Performancing Metrics

تولید تجمعی میدان نفتی آذر از مرز ۲۰ میلیون بشکه گذشت | اتاق خبر
کد خبر: 427057
تاریخ انتشار: 26 اردیبهشت 1398 - 14:47
طبق برنامه‌ریزی‌ها قرار است میزان برداشت نفت از میدان مشترک آذر در نیمه‌ی دوم سال ١٣٩٨ از حدود ۳۰ هزار بشکه به ۶۵ هزار بشکه در روز برسد.

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، نخستین تولید از میدان نفتی آذر به میزان ۱۵ هزار بشکه در روز، به پایان سال ۱۳۹٥ مربوط است که در اردیبهشت سال ١٣٩٦ به میزان ٣٠ هزار بشکه در روز افزایش یافت.
از ۸ حلقه چاه به بهره‌برداری رسیده‌ی این میدان، روزانه ٣٠ هزار بشکه نفت استخراج می‌شود و در مرحله دوم با اضافه شدن ۱۱ حلقه چاه دیگر میزان برداشت، ۶۵ هزار بشکه نفت و ۷۸ میلیون فوت مکعب گاز در روز خواهد بود. هم‌چنین میزان نفت درجای میدان نفتی آذر، ۲.۵ میلیارد بشکه ارزیابی شده و مقدار نفت قابل استحصال ۴۰۰ میلیون بشکه برآورد شده است.

در این باره، سیدوحید حسینی - مدیر پروژه شرکت راه‌اندازی و بهره‌برداری صنایع نفت (OICO) در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که میدان نفتی آذر، یک میدان نفت استراتژیک مشترک با عراق است، اظهار کرد: در حال حاضر واحد تولید زود هنگام این میدان در سرویس است که از این واحد روزانه ۳۰ هزار بشکه در روز نفت تولید می‌شود.

به گفته وی با گذشت بیش از دو سال از تولید این واحد، حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر ساعت در روز، کارکرد بدون حادثه ثبت شده و در روز ۱۹ اردیبهشت ماه نیز تولید تجمعی این میدان از مرز ۲۰ میلیون بشکه گذشت.

حسینی افزود: برنامه تولید این میدان، ۳۰ هزار بشکه در روز است و طبق آمار ماهیانه ۳۶۰ هزار بشکه در این میدان تولید می‌شود و بر اساس برنامه‌ریزی‌های در نظر گرفته شده، پیش‌بینی می‌کردیم که در تاریخ ۲۰ اردیبهشت‌ماه با این میزان تولید مواجه شویم که درنهایت در ساعت ۲۱ نوزدهم اردیبهشت‌ماه این عدد محقق شد که تدابیر کافی نیز برای آن در نظر گرفته بودیم.

دو شرکت "OIEC" و "اهداف" به صورت کنسرسیوم سرمایه‌گذاران این پروژه هستند و قرارداد توسعه این میدان به شیوه بیع متقابل در مهر ۱۳۹۰ امضا و شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر (SAED) مسئول اجرای این پروژه شد، همچنین مالک این پروژه شرکت ملی نفت ایران (NIOC) بوده است.

میدان نفتی آذر در بلوک اکتشافی اناران در استان ایلام (جنوب غربی ایران) و در نزدیکی مرز ایران و عراق قرار دارد. میدان آذر یکی از میادین هیدروکربوری مشترک با عراق بوده که در ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر مهران واقع شده است.

انتهای پیام/

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید