عبور موفق از پیک بار تابستان سال ۱۳۹۷، صادرات برق به میزان حدود ۲۰۰۰ میلیون کیلو وات ساعت، بهره برداری از واحد اول نیروگاه برق آبی در استان کرمانشاه به ظرفیت ۷۰ مگاوات، بهره برداری از واحدهای اول نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان و سمنگان با ظرفیت ۳۲۰ مگاوات، راه اندازی سامانه استعلامات چند سویه درخواست و تحویل سوخت به متقاضیان چاه های کشاورزی (کار مشترک وزارت نیرو و جهادکشاورزی و شروع عملیات اجرایی نیروگاه سیکل ترکیبی راندمان بالا  کلاس F بندرعباس از دیگر چشم اندازهای این برنامه است.

در تعریف اهم برنامه های آینده نیز به بهره برداری از ۲۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی با احداث و رویکرد افزایش بازدهی، افزایش ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر به ۴۰۰۰ مگاوات در کشور، توسعه و بهینه سازی شبکه انتقال، فوق توزیع و توزیع برق کشور، ارتقاء متوسط راندمان (بازدهی) نیروگاه های حرارتی کشور به حداقل ۴۰ درصد اشاره شده است.

همچنین کاهش تلفات شبکه توزیع برق کشور، ساماندهی اقتصاد برق و بهبود فضای کسب و کار، بهبود شاخص های بهره وری و قابلیت اطمینان شبکه، سازگاری زیست محیطی و ارتقای ایمنی در فعالیت های صنعت برق، توسعه زیرساختهای هوشمندسازی شبکه برق و ایجاد ارزش افزوده از طریق ارائه خدمات مخابراتی و انتقال دیتا از دیگر برنامه های وزارت نیرو در برنامه ۱۰۰ روزه دولت دوازدهم است.

انتهای پیام/

نظرات
ADS
ADS
پربازدید